Λάμπει ο Λιβάια, προκρίνεται η ΑΕΚ (video)

Η ΑΕΚ με πρωταγωνιστή τον Λιβάια που ήρθε από τον πάγκο και έφτιαξε ένα γκολ, βάζοντας το δεύτερο, νίκησε 0-2 την Κραϊόβα και πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ΑΕΚ με πρωταγωνιστή  τον Λιβάια που ήρθε από τον πάγκο και έφτιαξε ένα γκολ, βάζοντας το δεύτερο, νίκησε 0-2 την Κραϊόβα και πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι επιλογές των προπονητών

Ο Καρντόσο επέλεξε το κλασσικό του 4-3-2-1, απαντώντας στα ερωτήματα με εκπλήξεις, καθώς έβαλε στην κορυφή της επίθεσης τον Κλωναρίδη και στο κέντρο της άμυνας τον Σβάρνα. Λιβάια και Οικονόμου ήταν στον πάγκο.

Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμάο, Σιμόες, Ζεράλντες, Βέρντε, Μάνταλος, Κλωναρίδης ήταν οι πρώτες επιλογές του Πορτογάλου.

4-3-3 η Κραϊόβα με τους: Πιλιατσέλι, Μπρίτσεαγκ, Βατατζέλου, Κέλιτς, Ρομάν, Ματέιου, Σισαλντάου, Μπανκού, Ιβάνοφ, Μπαρμπούτ, Άτσκα.

Δυνατά οι Ρουμάνοι, τις φάσεις η ΑΕΚ

Οι Ρουμάνοι μπήκαν δυνατά στο ματς, αλλά η ΑΕΚ έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 7′, με το σουτ του Ζεράλδες να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Η Κραϊόβα έπαιζε κυρίως από την πλευρά του Παουλίνιο, με την Ένωση να δυσκολεύεται να κρατήσει μπάλα.

Στο 20′ η ΑΕΚ ακούμπησε το γκολ, όταν ο Μάνταλος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα έξω, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Παουλίνιο από δεξιά. 

Θα περάσουν 20 λεπτά μέτριου παιχνιδιού, για να χάσει η ΑΕΚ την ευκαιρία, με την καρφωτή κεφαλιά του Βράνιες να φεύγει άουτ.

Μάνταλος-Λιβάια και 0-2

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κραϊόβα χτύπησε νωρίς την πόρτα του γκολ αλλά ο Ρομάν πλάσαρε άουτ στο 54′. 

6 λεπτά αργότερα ο Μάνταλος άλλαξε τις ισορροπίες με φοβερή κεφαλιά μετά από σέντρα του Λιβάια, άνοιξε το σκορ.

Στο 75′ ανέβηκε ωραία από δεξιά ο Παουλίνιο, αλλά ο Ολιβέιρα δεν πρόλαβε τη συρτή σέντρα. Ο Φόρτες προσπάθησε για την ισοφάριση στο 84, αλλά ο Μπάρκας ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 84′ ο Λιβάια από δημιουργός έγινε σκόρερ, με σουτ – φωτοβολίδα από τα δεξιά κλείδωσε νίκη και πρόκριση.

ΚΡΑΪΟΒΑ: Πιλιατσέλι, Μπρίτσεαγκ, Βατατζέλου, Κέλιτς, Ρομάν(73′ Φόρτες), Ματέιου, Σισαλντάου, Μπανκού, Ιβάνοφ(66′ Κάκα), Μπαρμπούτ(73′ Ιονίτσα), Άτσκα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμάο(82 Κρίστισιτς), Σιμόες, Ζεράλντες, Βέρντε(64΄Ολιβέιρα), Μάνταλος, Κλωναρίδης(38′ Λιβάια)



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.