Εγένετο Europa League 2!

Μια νέα - τρίτη - ευρωπαϊκή διοργάνωση αποφάσισε να εντάξει στο καλεντάρι της η UEFA από τη σεζόν 2021-22. Το όνομα αυτής; Europa League 2!

Μια νέα – τρίτη – ευρωπαϊκή διοργάνωση αποφάσισε να εντάξει στο καλεντάρι της η UEFA από τη σεζόν 2021-22. Το όνομα αυτής; Europa League 2! 

H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση στο συνέδριο της Εκτελεστικής Επιτροπής που έγινε στο Δουβλίνο και θα μπει στην ποδοσφαιρική μας καθημερινότητα – πειραματικά – για την τριετία 2021-2024. 

Η νέα διοργάνωση με την προσωρινή ονομασία UEFA Europa League 2 θα έχει παρόμοιο φορμάτ με τις υπόλοιπες διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. 

Θα υπάρχουν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων (συνολικά 32), ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η φάση των 16, τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και ο τελικός. 

Ένας επιπλέον γύρος νοκ – άουτ θα διεξαχθεί πριν από τη φάση των 16, μεταξύ των ομάδων, οι οποίες τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους και στις ομάδες, οι οποίες τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Europa League. 

Στη νέα διοργάνωση, θα γίνουν συνολικά 141 παιχνίδια σε 15 αγωνιστικές εβδομάδες, όπως ακριβώς γίνεται στο Europa League. 

Τα παιχνίδια θα διεξάγονται τις Πέμπτες, ωστόσο θα προστεθεί μια επιπλέον ζώνη ώρας (17:30) για κάποια ματς. 

Αναφορικά με τους τελικούς, αυτός της νέας διοργάνωσης θα γίνει Τετάρτη, Πέμπτη του Europa League και Σάββατο του Champions League. 

Όπως αναφέρει η UEFA, με τη νέα διοργάνωση διασφαλίζεται η εκπροσώπηση τουλάχιστον 34 χωρών στη φάση των ομίλων.

Παράλληλα αποφασίστηκε και μια μικρή αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής του Europa League, καθώς την τριετία 2021 – 2024 θα προστεθεί ένας επιπλέον νοκ άουτ γύρος (πριν τη φάση των 16) με αντιμέτωπες τις δεύτερες των ομίλων του Europa με τις τρίτες του Champions League.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.