Βαλμπουενά-δύο-τρία! (videos)

Από τρία κόρνερ του Γάλλου ηγέτη του Ολυμπιακού, προήλθαν τα τρία γκολ της νίκης επί της Νότιγχαμ (3-0). Δύο γκολ ο Γκερέρο, ένα ο Μασούρας. Ντεμπούτο ο Ελ Αραμπί. Έκλαψε ο Φορτούνης.

Ο Ολυμπιακός με δύο γκολ του Γκερέρο και ένα του Μασούρα νίκησε εύκολα την Νότιγχαμ έχοντας γίνει “αφεντικό” του ματς από το 7ο λεπτό. Και τα τρία γκολ προήλθαν από εκτελέσεις κόρνερ του Βαλμπουενά. Ο Γάλλος μαζί με τοους Μασούρα και Ποντένσε έκαναν ό,τι  ήθελαν στο γήπεδο παρουσιάζοντας πολύ όμορφα πράγματα στο χορτάρι του Γ.Καραϊσκάκης. 

Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα στην άμυνα με τον Γκιλιέρμε να αποτελεί τον άνθρωπο “ισορροπία” του Ολυμπιακού, ενώ και στις δύο περιπτώσεις που απείλησε η Νότιγχαμ, ο Σα ήταν εκεί. Ντεμπούτο για τον Ολυμπιακό έκανε ο Ελ Αραμπί, αν και το δεύτερο ημίχρονο με τις πολλές αλλαγές από τις δύο ομάδες δεν είχε καλό ρυθμό.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο Κώστας Φορτούνης δάκρυσε παρακολουθώντας ένα εξαιρετικό βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτινς, τους συμπαίκτες του αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη (που ανανέωσε με τον Ολυμπιακό) να του στέλνουν ευχές για ταχεία ανάρρωση.


Το ματς

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να ξεκινήσει τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1 και στην εντεκάδα τους Σα, Ελαμπντελαουΐ, Σεμέδο, Παπαδόπουλο, Τσιμίκα, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Ποντένσε, Βαλμπουενά, Μασούρα, Γκερέρο. Από την άλλη ο Λαμουσί ξεκίνησε με τους Μούριτς, Κας, Ρόμπινσον, Γουόραλ, Ντόσον, Γουότσον, Γκράμπαν, Λόλεϊ, Τιάγκο Σίλβα, Αντομά, Όζμπορν.


Ονειρεμένο ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε να θέσει βάσεις νίκης από το 7ο κιόλας λεπτό όταν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 από δύο κόρνερ του Βαλμπουενά.Από το πρώτο κόρνερ που εκτέλεσε ο Γάλλος στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο ο Γκερέρο, ακολούθησε μια κοντρα σε αμυνόμενο, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου περίμενε οπλισμένος ο Γιώργος Μασούρας που εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο με ένα σκαστό σουτ κάνοντας το 1-0 νωρίς στο παιχνίδι.

Εν συνεχεία από το δεύτερο κόρνερ που εκτέλεσε ο Βαλμπουενά ήρθε και το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Σεμέδο πήδηξε πιο ψηλά από όλους, πήρε την κεφαλιά, ο Μούριτς είχε δύσκολη απάντηση αλλά στο “ριμπάουντ” ήταν εκεί ο Γκερέρο για να κάνει εύκολα το 2-0.


Πλήρης έλεγχος, ωραίο ποδόσφαιρο, δεύτερο γκολ Γκερέρο

Εν συνεχεία οι ερυθρόλευκοι έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο, έλεγξαν πλήρως στο ρυθμό, δεν κινδύνεψαν στην άμυνα, ενώ στην επίθεση με εξαιρετικούς τους Ποντένσε, Μασούρα και Βαλμπουενά δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους. Χωρίς να προκύψει κάποια μεγάλη ευκαιρία μέχρι το ημίωρο, ο Ολυμπιακός όποτε ήθελε αύξανε την πίεση του με αυτοπεποίθηση και ωραίες συνεργασίες αλλά και μεταβάσεις. 

Από το τέταρτο κόρνερ του Ολυμπιακακού, εκτελεσμένο από τον Βαλμπουενά, το αρχικό διώξιμο έστειλε τη μπάλα στον Μασούρα που σούταρε με το αριστερό, ο Μούριτς απέκρουσε και πάλι ασταθώς και ο Γκερέρο ήταν και πάλι στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή για να κάνει το 3-0.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες, μία με τον Μασούρα που είδε την άμυνα της Νότιγχαμ να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή στο 40′, ενώ στο 43′ ο Βαλμπουενά με μια εξαιρετική ενέργεια άδειασε δύο αντιπάλους του και σούταρε για να δει τον ούριτς να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση.

Χαμηλός ρυθμός στο δεύτερο και ντεμπούτο Ελ Αραμπί


Με τον Παντιλίμον στο τέρμα η Νότιγχαμ έδειξε να έχει καλύτερο έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας της περιοχής στο δεύτερο ημίχρονο.Στο 55′ μάλιστα είχε και την πρώτη μεγάλη της ευκαιρία όταν από κόρνερ ο Ντοσον πήρε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Σα σε υπέροχη επέμβαση. 

Το επόμενο ενδιαφέρον στοιχείο στο παιχνίδι ήταν η είσοδος του Ελ Αραμπί στο 68ο λεπτό στη θέση του Γκερέρο. Σε ότι έχει να κάννει με το μτς, οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές, ο Ολυμπικό είχε τον νέλεγχο και την κατοχή, η Νότιγχαμ έβαλε περισσότερη δύναμη στο παιχνίδι της και για μισή ώρα (πλην της φάσης Ντόσον) οι όποιες απειλητικές στιγμές ήταν από μακριά.

Η δεύτερη σημαντική ευκαιρία για τη Νότιγχαμ ήρθε στο 77′. Στη δεύτερη περίπτωση που χρειάστηκε ο Σα ήταν εκεί. Από ωραία ενέργεια του Λόλεϊ και σουτ διαγώνιο του τελευταίου, ο Πορτογάλος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έπεσε στη γωνιά του και με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

Η πρώτη ερυθρόλευκη στιγμή του Ελ Αραμπί

Ο νέος επιθετικός του Ολυμπιακού συνδυάστηκε άψογα με τον Ραντζέλοβιτς ο οποίος επίσης είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, προσποιήθηκε μες την περιοχή και σούταρε με το αριστερό για να δει τον Παντιλίμον να παραχωρεί κόρνερ. 

Σο 87′ ήρθε και η πρωτη ευκαιρία του Ραντζέλοβιτς όταν με θράσος κέρδισε μια μπάλα έξω από την περιοχή μπήκε σε αυτήν σούταρε δυνατά αλλά ο Παντιλίμον καλά τοποθετημένος μπλόκαρε.

Το τέλος του ματς βρήκε τους παίκτες της ομάδας να αποεώνονται από τον κοσμο τους.


Οι συνθέσεις


Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς):
Σα, Ελαμπντελαουΐ (72′ Τοροσίδης), Σεμέδο (72′ Μπα), Παπαδόπουλος, Τσιμίκας (77′ Τσιμίκας), Γκιλιέρμε (82′ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (82′ Ανδρούτσος), Ποντένσε (82′ Ντουρμισάι), Βαλμπουενά (77′ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (68΄Μπρούνο), Γκερέρο (68′ Ελ Αραμπί).

Νότιγχαμ (Λαμουσί):
Μούριτς, Κας, Ρόμπινσον, Γουόραλ, Ντόσον, Γουότσον, Γκράμπαν, Λόλεϊ, Τιάγκο Σίλβα, Αντομά, Όζμπορν.

Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του φιλικού του Ολυμπιακού με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, από το match center του Novasports.gr.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.