Αποχωρούν Μελιδόνη και Λαρά

Επέστρεψε το μεσημέρι από την Τεργέστη η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, που ολοκλήρωσε χθες τις υποχρεώσεις της στο προολυμπιακό τουρνουά, χωρίς να καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Η απογοήτευση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των κοριτσιών και των υπόλοιπων μελών της αποστολής, την οποία αξίζει να σημειωθεί ότι υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Πάνος Μπιτσαξής. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού εξέφρασε τη στήριξη της Πολιτείας στην ομάδα και επανέλαβε τη δέσμευση για καταβολή του πριμ για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Σανγκάη. Η Γιούλη Λαρά και η Αντι Μελιδόνη ανακοίνωσαν επίσημα την αποχώρησή τους από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, την οποία είχαν προαναγγείλει από την Τεργέστη. Οι δύο πολίστριες ολοκλήρωσαν την προσφορά τους στην εθνική, με την

Επέστρεψε το μεσημέρι από την Τεργέστη η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, που ολοκλήρωσε τη Δευτέρα τις υποχρεώσεις της στο προολυμπιακό τουρνουά, χωρίς να καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Η απογοήτευση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των κοριτσιών και των υπόλοιπων μελών της αποστολής, την οποία αξίζει να σημειωθεί ότι υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Πάνος Μπιτσαξής. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού εξέφρασε τη στήριξη της Πολιτείας στην ομάδα και επανέλαβε τη δέσμευση για καταβολή του πριμ για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Σανγκάη.

Η Γιούλη Λαρά και η Αντι Μελιδόνη ανακοίνωσαν επίσημα την αποχώρησή τους από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, την οποία είχαν προαναγγείλει από την Τεργέστη. Οι δύο πολίστριες ολοκλήρωσαν την προσφορά τους στην εθνική, με την οποία πανηγύρισαν το θρίαμβο της Σανγκάης, το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και άλλα δύο ασημένια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Τον ίδιο δρόμο πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλες παίκτριες, όπως η αρχηγός Κική Λιόση, αλλά είναι πολλά τα ανοιχτά ενδεχόμενα. Μεταξύ αυτών, και το μέλλον του ομοσπονδιακού προπονητή, Γιώργου Μορφέση, ο οποίος έχει συμβόλαιο ως το Σεπτέμβριο.

Στις δηλώσεις του, ο Μορφέσης στάθηκε και πάλι στο άδικο του συστήματος, που υποχρεώνει την κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου να δώσει αγώνες πρόκρισης. «Δεν γίνεται μία παγκόσμια πρωταθλήτρια να μην προκρίνεται απευθείας στο Λονδίνο και να αναγκάζεται να δώσει ένα και μόνο παιχνίδι για το εισιτήριό της. Η Ισπανία είναι μία πολύ νεανική, φορμαρισμένη και φρέσκια ομάδα, κάτι που αποδείχθηκε και με την πρώτη θέση στο τουρνουά. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να αποδείξουμε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να είναι στους Ολυμπιακούς. Μας μένει η θλίψη και η στεναχώρια, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Επ’ ουδενί, όμως, αυτά τα 32 λεπτά του αγώνα δεν μπορούν να διαγράψουν όσα πέτυχε αυτήν η ομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με τα ισάριθμα μετάλλιά της» τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, που χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία του γγΑ στο αεροδρόμιο.

Αισιόδοξος για το μέλλον της εθνικής γυναικών, παρά την αποτυχία στην Τεργέστη και τις αποχωρήσεις, εμφανίστηκε από την πλευρά του ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος. «Θεωρώ πως δεν έκλεισε κανένας κύκλος, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Ο αθλητισμός είναι μία ευθεία που προχωράει συνεχώς. Μπορεί να έγιναν κάποιες αποχωρήσεις από την εθνική ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Αλλαγές γίνονται, όμως, όταν μία ομάδα έχει δυναμική, συνεχίζει ακάθεκτη. Το μέλλον είναι φωτεινότατο. Υπάρχουν παιδιά από πίσω που μπορεί να καλύψουν άρτια τα κενά που δημιουργούνται με τις αποχωρήσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, που εξήρε και αυτός την παρουσία του κ. Μπιτσαξή στο αεροδρόμιο, αλλά και τα λόγια του στις παίκτριες. Τέλος, μιλώντας με την ιδιότητα του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της FINA, ο Διαθεσόπουλος ανέφερε ότι θα γίνει συζήτηση στη διεθνή ομοσπονδία για αλλαγή του τρόπου πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.