Δύσκολο εγχείρημα, αλλά μπορεί!

Με οδηγό το καλό 25λεπτο του πρώτου μέρους και πιο... σοφός μετά το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έχει τις δικές του πιθανότητες να διεκδικήσει την πρόκριση στον επαναληπτικό του Άμστερνταμ με τον Άγιαξ

Ο Άγιαξ ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του χθεσινού (6/8) αγώνα στην Τούμπα. Αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Έδειξε ότι είχε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό κι ότι ήξερε ακριβώς τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Αν στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο εύστοχοι οι παίκτες του, θα ήταν αλλιώς το αποτέλεσμα. Πέρα από αυτό, όμως, κι ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πάρει τη νίκη και να ξεκινήσει με το δεξί τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Και με βάση κάποια στοιχεία που έδειξε, μπορεί να πει κανείς ότι την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ δεν την έχασε ακόμη.
Δύο είναι τα στοιχεία, στα οποία ο “Δικέφαλος” μπορεί να στηριχτεί και να κατορθώσει να φέρει σε πέρας το -χωρίς αμφιβολία καμία- δύσκολο εγχείρημα που έχει μπροστά του. Το ένα είναι ο τρόπος που χειρίστηκε το παιχνίδι στο καλό δικό του 25λεπτο στο πρώτο ημίχρονο, όταν κυριάρχησε απολύτως στον αγωνιστικό χώρο, δηλαδή από το 20′ έως το 45′. Το δεύτερο είναι ότι πλέον είναι πιο σοφός σε ό,τι αφορά στον αντίπαλό του. Ξέρει, δηλαδή, από πρώτο χέρι και τα δυνατά, αλλά και τα αδύνατά του σημεία.
Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, είναι ακατόρθωτο, ειδικά τέτοια εποχή, και με μόλις ένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια των παικτών, να έχει το ρυθμό αυτού του 25λεπτου για μεγάλο διάστημα ο ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό. Αυτό το χρονικό διάστημα, όμως, έδειξε στους “ασπρόμαυρους” πού και πώς μπορούν να χτυπήσουν τον αντίπαλο ακόμη και μέσα στην έδρα του.
Αναφορικά με το δεύτερο σημείο, είναι σημαντικό ότι οι παίκτες κατανόησαν πλήρως τις μεγάλες δυνατότητες των αντιπάλων τους εντός του αγωνιστικού χώρου. Ξέρουν πλέον καλύτερα με ποιους έχουν να κάνουν και τι μπορεί ο καθένας από αυτούς να κάνει. Οι “ασπρόμαυροι” έχουν την εμπειρία να επεξεργαστούν τα δεδομένα, να τα βάλουν καλά στο μυαλό τους και να είναι πιο έτοιμοι στον επαναληπτικό.
Κι ο Άμπελ Φερέιρα, όμως, λογικά θα είναι ακόμη πιο έτοιμος στο δεύτερο παιχνίδι. Και χωρίς το άγχος της δικής του πρεμιέρας στην Τούμπα, η οποία ήθελε να συνδυαστεί με καλό αποτέλεσμα και καλή εμφάνιση από την ομάδα που ετοίμασε στη διάρκεια της προετοιμασίας. Ξέρει καλύτερα πλέον ότι το πρώτο που έχει να κάνει στο Άμστερνταμ, αν θέλει να δει την ομάδα του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι να περιορίσει περισσότερο τον αντίπαλο, που μέσα στην Τούμπα είχε 17 τελικές, έναντι 9 της δικής του ομάδας. Από αυτές τις 17 τελικές, ο Άγιαξ τις 13 τις έκανε στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ έκανε μόλις 2 (τις άλλες 7 ο “Δικέφαλος” τις είχε στο πρώτο μέρος, ένεκα του καλού 25λεπτου που λέγαμε πιο πάνω).
Αν, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ καταφέρει να χαλάσει το παιχνίδι του Άγιαξ στον επαναληπτικό και να βρει ξανά δίχτυα απέναντι στους Ολλανδούς, πράγμα όχι ακατόρθωτο για τον “Δικέφαλο” με την ποιότητα που έχει μπροστά, τότε ναι, μπορεί να διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει για πρόκριση. Δεν είναι μακριά η μέρα, που όλα αυτά θα τα δούμε να γίνονται ή όχι…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.