Μαρτίνς: «Μπορούμε να φτάσουμε μακριά»


Την πίστη του πως ο Ολυμπιακός μπορεί να προχωρήσει μακριά στο Europa League εξέφρασε ο Πέδρο Μαρτίνς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος του αγώνα με την Μίλαν στο Καραϊσκάκη.

– O κ. Μαρινάκης δήλωσε πως έτσι ονειρεύεται τον Ολυμπιακό. Εσείς συμφωνείτε;
«Πραγματικά ήταν μια ονειρεμένη βραδιά. Δύσκολη αλλά με ωραίο αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε κόντρα σε μια ελβετική ομάδα, συνεχίσαμε με μια αγγλική. Φτάνοντας στους ομίλους ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο μεγάλες ομάδες. Την Μπέτις και τη Μίλαν. Κάναμε καλά ματς σε Ισπανία και Μιλάνο αλλά δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Γνωρίζαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πιστεύουμε την ποιότητα και τη δουλειά που έχουμε κάνει στην ομάδα μας. Γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ. Είμαστε χαρούμενοι και πιστεύουμε πως μπορούμε να φτάσουμε ακόμη πιο μακριά, πάντα με πολλή δουλειά».

– Ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Μίλαν των 7 Champions League. Το ευρωπαϊκό όνειρο σας που μπορεί να φτάσει;
«Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα. Έχουμε αποδείξει την ποιότητα μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στο σύνολο και τη δουλειά μας. Έχουμε προοπτικές, πάντα το υποστήριζα. Πιστεύαμε αυτό που καταφέραμε, βλέπω καθημερινά ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Θα περιμένουμε την κλήρωση, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποιον θα αντιμετωπίσουμε και σε τι κατάσταση θα βρίσκεται τότε».

– Βλέποντας ξανά παίκτες να χάνουν ευκαιρίες, φοβηθήκατε αν θα επαναληφθεί το ελληνικό φαινόμενο; Και ένα σχόλιο για τον τρόπο που σφυρίζονται ίδιες φάσεις, όπως αυτή του Τοροσίδη, διαφορετικά στην Ευρώπη σε σχέση με την Ελλάδα.
«Πράγματι, για μια ακόμη φορά συνέβη αυτό που αντιμετωπίζουμε ως πρόβλημα από την αρχή της σεζόν, το τελείωμα των φάσεων. Αλλά δεν έχω να καταλογίσω τίποτα σε κανέναν παίκτη μου, γιατί δουλεύουν ασταμάτητα καθημερινά και προσπαθούν να βελτιώνονται. Τα λάθη είναι μέσα στο ποδόσφαιρο.
Σήμερα είχαμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, μπορούσαμε να είχαμε βάλει τα γκολ πιο νωρίς. Το ξαναλέω πιστεύουμε στην ομάδα μας και συνέχεια προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Σχετικά με το δεύτερο ερώτημα, όλοι βλέπουμε τι συμβαίνει. Αλλά δεν θα παραδοθούμε έτσι εύκολα, παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο, είμαστε η μοναδική ομάδα που φέρνει βαθμούς από την Ευρώπη, δεν θα τα παρατήσουμε και θα συνεχίσουμε να τα δίνουμε όλα μέχρι το τέλος».

– Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι ενθουσιασμένοι με αυτό που βλέπουν. Αν μπορείτε να μας πείτε σε τακτικό επίπεδο τι συνέβη σήμερα και πώς έχετε καταφέρει να κάνετε ακόμη και παίκτες όπως τον Φορτούνη να πρεσάρει με τέτοια επιμονή;
«Χτες μιλούσαμε για το κίνητρο που απαιτείται σε αυτά τα ματς. Δεν χρειαζόταν προσπάθεια σε ένα τέτοιο ματς για να τονώσουμε το κίνητρο των παικτών. Έπρεπε να προσέξουμε τη στρατηγική, γιατί η Μίλαν επιτίθεται γρήγορα στον χώρο. Τραβήξαμε τον Γκερέρο λίγο πιο πίσω για να μπορέσουμε να μπερδέψουμε την αμυντική λειτουργία του αντιπάλου και παράλληλα να καθυστερήσουμε την ανάπτυξη της.
Η αλλαγή του Τοροσίδη ήταν επίσης στρατηγική σημασίας για εμάς. Μας βγήκε το πλάνο. Και όλοι λειτούργησαν ως σύνολο, έδωσαν τα πάντα. Ο κόσμος βλέπει ότι η ομάδα βελτιώνεται, δουλεύει, έτοιμη να τα δώσει όλα σε κάθε ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μπορούν να αντιληφθούν τη δουλειά γίνεται στον Ολυμπιακό και έτσι θα συνεχίσουμε, για να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες που ακολουθούν μέσα στη σεζόν».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.