Από το Κράισττσερτς στο Ελ Πάσο: Η τρομοκρατία της «λευκής υπεροχής» δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό

Το πρόσφατο μακελειό με 22 νεκρούς στο Ελ Πάσο ήρθε σαν μια ακόμη τραγική όσο ηχηρή υπενθύμιση για την ραγδαία άνοδο της ακροδεξιάς τρομοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Άλλωστε έρχεται ως το τρίτο συμβάν μαζικής δολοφονίας με τα συγκεκριμένα κίνητρα μέσα σε λιγότερο...

Το πρόσφατο μακελειό με 22 νεκρούς στο Ελ Πάσο ήρθε σαν μια ακόμη τραγική όσο ηχηρή υπενθύμιση για την ραγδαία άνοδο της ακροδεξιάς τρομοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Άλλωστε έρχεται ως το τρίτο συμβάν μαζικής δολοφονίας με τα συγκεκριμένα κίνητρα μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, μετά από τις πολύνεκρες επιθέσεις σε δυο τζαμιά στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας αλλά και σε μια συναγωγή στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με άρθρο του Politico, η σύνδεση μεταξύ τους όχι μόνο είναι υπαρκτή, αλλά θα πρέπει να μας απασχολήσει πολύ σοβαρά. Όπως αναφέρεται, οι δράστες και των τριών πολύνεκρων επιθέσεων φαίνεται πως άντλησαν «έμπνευση» από τη νεοναζιστική θεωρία συνωμοσίας γνωστή υπό τον τίτλο «Η μεγάλη αντικατάσταση», η οποία έχει στη βάση της τον ισχυρισμό ότι ο λευκός πληθυσμός οδεύει προς αντικατάσταση μέσω της μετανάστευσης αλλά και της ανάπτυξης των μειονοτικών κοινοτήτων.

Όλα τα στοιχεία μάλιστα οδηγούν στο συμπέρασμα πως όλες οι παραπάνω επιθέσεις δεν ήταν -και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να θεωρηθούν- μεμονωμένα συμβάντα. Αντίθετα, αποτελούν μια ακόμη άκρως ανησυχητική, απτή απόδειξη ότι ένα ευρύτερο διεθνές δίκτυο ακροδεξιών συνεχίζει να εξοπλίζεται σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα και μάλιστα χωρίς κανένα έλεγχο.

Η μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή παγκοσμίως

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σε έκθεση που δημοσιοποίησαν τον Ιούνιο Βρετανοί αξιωματούχοι τόνιζαν πως οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές αντιπροσωπεύουν την μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή από το 2004 και μετά. Αντιστοίχως, η πιο πρόσφατη αναφορά των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών υπολόγιζε πως υπάρχουν περίπου 12.700 ακροδεξιοί εξτρεμιστές στη χώρα, που είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν βίαιες επιθέσεις.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.