Έτσι βλέπει το ένατο…

Ο Ρότζερ Φέντερερ ξεδίπλωσε τις αρετές του στο Γουίμπλεντον και ξεκαθάρισε στο Ράφαελ Ναδάλ ότι το γρασίδι είναι η δική του επικράτεια!

Είχαν περάσει ένδεκα χρόνια από την προηγούμενη αναμέτρηση τους στο γρασίδι του Γουίμπλεντον… 

Ο σεβασμός, η αλληλοεκτίμηση, η επιθυμία για τη νίκη ήταν ακόμη μεγαλύτερα αυτή τη φορά… 

Αλλά η εξέλιξη του ματς είχε έναν πρωταγωνιστή και δεν ήταν άλλος από τον Ελβετό.



Όχι ότι ο Ράφα Ναδάλ δεν ακολούθησε το υψηλό επίπεδο του Ρότζερ Φέντερερ, αλλά υποχρεώθηκε να «υπακούσει» στην πράσινη επιφάνεια! Όπως συνέβη με τον Ελβετό πριν από περίπου ένα μήνα στο κοκκινόχωμα του Ρολάν Γκαρός. 

Το παιχνίδι στο γρασίδι είναι τόσο γρήγορο που τις περισσότερες μπάλες οι παίκτες τις χτυπούν με το ένστικτο… δεν προλαβαίνουν να τις σκεφθούν. 



Αυτό ήταν και πάλι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Φέντερερ στην κόντρα του με το Ναδάλ, το οποίο θωράκισε με δύο στοιχεία. Την έξοχη εικόνα του στο σερβίς, αλλά και την αποτελεσματικότητα του στους κομβικούς πόντους του ματς. 

Αυτά τα δύο έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του πρώτου σετ το οποίο κρίθηκε στο τάι μπρέικ. 

Σημειώστε ότι από τη ρακέτα του Φέντερερ «έφυγαν» στο πρώτο σετ 7 άσοι, οι οποίοι εκτός από τη σημασία τους για την κατάκτηση του, απέκτησαν και ιστορική. Ο Ελβετός με αυτούς ξεπέρασε τους 1397 του Γκόραν Ιβανίσεβιτς κι είναι εκείνος με τους περισσότερους στην ιστορία του Γουίμπλεντον. 

Το δεύτερο σετ ήταν το μοναδικό στο οποίο υπήρξε ξεκάθαρη κυριαρχία κι ήταν ισπανική. Ο Ναδάλ έβγαλε πολύ υψηλή ένταση, ο Φέντερερ έδειξε να μη μπορεί να τη διαχειριστεί υποπίπτοντας σε διαδοχικά λάθη και το 6-1 αποτυπώνει ξεκάθαρα τη διαφορά των δύο στο συγκεκριμένο σετ. 

Πόσο καλά προετοιμασμένος όμως ήταν σε όλα τα επίπεδα ο Ελβετός για το συγκεκριμένο ματς, το μαρτυρά η συνέχεια. Πέρυσι στον ημιτελικό ο Φέντερερ όντας μπροστά στο σκορ με 2-0 σετ, ηττήθηκε στα πέντε από τον Κέβιν Άντερσον. 

Φέτος, ενώ είχε απέναντι του το Ναδάλ, κατάφερε να αποκρούσει την ορμή που δημιούργησε στον Ισπανό αυτό το σετ και να διαχειριστεί με επιτυχία τη δική του σύγχυση. Πυλώνας αυτής της προσπάθειας το σερβίς του καθώς εκχώρησε σε αυτό μόλις πέντε πόντους σε όλους το σετ. 
Από τη στιγμή που ευδοκίμησε η απόπειρα του για μπρέικ ο Ελβετός έθεσε ξανά τους όρους του στο ματς. 
Διατηρώντας την ίδια αποτελεσματικότητα στο σερβίς του και στο επόμενο σετ, εξασφάλισε περισσότερη ενέργεια για την τελική αντεπίθεση του Ισπανού η οποία όμως προέκυψε υπό την πίεση του μπρέικ που είχε δεχθεί. 

Ο Ράφα άρχισε το τέταρτο σετ με πολύ άσχημα ποσοστά στο πρώτο σερβίς, μόλις 3 σωστά στα 12. Αυτό τον έκανε ευάλωτο στις επιστροφές του Φέντερερ, που κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς και να του καταφέρει το καίριο πλήγμα. 

Η αντεπίθεση του Ισπανού είχε πια μορφή επιβίωσης. Ο Ελβετός έχοντας αποθέματα ενέργειας κατάφερε να ακολουθήσει την ένταση του αντιπάλου του και με το σερβίς του αλώβητο έφτασε στην πρόκριση στον τελικό για 12η φορά στην καριέρα του. 



Μόλις μία ήττα, αυτή από το Μίλος Ράονιτς το 2016, σε δώδεκα ημιτελικούς στο Γουίμπλεντον μετρά ο Ρότζερ Φέντερερ, που στον τελικό θα βρει το Νόβακ Τζόκοβιτς από τον οποίο έχει ηττηθεί 25 φορές στην καριέρα του, ενώ τον έχει νικήσει 22. 

Θα έχει ενδιαφέρον το απόγευμα της Κυριακής… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.