Το ζεύγος Ίτον πρεσβευτές της ΙΑΑF στο Παγκόσμιο της Ντόχα

Ο Άστον Ίτον και η Μπριάν Θέισεν Ίτον θα είναι πρέσβεις της IAAF στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Ντόχα που θα διεξαχθεί το διάστημα 28 Σεπτεμβρίου-6 Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα του Κατάρ.

Ο Άστον Ίτον και η Μπριάν Θέισεν Ίτον θα είναι πρέσβεις της IAAF στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Ντόχα που θα διεξαχθεί το διάστημα 28 Σεπτεμβρίου-6 Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα του Κατάρ. Και ενώ απομένουν 50 ημέρες μέχρι να αρχίσει η διοργάνωση της IAAF στην Ντόχα, το ζεύγος Ίτον προσβλέπει σε ένα δεκαήμερο σπουδαίας αθλητικής δράσης. Άλλωστε, θα είναι η πρώτη τους παγκόσμια διοργάνωση, την οποία θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ως θεατές.

Ο Άστον Ίτον ήταν «χρυσός» Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής του δεκάθλου και η Μπριάν Θέισεν Ίτον πρώτη στο παγκόσμιο κλειστού το 2016 (πένταθλο). Και για τους δύο οι ημερομηνίες που θα στρέψουν το μεγάλο ενδιαφέρον τους στο παγκόσμιο της Ντόχα θα είναι το διήμερο 2-3 Οκτωβρίου, όταν για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης το δέκαθλο και το έπταθλο θα γίνουν μαζί, δημιουργώντας μεγάλο ενθουσιασμό στους φίλους των συνθέτων αγωνισμάτων. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2020) το πρόγραμμα θα έχει τον ίδιο αγωνιστικό σχεδιασμό.

Το ζεύγος των πρωταθλητών αποσύρθηκε από τους στίβους μετά τους Ολυμπαικούς Αγώνες του Ρίο το 2016, όταν ο Άστον αναδείχθηκε νικητής στο δέκαθλο, ενώ η νυν σύντροφός του, Μπριάν, ήταν 3η στο έπταθλο.

«Ο αθλητισμός κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένη για τη τιμή να είμαι Πρέσβειρα της IAAF και ένα κομμάτι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου της Ντόχα. Αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα είναι μοναδικό, δεδομένου ότι θα είναι η πρώτη φορά που οι αθλητές των συνθέτων ανταγωνίζονται μαζί σε διάστημα δύο ημερών. Ο Άστον και εγώ είχαμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε παράλληλα τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού του 2014 όσο και σε αυτό του 2016 και η ενέργεια που δημιουργήθηκε από την εμπειρία αυτή ήταν τεράστια. Ανυπομονώ να παρακολουθήσω την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αγωνισμάτων του επτάθλου και του δεκάθλου.
 
Ο Άστον Ίτον, νικητής του δεκάθλου στα παγκόσμια του 2013 και του 2015, είπε ότι τα σύθετα αγωνίσματα θα αποτελέσουν μία από τις κορυφαίες στιγμές του πρωταθλήματος. «Μερικές από τις πιο αξέχαστες προσωπικές μου εμπειρίες ως άτομο και αθλητής ήταν στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της IAAF, από το Βερολίνο το 2009 έως την Νταεγού το 2011 και στο Πεκίνο το 2015» δήλωσε ο δύο φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης. «Είμαι ενθουσιασμένος και είναι τιμή μου να παρευρεθώ στην Ντόχα ως πρεσβευτής του στίβου». 

Πηγή: ΑΜΕ-ΑΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.