Nicolas Flamel: Ποιος είναι ο θρυλικός χαρακτήρας στον κόσμο της Rowling;

Μια μαγική διασημότητα.Όπως είδαμε από τα trailer της επερχόμενης ταινίας της Warner Bros...

Μια μαγική διασημότητα.

Όπως είδαμε από τα trailer της επερχόμενης ταινίας της Warner Bros, “Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald”, τη δεύτερη ταινία στην prequel σειρά του “Harry Potter”, ένας χαρακτήρας γνωστός από τα βιβλία πρόκειται να κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο. Δεν είναι άλλος, από τον γνωστό μάγο Nicolas Flamel.

Αν λοιπόν δεν θυμάστε ποιος είναι ή απλά δεν έτυχε να μάθετε τη σημασία του στη μυθολογία του κόσμου της J.K.Rowling, ίσως η εμφάνισή του να σας φανεί ασήμαντη. Ας δούμε όμως ποιος ήταν και γιατί δεν πρέπει απλά να αγνοηθεί.

Τα βασικά

Ο χαρακτήρας του Nicolas Flamel βασίζεται σε πραγματικό πρόσωπο. Ο αληθινός Flamel έζησε τον 14ο αιώνα στην Γαλλία, όπου ζούσε ως συγγραφέας και έμπορος χειρόγραφων και επίπλων. Ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος. Μετά τον θάνατό του, φήμες ήθελαν τον Flamel να έχει ξεκλειδώσει τα μυστικά της αλχημείας και να έχει δημιουργήσει τη Φιλοσοφική Λίθο – μια πέτρα που μπορούσε να μετατρέψει μέταλλα σε χρυσό. Επίσης λέγεται ότι ο Flamel ανακάλυψε το μυστικό της αιωνιότητας. Οι φήμες για το οποίο προέκυψαν όταν μια ομάδα κυνηγών θησαυρών έσκαψε τον τάφο του και τον βρήκε άδειο.

Στον κόσμο του “Harry Potter”, οι φήμες ισχύουν και ο Flamel είναι ζωντανός. Πιο συγκεκριμένα, ο Flamel έχει επιζήσει εκατοντάδες χρόνια και είναι προστάτης της Φιλοσοφικής Λίθου. Είναι επίσης σύμμαχος του Dumbledore και σημαντική φιγούρα στις μάχες εναντίον του σκοτεινού μάγου, Voldemort.

Η ιστορία του στα βιβλία

Παρά τη σημασία του στον κόσμο της Rowling, ο Flamel που δεν εμφανίζεται ο ίδιος στα βιβλία του “Harry Potter”. Παρόλα αυτά, η ιστορία του αποκαλύπτεται στο “Harry Potter and the Philosopher’s Stone” (ελ. Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος) και στο Pottermore.

credit: Pottermore

Ο Flamel φοίτησε στο γαλλικό σχολείο “Beaubaxtons Academy of Magic” τον 14ο αιώνα, όπου και ανακάλυψε το ταλέντο του στην αλχημεία. Εκεί πέρα συνάντησε και την μελλοντική σύζυγο του, Perenelle (επίσης εμπνευσμένη από ιστορική φιγούρα της πραγματικότητας). Κάποια στιγμή στην καριέρα του ως αλχημιστής, ο Flamel δημιούργησε τη Φιλοσοφική Λίθο, μια μαγεμένη πέτρα που μετέτρεπε μέταλλα σε χρυσό, και έβγαζε μια ουσία που πρόσφερε αιώνια ζωή, το Elixir of Life. Αυτός και η Perenelle ήπιαν το ελιξίριο, το οποίο τους επέτρεψε να ζήσουν μέχρι και τον 20ο αιώνα. Η Rowling δεν αποκάλυψε αν ο Flamel χρησιμοποίησε την πέτρα για να πλουτίσει, αλλά σίγουρα είχε μια τεράστια περιουσία με την οποία στήριζε και το Beaubaxtons.

Ο Flamel έγινε φίλος με τον τότε καθηγητή του Hogwarts, Albus Dumbledore, το οποίο μάλιστα αναφέρεται μέχρι και στη συλλεκτική κάρτα του Dumbledore στους σοκολατένιους βατράχους. Οι δυο τους έμαθαν κάποια στιγμή ότι ο Voldemort επέζησε του θανάτου του τη μέρα που προσπάθησε να σκοτώσει τον Harry Potter, και ότι κυνηγά την Φιλοσοφική Λίθο ώστε να επιστρέψει στη ζωή. Αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο που έφερε η πέτρα για τον κόσμο, ο Flamel και η γυναίκα του αποφάσισαν να την παραδώσουν στον Dumbledore και ως συνέπεια να δώσουν τέλος στις μακροχρόνιες ζωές τους. Ο Flamel τελικά πέθανε στην ηλικία των 690 ετών.

The Sorcerer's Stone
Η Φιλοσοφική Λίθος (ταινία).

Nicolas Flamel: Εκτός βιβλίων

Όπως και στα βιβλία, ο Flamel δεν έχει εμφανιστεί στο κινηματογραφικό σύμπαν του “Harry Potter”. Τον αναφέρουν στην πρώτη ταινία καθώς η αγαπημένη τριάδα, Harry, Ron και Hermione, προσπαθούν να μάθουν περισσότερα για τον αρχαίο μάγο και την πέτρα. Το όνομα του επίσης αναφέρεται στο αντίστοιχο παιχνίδι και στο Harry Potter Trading Card Game.

Fantastic Beasts

Ο Flamel θα κάνει το ντεμπούτο του στο “Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald”, όπου τον υποδύεται ο ηθοποιός, Brontis Jodorowsky. Από το πρώτο υλικό που δόθηκε φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια του Newt να σταματήσει τον Grindelwald από το να ξεκινήσει έναν μαγικό πόλεμο. Είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε ότι έπαιξε κάποιο ρόλο στο συγκεκριμένο κομμάτι ιστορίας του Wizarding World, πέραν της συμμετοχής του στο σκηνικό με τον Voldemort και δεν ξέρουμε την βαρύτητα της συμμετοχής του.

Υπάρχουν πολλά ακόμα νέα πράγματα που θα ανακαλύψουμε στην νέα ταινία της Rowling, καθώς η μυθολογία του κόσμου αναπτύσσεται από την συγγραφέα ακόμα περισσότερο.

Θα δούμε επιτέλους τα νεότερα χρόνια του μεγάλου μάγου Albus Dumbledore και πώς έχτισε το όνομα του, αλλά και τον Grindewald – έναν από τους πιο σκοτεινούς και δυνατούς μάγους που υπήρξαν. Έχουμε μάθει ήδη ότι η Nagini – το αγαπημένο φίδι του Voldemort – ήταν κάποτε άνθρωπος και θα δούμε λίγο από την ζωή της στο “Fantastic Beasts 2”. Αν αυτά έχουν αποκαλυφθεί από το διαφημιστικό υλικό, μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι ακόμα θα κρύβει η ταινία. Οπότε μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece για όλες τις νέες, απαραίτητες, αποκαλύψεις που πρέπει να γνωρίζετε.

Το “Fantastic Beasts 2” κυκλοφορεί στις 15 Νοεμβρίου.


Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.