Είναι οι πολιτικές που σκοτώνουν τους πρόσφυγες, όχι τα νερά

H φωτογραφία που απαθανατίζει έναν πατέρα και τη δίχρονη κόρη του, να κείτονται νεκροί στις όχθες του ποταμού Ρίο Γκράντε του Μεξικού, σόκαρε όλο τον πλανήτη. Ξύπνησε κακές μνήμες, από τότε που τον γύρο του κόσμου έκανε η φωτογραφία ενός άλλου νεκρού παιδιού, του...

H φωτογραφία που απαθανατίζει έναν πατέρα και τη δίχρονη κόρη του, να κείτονται νεκροί στις όχθες του ποταμού Ρίο Γκράντε του Μεξικού, σόκαρε όλο τον πλανήτη. Ξύπνησε κακές μνήμες, από τότε που τον γύρο του κόσμου έκανε η φωτογραφία ενός άλλου νεκρού παιδιού, του 3χρονου Αϊλάν Κουρντί. Ενός κόσμου, όπου αποδεικνύεται ότι η υποκρισία δεν έχει σύνορα.

Τα τελευταία θύματα του προσφυγικού δράματος είναι ο Οσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ και η κόρη του, Άντζι Βαλέρια. Εκείνος ήταν 25χρονών και το κοριτσάκι του είχε προλάβει να ζήσει μόλις 2 χρόνια σε αυτόν τον σκληρό κόσμο. Η οικογένεια είχε ξεκινήσει από το Ελ Σαλβαδόρ με το όνειρο να φτάσει στις ΗΠΑ, περνώντας μέσω του Μεξικού.

Αφού διέσχισε όλη τη χώρα, έφτασε τελικά την περασμένη Κυριακή στο Ματαμόρος, που το χωρίζει ο ποταμός Ρίο Γκράντε από την πόλη Brownville του Τέξας. Πήγαν να κάνουν αίτηση ασύλου αλλά η υπηρεσία ήταν κλειστή και τότε αποφάσισαν να κάνουν το παράτολμο βήμα. Άρχισαν να περπατούν κατά μήκος του ποταμού, ψάχνοντας ένα σημείο από όπου θα μπορούσαν να περάσουν απέναντι. Η απελπισία φαίνεται πως ήταν το κίνητρο για να διακινδυνεύσουν ακόμη και τη ζωή τους, προκειμένου να βρεθούν απέναντι. 

Ο Όσκαρ Αλμπέρτο κατάφερε να περάσει την μικρή Άντζι του στην αμερικανική όχθη, όταν όμως ξεκίνησε να κολυμπάει προς τη μεξικάνικη πλευρά για να βοηθήσει τη σύζυγό του, το παιδί τον ακολούθησε. Γύρισε αμέσως πίσω, έβαλε την κόρη του μέσα στην μπλούζα του για να την προστατέψει κι εκείνη τον αγκάλιασε σφιχτά από τον σβέρκο. Τα ορμητικά νερά όμως τους παρέσυραν. Πατέρας και κόρη πνίγηκαν και βρέθηκαν αγκαλιασμένοι μπρούμυτα, να πλέουν στο νερό. Η 21χρονη μητέρα της κατάφερε να σωθεί κι επέστρεψε στη στεριά για να ζητήσει βοήθεια. Αλλά ήταν ήδη αργά…

Μία μέρα πριν τραβηχτεί η συγκεκριμένη φωτογραφία από την δημοσιογράφο της μεξικάνικης La Jornada, Χούλια Ντε Λουκ, στον ίδιο ποταμό βρέθηκαν πνιγμένοι μία μητέρα και 3 παιδιά, ενα βρέφος και δύο κάτω των 3 ετών.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.