Αίαντας είσαι… ΠΑΟΚ!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για την πρώτη μάχη του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ και τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του δικεφάλου να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πραγματικός… Αίαντας χθες στην κατάμεστη Τούμπα. Όπως ακριβώς ο μυθικός ήρωας του Ομήρου, ο Αίας ο Τελαμώνιος, που μετά τα κατορθώματά του στον Τρωικό πόλεμο, αυτοκτόνησε πέφτοντας πάνω στο ξίφος του, έτσι κι ο ΠΑΟΚ “χάρισε” δύο γκολ στον Άγιαξ κι έκανε δύσκολη τη ζωή του στη ρεβάνς.

Ο ΠΑΟΚ ήταν… Άγιαξ για ένα ημίχρονο! Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Ζιγές (ελέω της κεφαλιάς του Γιαννούλη προς το τέρμα του Πασχαλάκη) μόλις στο 11΄ κατάφερε να βάλει την μπάλα κάτω, να παίξει ποδόσφαιρο… ολλανδικής σχολής με κατοχή και συνδυασμούς και να φτάσει στην ανατροπή.

Με το 1-1 στο 32΄ από το μαγικό τρίγωνο Μπίσεσβαρ – Γιαννούλη – Άκπομ και το 2-1 στο 39΄ από τη στημένη μπάλα του Μπίσεσβαρ και την κεφαλιά-ρουκέτα του  Μάτος.

Υπέροχα γκολ και σε υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας που φανερώνουν δουλειά και πίστη στις δυνατότητες της ομάδας από τεχνικό τημ και ποδοσφαιριστές. 

Στα 48 λεπτά του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ τρόμαξε τον Άγιαξ και όχι μόνο. Νομίζω ότι πρέπει να τρόμαξε και όσους θέλουν να του πάρουν τον τίτλο του νταμπλούχου που κατέκτησε πέρυσι εντός συνόρων.

Γιατί η ομάδα του Φερέιρα έδειξε ότι μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι στο εγχώριο πρωτάθλημα μετά την φυγή Λουτσέσκου και την απώλεια βασικών στελεχών του από τραυματισμούς ή άλλες επιλογές. 

Ναι, ο ΠΑΟΚ ξεφούσκωσε στην επανάληψη και ο πιο έτοιμος αγωνιστικά Άγιαξ έλεγξε το παιχνίδι. 

Αλλά στο διάστημα που είχε αντοχές ήταν καλύτερος, πιο επικίνδυνος από τον διάσημο αντίπαλό του, είχε δημιουργία, αποτελεσματικότητα και επιμονή στην ανατροπή του 0-1 που ήρθε με μεγάλη ευκολία για τους Ολλανδούς.

Όπως και το 2-2, όπου ο Χούντελαρ είδε την μπάλα να χτυπάει πάνω του από την κακή απόκρουση του Βαρέλα στο 57΄. 

Δύο γκολ – δώρο του ΠΑΟΚ στον Άγιαξ, αλλά δυστυχώς μετράνε κι αυτά στο ποδόσφαιρο. 

Όμως όπως ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει τον Άγιαξ στην Τούμπα σε τρία ματς την τελευταία δεκαετία (3-3 και 1-2 τα άλλα αποτελέσματα) δεν έχει χάσει κιόλας στο Άμστερνταμ, όπου μετρά δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ 1-1. Οπότε…

Οπότε η ρεβάνς δεν πρέπει να τον φοβίζει γιατί απλά έτσι κι αλλιώς θα διεκδικήσει στην Ολλανδία όσα του αναλογούν. 

Έργο διόλου εύκολο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Άλλωστε τα μεγάλα αποτελέσματα στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ τα έχει φέρει κυρίως εκτός έδρας κι όχι στο γήπεδό του.

Επιπλέον αντίπαλός του είναι μια ομάδα που δεν ξέρει τι σημαίνει σκοπιμότητα. 

Κι η 6η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ  μπορεί να είναι και η… φαρμακερή. 

Ο Ολλανδός Αίαντας ήταν και παραμένει το φαβορί. 

Αλλά ποιος ξέρει; Ακολουθώντας τον μύθο από τον οποίο πήρε το όνομά του, ίσως να βρεθεί την ερχόμενη Τρίτη σε μια βραδιά με… αυτοκτονικές τάσεις και αυτός!     


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.