Τους έδειξε ποιος είναι

Το πρώτο από τα δύο ημίχρονα είχε γλυκόπικρη γεύση. Ο ΠΑΟΚ απ(έδειξε) στους Ολλανδούς ότι δεν θα περάσουν χαλαρά. Κι αυτό κάνει το έργο της ελληνικής ομάδας δυσκολότερο στη ρεβάνς.

Όταν καλείσαι να αντιμετωπίσεις μια από τις καλύτερες ομάδες της περυσινής σεζόν, έστω και είναι αποδυναμωμένη προς το παρόν, το έργο σου είναι εξ ορισμού πολύ δύσκολο.

Όταν έχεις αλλάξει προπονητή λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας, το έργο αυτό γίνεται δυσκολότερο. Προσθέστε ότι ο ΠΑΟΚ είχε τις δικές του πολύ σημαντικές απουσίες σε αυτό το ματς εξαιτίας των τραυματισμών… 

Στη γενική αποτίμηση της βραδιάς ο ΠΑΟΚ μετρά περισσότερα θετικά και λιγότερα αρνητικά. 

Πρώτη νίκη του και μάλιστα μεγάλη, είναι ότι για μία ακόμη φορά έβγαλε χαρακτήρα. Δεν ξεκίνησε καλά το ματς, δεν άλλαζε μπάλα, δεν έβγαζε ενέργεια στο γήπεδο, δέχθηκε γκολ, κι όμως αντέδρασε. Δεν είναι η πρώτη φορά, το έχει ξανακάνει. Έβγαλε πάθος, ενέργεια, τρεξίματα και αυτοπεποίθηση και αντέδρασε τόσο καλά που κατάφερε να γυρίσει το ματς πριν το ημίχρονο.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι έβγαλε τον χαρακτήρα που του δημιούργησε προπονητικά ο Λουτσέσκου και με τον οποίο έφτασε στην επίτευξη όλων των βασικών του στόχων πέρυσι με την κατάκτηση του νταμπλ.

Ο Εσίτι είναι παίκτης που θα βοηθήσει γιατί έχει στοιχεία που έλειπαν από τους μέσους του «δικεφάλου». Ο Ζαμπά δείχνει ότι θα κινηθεί και πάλι σε υψηλά επίπεδα. Οι στόπερ είναι εξαιρετικοί και με χημεία. Πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Βαρέλα συνεχίζει στην ομάδα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα ρίσκαρε. Δικαιολογημένα όμως. Ο Πορτογάλος είδε ότι ο «Αίαντας» δεν είναι στα καλύτερά του τόσο νωρίς στη σεζόν. Έβαλε στο γήπεδο 5 παίκτες με καλύτερο στοιχείο τους το επιθετικό παιχνίδι (Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Πέλκα, Μπίσεσβαρ και Άκπομ). Ο Εσίτι φορτώθηκε με περισσότερη δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι και δεδομένα οι μπακ (απολύτως λογικό) δεν ανέβηκαν τις πλευρές.

Όταν παίζεις με ομάδες επιπέδου Άγιαξ σχεδόν… απαγορεύεται να πας σε επιθετική άμυνα. Το κάνεις επιλεκτικά και ο ΠΑΟΚ το έκανε στο διάστημα της ανατροπής του. Έβγαλε περισσότερη ενέργεια και είχε πολλαπλά κέρδη. Σκόραρε – δύο φορές – αιφνιδίασε τον Άγιαξ που δεν περίμενε τέτοια αντίδραση και κυρίως ενεργοποίησε την Τούμπα, κάτι που βοήθησε σε μεγάλο βαθμό για να γίνει το 2-1.

Η επιλογή του 4-4-2 βγήκε με το 2-1 του πρώτου ημιχρόνου. Είχε πάντως και

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενη.
Αναμενόμενα Άγιαξ θα έπαιρνε τη μπάλα στη δική του κατοχή. Αναμενόμενα θα περιοριζόταν (δυστυχώς εξαφανίστηκε) η εικόνα πανικού στο τέλος του πρώτου μέρους. Ο ΠΑΟΚ γύρισε πιο πίσω, έκλεισε τις γραμμές του και προσπάθησε να μην επιτρέψει στον Αίαντα να βάλει τη μπάλα από τον άξονα στην περιοχή. Μετά το 2-2 το ματς έσβηνε και άφηνε γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά για την εντυπωσιακή αντίδραση του πρώτου ημιχρόνου και πικρή γιατί παρά την ανατροπή, για μία ακόμη φορά ο ΠΑΟΚ δεν έχει αποτέλεσμα πρόκρισης.

Η ρεβάνς είναι πολύ δύσκολη υπόθεση για την ελληνική ομάδα, όχι μόνο γιατί παίζει στο Άμστερνταμ με ότι αυτό συνεπάγεται κόντρα σε μια ομάδα με αυτό τον χαρακτήρα, αλλά και γιατί η πολύ καλή εικόνα των παικτών του Φερέιρα στο πρώτο ημίχρονο έχει κάνει τον αντίπαλό του υποψιασμένο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.