Ο Λιβάια και οι υπόλοιποι

Η ΑΕΚ πέρασε από την Κραϊόβα στηριζόμενη στα ποδοσφαιρικά «όργια» του Κροάτη, που ήταν ο κορυφαίος ερχόμενος από τον πάγκο. Να δούμε και τα πεπραγμένα των υπολοίπων ποδοσφαιριστών της Ένωσης.

Η ΑΕΚ πέρασε από την Κραϊόβα στηριζόμενη στα ποδοσφαιρικά «όργια» του Κροάτη, που ήταν ο κορυφαίος ερχόμενος από τον πάγκο. Να δούμε και τα πεπραγμένα των υπολοίπων ποδοσφαιριστών της Ένωσης.

Μπάρκας:
Είχε αρκετή δουλειά στο ξεκίνημα κυρίως στις εξόδους αλλά και στη συμμετοχή με τα πόδια και τα κατάφερε περίφημα. Δεν κινδύνευσε και όποτε χρειάστηκε ήταν σταθερός.

Παουλίνιο:
Είναι γρήγορος, με διαρκή κίνηση και ικανός να προβληματίσει κάθε άμυνα με τις προωθήσεις του. Έφτιαξε τις φάσεις στις ευκαιρίες Μάνταλου και Βράνιες. Πίσω όμως; Οι Ρουμάνοι στοχευμένα χτυπούσαν από την πλευρά του, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις.

Βράνιες: Όταν είναι συγκεντρωμένος και δεν παρασύρεται, είναι αμυντικός επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. «Κατάπιε» τον Ρομάν, είχε κάποια θεματάκια στο τέλος με τον ογκώδη Φόρτες, αλλά ηγήθηκε της άμυνας της ΑΕΚ.

Σβάρνας: Για ντεμπούτο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και μάλιστα ως βασικός, ενώ όλοι τον έβλεπαν στον πάγκο, τα πήγε περίφημα. Μαζί με τον Βράνιες καθάρισαν τα πάντα ψηλά και η μοναδική φορά που πιάστηκε αδιάβαστος ήταν στο τέλος με την κεφαλιά του Φόρτες.

Χουλτ: Η Κραϊόβα έπαιξε κυρίως από τη δεξιά πλευρά, με αποτέλεσμα να μην έχει τόσο δουλειά όση ο Παουλίνιο. Ανέβηκε ελάχιστα και δε βοήθησε επιθετικά. Με το σύστημα του Καρντόσο, που θέλει τους μπακ να γίνονται εξτρεμ, πρέπει να δείξει περισσότερα.

Σιμάο: Έδωσε αρκετές μάχες, άλλες κερδισμένες άλλες χαμένες. Δε φάνηκε ιδιαίτερα στην αναμέτρηση. Δυσκολεύτηκε να κρατήσει μπάλα και να την περάσει με επιτυχία μπροστά. Αποχώρησε τραυματίας στο 82’.

Σιμόες: Τα ίδια πράγματα ισχύουν και για τον έτερο αμυντικό μέσο της ΑΕΚ, αν και ήταν ελαφρώς καλύτερος από το συμπατριώτη του. Ο Σιμόες θα είναι σημείο αναφοράς στη μεσαία γραμμή της ομάδας του και όλοι περιμένουν περισσότερα από αυτόν.

Μάνταλος: Έχασε μια καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος, αλλά γενικά, ακόμα και στο κακό διάστημα της ΑΕΚ και μέχρι να μπει ο Λιβάια, ήταν ό,τι καλύτερο είχε η Ένωση επιθετικά. Καταπληκτικό τελείωμα στο γκολ, έδωσε το σύνθημα για την πρόκριση.

Ζεράλδες: Γύρω γύρω μέλι και τηγανίτα τίποτα. Τα καλά λόγια που τον συνόδευαν από την προετοιμασία δε δικαιώνονται. Πολλές περιττές ενέργειες, πουλήματα της μπάλας και καμία δημιουργία, από έναν παίκτη στον οποίο ο Καρντόσο για κάποιο περίεργο λόγο, έχει δώσει τα κλειδιά.

Βέρντε: Περιμένει πολύ περισσότερα πράγματα η ΑΕΚ από αυτόν. Δε βοήθησε επιθετικά, δεν κράτησε μπάλα, δεν απείλησε, γενικά δεν…

Κλωναρίδης: Δεν πρόλαβε στα λίγα λεπτά που έπαιξε να δείξει πράγματα, καθώς οι συμπαίκτες του δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν μπάλα και να τον τροφοδοτήσουν. 

Λιβάια: Χρυσή αλλαγή. Μπήκε και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ματς. Μία ασίστ και μια γκολάρα ο απολογισμός του, μαζί με αμέτρητες κερδισμένες φάσεις. Είναι δυνατόν να μην τον ξεκινά ο Καρντόσο; Τι όνειρο είδε;

Ολιβέιρα: Ακόμα δεν είναι ούτε στο 50% αυτού που μπορεί να προσφέρει. Έδειξε πράγματα και θα μπορούσε να είχε σκοράρει αν προλάβαινε με την προβολή του να φτάσει στην μπάλα στο γύρισμα του Παουλίνιο. Όταν εγκλιματιστεί θα είναι πυλώνας στην επίθεση.

Κρίστισιτς: Έπαιξε ελάχιστα, καθώς μπήκε στο ματς στο 82’.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.