Άλμπον αντί Γκασλί στη Red Bull

O Γάλλος οδηγός δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της αυστριακής ομάδας και από το βελγικό grand prix θα αντικατασταθεί από τον Άλεξ Άλμπον.

Παρελθόν από το δυναμικό της Red Bull αποτελεί ο Πιέρ Γκασλί. Ο Γάλλος οδηγός δεν έχει ικανοποιήσει τους ανθρώπους της αυστριακής ομάδας με τις εμφανίσεις του στο πρώτο μισό της τρέχουσας σεζόν στη Formula 1 και γι’ αυτό η Red Bull αποφάσισε να τον στείλει στην Toro Rosso, από την οποία θα ακολουθήσει την αντίθετη κατεύθυνση ο Ταϊλανδός Άλεξ Άλμπον.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της δύσκολης σεζόν που διάγει ο Γκασλί πλάι στον Ολλανδό Μαξ Φερστάπεν στη Red Bull, την ώρα που ο «ρούκι» Άλμπον πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις ως «ομόσταυλος» του Ρώσου Ντανιίλ Κβιάτ στην Toro Rosso. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Γκασλί θα επιστρέψει στην Toro Rosso για το υπόλοιπο της χρονιάς.
 
Ο Άλμπον, ο οποίος τρέχει για πρώτη χρονιά στην καριέρα του στη Φόρμουλα Ένα, ύστερα από τη δεύτερη θέση που κατέκτησε πέρυσι στο πρωτάθλημα Formula 2 της FIA, έχει εντυπωσιάσει με την ταχύτητα και την ωριμότητά του. Ο γεννημένος στη Βρετανία οδηγός, η μητέρα του οποίου κατάγεται από την Ταϊλάνδη, έχει συγκεντρώσει 16 βαθμούς στους 12 αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα στη Φόρμουλα Ένα, με το καλύτερο αποτέλεσμά του να είναι η έκτη θέση που κατέκτησε στο γκραν πρι της Γερμανίας που διεξήχθη υπό βροχή.

Αντίθετα, ο Γκασλί δυσκολεύεται να ακολουθήσει τον ρυθμό του Φερστάπεν. Μπορεί να πήρε… προαγωγή από την Toro Rosso στη Red Bull στο τέλος του 2018, αλλά φέτος ζει στη «σκιά» του Ολλανδού, καθώς έχει συγκεντρώσει μόλις 63 βαθμούς, έναντι 181 του Φερστάπεν. Ο Γάλλος δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο με το μονοθέσιο της Red Bull, το οποίο έχει οδηγήσει τον Ολλανδό σε δύο νίκες και ακόμη τρεις παρουσίες στην πρώτη τριάδα ενός αγώνα. Επιπλέον, ο Φερστάπεν έχει επικρατήσει του Γκασλί στα δοκιμαστικά σε όλα τα γκραν πρι που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής.

«Η Red Bull βρίσκεται στη μοναδική θέση να διαθέτει τέσσερις ταλαντούχους οδηγούς Φόρμουλα Ένα με συμβόλαιο, οι οποίοι μπορούν να περιστρέφονται ανάμεσα στην Aston Martin Red Bull Racing και την Toro Rosso» αναφέρει η αυστριακή ομάδα στην ανακοίνωση που εξέδωσε και συμπληρώνει: «Η ομάδα θα χρησιμοποιήσει τους επόμενους εννέα αγώνες για να αξιολογήσει την απόδοση του Άλεξ, προκειμένου να πάρει μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το ποιος θα οδηγεί πλάι στον Μαξ το 2020».

  Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Red Bull κάνει… τράμπα ανάμεσα σε οδηγούς της στα μέσα της σεζόν. Υπενθυμίζεται ότι ο Φερστάπεν εντάχθηκε στο δυναμικό της αυστριακής ομάδας, προερχόμενος από την Toro Rosso, στον πέμπτο αγώνα του 2016 (σ.σ. το ισπανικό γκραν πρι) και μάλιστα πανηγύρισε τη νίκη στο ντεμπούτο του με τη Red Bull. Τότε ο Ολλανδός είχε αντικαταστήσει στην αυστριακή ομάδα τον Κβιάτ, ο οποίος κάλυψε το κενό που είχε αφήσει ο Φερστάπεν στην Toro Rosso.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.