Υβρίδια ανθρώπων και ζώων με τελικό στόχο τη μεταμόσχευση

Σε όλο τον κόσμο χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται σε λίστες αναμονής για δωρεά οργάνων. Ενώ ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους θα κάνουν τις μεταμοσχεύσεις εγκαίρως, η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι πολλοί θα χάσουν τη ζωή τους περιμένοντας. Ωστόσο, μια νέα αμφισβητούμενη έρευνα, που εγείρει πολλά ηθικά ερωτήματα, προσφέρει, σύμφωνα με τους ιθύνοντές της, έναν...

Σε όλο τον κόσμο χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται σε λίστες αναμονής για δωρεά οργάνων. Ενώ ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους θα κάνουν τις μεταμοσχεύσεις εγκαίρως, η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι πολλοί θα χάσουν τη ζωή τους περιμένοντας. Ωστόσο, μια νέα αμφισβητούμενη έρευνα, που εγείρει πολλά ηθικά ερωτήματα, προσφέρει, σύμφωνα με τους ιθύνοντές της, έναν τρόπο αντιμετώπισης αυτής της κρίσης.

Η Ιαπωνία πρόσφατα άλλαξε το νόμο σχετικά με την απαγόρευση της δημιουργίας υβριδίων ανθρώπων – ζώων και ενέκρινε αίτημα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Τόκιο να δημιουργήσουν ένα υβρίδιο ανθρώπου – ποντικού. Ειδικότερα, οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν ένα ανθρώπινο πάγκρεας μέσα σε ποντίκι, χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο είδος βλαστοκυττάρων. Πρόκειται για κύτταρα που μπορούν να αναπτυχθούν εντός οποιοδήποτε άλλου είδους κύτταρο.

Τα βλαστοκύτταρα θα καλλιεργηθούν σε έμβρυο ποντικού, το οποίο έχει τροποποιηθεί γενετικά ώστε να είναι ανίκανο να παράγει πάγκρεας χρησιμοποιώντας τα δικά του κύτταρα. Αυτό το υβριδικό έμβρυο στη συνέχεια θα εμφυτεύεται σε ένα υποκατάστατο ποντικού και θα αφήνεται να αναπτυχθεί. Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί τελικά ένα ανθρώπινο πάγκρεας σε ένα μεγαλύτερο ζώο – όπως ένας χοίρος – το οποίο θα μπορεί να μεταμοσχευθεί σε έναν άνθρωπο.

Υβρίδια ανθρώπων – ζώων έχουν ήδη δημιουργηθεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οι κανονισμοί απαιτούν το έμβρυο να καταστραφεί συνήθως μέσα 14 ημέρες. Οι νέοι ιαπωνικοί κανονισμοί επιτρέπουν να τοποθετηθεί το έμβρυο σε υποκατάστατη μήτρα και, τελικά, να γεννηθεί ως ποντίκι με «ανθρώπινο» πάγκρεας, σύμφωνα με το conversation. Τα ποντίκια θα παρακολουθούνται έπειτα έως και για δύο χρόνια και το πείραμα θα τερματίζεται εάν διαπιστωθεί πως ο εγκέφαλος στα αναπτυσσόμενα ζώα περιέχει πάνω από 30% ανθρώπινα κύτταρα.

«Ανθρώπινα» ποντίκια;

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.