Ισοπαλία με ένταση!

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 2-2 με την Ζβόλε, παρότι προηγήθηκε 2-0 με δύο γκολ του Σβιντέρσκι, σε ένα παιχνίδι που το τελείωσε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ενρίκε στο 70ό

Ο ΠΑΟΚ μαθαίνει να διαχειρίζεται ακόμη και τα παιχνίδια που έχουν ένταση και μένει με δέκα παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως το σημερινό (9/7), δηλαδή, με αντίπαλο την Ζβόλε, με την οποία έμεινε στο ισόπαλο 2-2, παίζοντας, όμως, με παίκτη λιγότερο για είκοσι λεπτά, καθώς ο Ενρίκε είδε κόκκινη κάρτα στο 70ό. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Σβιντέρσκι, ο οποίος σκόραρε και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, στο 26ο δευτερόλεπτο και στο 30ό λεπτό. Το 2-1 έκανε ο Γιένσεν στο 36ο με κεφαλιά.
Στο τρίτο και τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία στο πλαίσιο του πρώτου μέρους του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του, ο “Δικέφαλος” αντιμετώπισε μια ομάδα που ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, καθώς στις 2 Αυγούστου αρχίζουν τα παιχνίδια στην Eredivisie. Ο Άμπελ Φερέιρα παρέταξε και πάλι δύο διαφορετικές ενδεκάδες στα δύο ημίχρονα, για να σχηματίσει όσο καλύτερη εικόνα μπορεί από τους όλους τους παίκτες του, ενώ οι αντίπαλοι προχώρησαν σε μετρημένες αλλαγές.
Στο πρώτο μέρος, ο Φερέιρα ξεκίνησε τον Μιχάι στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Κρέσπο και τον Χατζηισαΐα στο κέντρο και τον Γιαννούλη αριστερά. Ο Τσιγγάρας με τον Μίσιτς ήταν αμυντικοί μέσοι στο 4-4-2, με τους Ζαμπά και Στοχ στις πτέρυγες και τους Μπίσεσβαρ και Σβιντέρσκι στην κορυφή. Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις άφησε ο Τσιγγάρας, ο οποίος ήταν κινητικός και ορεξάτος, κλέβοντας πολλές μπάλες, όπως και ο Σβιντέρσκι, ο οποίος πήρε τρεις φορές την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και τις δύο τις έκανε γκολ.
Στα αρνητικά ήταν ότι ο ΠΑΟΚ είχε κενά τόσο στη μεσαία γραμμή, όσο και στην άμυνά του. Τα αμυντικά προβλήματα, μάλιστα, ήταν τόσο στην περιοχή που κάλυπταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, όσο και στις πλευρές, ιδίως στην αριστερή.
Στο δεύτερο μέρος, ο Φερέιρα παρέταξε μία ενδεκάδα με παίκτες που θεωρείται ότι κατέχουν θέσεις βασικών και πράγματι η ομάδα ήταν περισσότερο κινητική, με μεγαλύτερη συνοχή, αλλά χωρίς ουσία στον επιθετικό τομέα, δηλαδή γκολ. Ίσως ήταν αλλιώς τα πράγματα, αν στο 70ό δεν έβλεπε κόκκινη κάρτα ο Ενρίκε γα διαμαρτυρία, μετά από φάουλ, στο οποίο υπέπεσε ο Αουγκούστο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ. Αυτοί που ξεκίνησαν στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Πασχαλάκης στην εστία, οι Βαρέλα και Ίνγκασον στο κέντρο της άμυνας, οι Μάτος και Ροντρίγκο δεξιά κι αριστερά ως οπισθοφύλακες, αντίστοιχα, οι Κάτσε και Αουγκούστο αμυντικοί μέσοι, ο Λημνιός δεξιά στη μεσαία γραμμή και ο Λάμπρου αριστερά, με τον Πέλκα λίγο πίσω από τον Άκπομ στην επίθεση. Ο Ενρίκε μπήκε αλλαγή στη θέση του Λάμπρου στο 62ο.
Στο 61ο, ο Λάμπρου έκανε ωραία ατομική ενέργεια, την οποία ολοκλήρωσε με σουτ, ωστόσο ο γκολκίπερ της Ζβόλε είχε απάντηση. Στο 68ο ο Έλμπερς έκανε σουτ στην κίνηση, με τον Πασχαλάκη να διώχνει σταθερά. Στο 76ο, με τον ΠΑΟΚ να παίζει με παίκτη λιγότερο, ο Πασχαλάκης έκανε νέα εντυπωσιακή επέμβαση εξ επαφής σε κεφαλιά ψαράκι, με το γήπεδο να τον χειροκροτεί.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε αρκετή πίεση από την Ζβόλε ως το τέλος και στο 81ο οι Ολλανδοί έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, με τον Τι να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι, που έκανε ο Μάτος στον Χούμπερτς.
Η Ζβόλε θα μπορούσε να φτάσει στην ανατροπή του σκορ, αλλά ο Φερνάντο Βαρέλα έδιωξε εντυπωσιακά πάνω στη γραμμή λίγο πριν το φινάλε, με το 2-2 να παραμένει μέχρι το τέλος.
ΠΑΟΚ (Α’ ημίχρονο): Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Κρέσπο, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Ζαμπά, Τσιγγάρας, Μίσιτς, Στοχ, Μπίσεσβαρ (37′ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (31′ Γαϊτανίδης).
ΠΑΟΚ (Β’ ημίχρονο): Πασχαλάκης, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Ροντρίγκο, Κάτσε, Αουγκούστο, Άκπομ, Πέλκας, Λάμπρου (62′ Ενρίκε), Λημνιός.
Ζβόλε: Ζέτερερ, Παλ, Χάμερ, Φαν Κρόι, Λέμανς, Τι, Μπελ Χασάμι, Γιόνσεν, Ντέκερ, Κλέμεντ, Ντουέ.



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.