Το γήπεδο είναι καθρέφτης. Τα πρόσωπα όλων φαίνονται πεντακάθαρα!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για την υπεροχή των δύο δικεφάλων, την αξιοπρέπεια του Παναθηναϊκού και την... αστοχία του Ολυμπιακού στους στόχους του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης! Για κάθε ομάδα, για κάθε ποδοσφαιριστή, για κάθε προπονητή και φυσικά για κάθε διαιτητή.

Όποτε λοιπόν, έχουμε ποδόσφαιρο στην Ελλάδα (μετά τις αναίτιες αποφάσεις για τις κατά καιρούς διακοπές στο πρωτάθλημα που δεν προσφέρουν το παραμικρό στο πρόβλημα της βίας) η δουλειά όλων βγαίνει στον αφρό!

Και μπορείς να αντιληφθείς αν είναι καλή, μέτρια, κακή ή και πικρή. Κάτι σαν τον… καφέ!

Για παράδειγμα δεν αμφισβητείται ότι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είναι οι δύο ομάδες που έχουν παίξει μέχρι σήμερα το καλύτερο ποδόσφαιρο στη διάρκεια της σεζόν.

Ότι ο Παναθηναϊκός, αν και βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, βγάζει μια αξιοπρέπεια στον αγωνιστικό χώρο, και

Ότι ο Ολυμπιακός είναι η χειρότερη ομάδα μεταξύ των big 4, η οποία αδυνατεί να πετύχει όποιον στόχο κι αν έβαλε από την αρχή της σεζόν, με εξαίρεση την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χθες η ΑΕΚ έκανε μια νίκη-τίτλου κόντρα στον Παναθηναϊκό, που όσο αγωνιζόταν με 11 ήταν ένας εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος.

Μπορεί η Ένωση να αιφνιδιάστηκε από την πίεση που της άσκησαν οι πράσινοι, αλλά σιγά-σιγά βρήκε τον τρόπο να ισορροπήσει το ματς και να πάρει τα ηνία μετά την αποβολή του Ινσούα και το φοβερό γκολ του Αραούχο.

Και για να χάσει τον τίτλο θα πρέπει να αυτοκτονήσει, όπως ο ΠΑΟΚ.

Προχθές ο άλλος δικέφαλος, αυτός του βορρά, έδειξε τι μπορεί να κάνει όταν έχει το μυαλό του μέσα στο γήπεδο κι όχι έξω από αυτό. Διότι ο Ατρόμητος είναι ανταγωνιστικός ακόμα και χωρίς τους δανεικούς, που πάντως αν ήταν από άλλη μεγάλη ομάδα και δεν έπαιζαν στα μεταξύ τους ματς, θα γινόταν ακόμα μεγαλύτερη συζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση οι ομάδες των Χιμένεθ και Λουτσέσκου είναι ομάδες με πλάνο, σωστά γυμνασμένες και με ορθό τρόπο ανάπτυξης. Δηλαδή έχουν αρχή και τέλος. 

Κάτι που δεν έχει εφέτος ο Ολυμπιακός. Για τους ερυθρόλευκους είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού πως δεν δικαιούνται αγωνιστικά τίποτα παραπάνω από όσα έχουν ήδη πετύχει ή καλύτερα δεν μπόρεσαν να πετύχουν.

Η εικόνα στη Λιβαδειά το επιβεβαίωσε με πρώτο και καλύτερο το… φάντασμα του Κέβιν Μιραλάς, που κάνει όλους εκείνους που θυμούνται το πρώτο πέρασμά του από την χώρα μας να αναρωτιούνται αν πρόκειται για τον ίδιο ποδοσφαιριστή που το 2012 ήταν ο φόβος και ο τρόμος κάθε αντίπαλης άμυνας, εντός και εκτός Ελλάδος.

Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ, που δεν έχει χάσει ντέρμπι εφέτος από τους άλλους τρεις διεκδικητές, δείχνει να φτάνει δίκαια στην κατάκτηση του τίτλου, κυρίως λόγω της αγωνιστικής της εικόνας και δευτερευόντως επειδή κράτησε πιο χαμηλούς τόνους στις όποιες αντιπαραθέσεις στη διάρκεια της σεζόν. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.