Το DNA του θα τον φέρει και πάλι στην κορυφή

Ο Ολυμπιακός είναι στην ελίτ της Ευρώπης. Είναι στις ομάδες που αποτελούν σημείο αναφοράς για το Ευρωπαϊκό πόλο.

Λίγο έλειψε να κάνει μια επική ανατροπή χθες, μια ανατροπή εφάμιλλη μ’ εκείνες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Έδειξε ότι έχει μέταλλο, ότι έχει ψυχή και τσαγανό. Στο ματς με την Ρεκο την Παρασκευή “έφαγε” πολύ ξύλο, στα όρια του αντιαθλητικού παιχνιδιού από τους Ιταλούς. Έπρεπε να ανταπεξέλθει και το έκανε. Σπατάλησε όμως πολύτιμες δυνάμεις για έναν τελικό απέναντι σε μια ομάδα από την Ουγγρική σχολή που σημαίνει “πολύ μεγάλα κορμιά και ατελείωτο physical game”. Η κούραση ήταν εμφανής στην άμυνα και στα μαρκάρισμα. Πολλές αποβολές και πολλά λάθη. Η 4η περίοδος ήταν η περίοδος που έπαιξε περισσότερο το DNA αυτής της ομάδας. Έπαιξε το λευκό και το κόκκινο, έπαιξε η καρδιά του Πρωταθλητή. Έτσι παίζει χρόνια τώρα αυτή η ομάδα. Έφτασε να το ανατρέψει εντελως το ματς αλλά δεν τα κατάφερε. Πήγε η διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού τιτλου στα πέναλτι, μια διαδικασία που ζητούσε από τους παίκτες να ανακαλύψουν έξτρα ψυχικά αποθέματα, πέραν εκείνων που κατέθεσαν για να ισοφαρίσουν το παιχνίδι. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ήταν ξεκάθαρα αποκαμωμένοι. Τα πέναλτι έβγαλαν νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης την Φερεντσβάρος. Όμως ο Ολυμπιακός και φέτος έκανε την υπέρβαση. Οπως και πέρσι. Οπως και πρόπερσι. Οπως σχεδόν κάθε χρόνο απέναντι σε ομάδες που το μπάτζετ τους θυμίζει ομάδες ποδοσφαίρου. Σταχ3.5εκ ευρω το μπάτζετ της Ιταλικής Προ Ρέκο. 

Έτσι έχει μάθει όμως, έτσι έχει γεννηθεί. Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού, η οποία στηρίζεται στα χρήματα από τις κάρτες φιλάθλων και από την τρέλα του διοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας, του Βαγγέλη Μαρινάκη, παλεύει σαν λιοντάρι με ομάδες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Μια ομάδα που ταλαιπωρείται χωρίς να έχει δικό της κολυμβητήριο και χωρίς να έχει τους χορηγούς που θα έπρεπε, ειναι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2018 στην πισίνα και του 2019 στις καρδιές όλων των φίλων της για τη μεγάλη μάχη που έδωσε. 

Μια μάχη που “άγγιξε” την διοίκηση η οποία έδωσε εντολή οχι απλά να ανανεωθούν τα συμβόλαια αλλά να δωθούν κι αυξήσεις σ’ αυτούς τους μαχητές. 

Η νέα σεζόν θα είναι μια νέα πρόκληση και ο  Ολυμπιακός θα μπει στην πρόκληση αυτή και θα την φτάσει και πάλι μέχρι το τέλος. Εκεί που ανήκει. Στην κορυφή της Ευρώπης. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.