Ο Αλεξίου αποσύρει την ΑΕΚ από την Volleyleague

Μπουρλότο στα θεμέλια της ΕΣΑΠ και του νέου πρωταθλήματος έβαλε ο Β΄ αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής και πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου.
0
Παντελής Λώλης
24/06/2019 • 23:06
Δ.Σ ΕΣΑΠ
  • shares
Μπουρλότο στα θεμέλια της ΕΣΑΠ και του νέου πρωταθλήματος έβαλε ο Β΄ αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής και πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου. Βρισκόμενος στην 137η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ δήλωσε πως δεν επιθυμεί να δηλώσει τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα 2019-20 εφόσον δεν αλλάξουν οι συνθήκες. Εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην αμοιβόμενη πετοσφαίριση, αποχώρησε στο μέσον της συνεδρίασης και παραιτήθηκε από το αξίωμα του Β΄ αντιπροέδρου της ΕΣΑΠ. Μάλιστα αργότερα και ενώ η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ βρίσκονταν σε εξέλιξη ο κ. Αλεξίου προέβη σε δηλώσεις που ουσιαστικά έριχναν και άλλο λάδι στη φωτιά. «Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ σέβεται απόλυτα το όνομα και την ιστορία της ΑΕΚ αλλά δεν αποδέχεται τη λογική μηδενισμού που προβάλει η τοποθέτηση του κυρίου Αλεξίου και δεν έχει κανένα δικαίωμα να αναφέρεται σε ζητήματα και ευαίσθητα δεδομένα που αφορούν άλλα σωματεία του Συνεταιρισμού. Η Ε.Σ.Α.Π. σε όλη της την πορεία έχει αποδείξει πως αντιμετωπίζει υποστηρικτικά τα σωματεία μέλη της και επιλύει όλα τα μεγάλα προβλήματα με τη δύναμη της ομαδικής προσπάθειας και της αλληλεγγύης» ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ.

Έρχεται wild card, κλήρωση στο Ηράκλειο

Πάντως αν ο κ. Αλεξίου εμμείνει στην απόφασή του και αποσύρει την ΑΕΚ από το πρωτάθλημα τότε η Λίγκα πιθανότατα θα ενεργοποιήσει

την επιλογή συμπλήρωσης του πρωταθλήματος Volley League 2019-20 μέσω wild card, Μάλιστα σήμερα εγκρίθηκαν τα σχετικά κριτήρια που θα υποβληθούν στην ΕΟΠΕ για τη σύμφωνη γνώμη της. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της 137ης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ εξετάστηκαν και όλα τα πιθανά σενάρια συστημάτων του πρωταθλήματος σε συνδυασμό με την συμμετοχή του τελικού αριθμού των ομάδων για τη σεζόν 2019-20. Επίσης πάρθηκε απόφαση προκειμένου η κλήρωση του πρωταθλήματος να γίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης με φιλοξενία από την ομάδα του Ο.Φ.Η. λίγο πριν την έναρξη του. Πέραν της κλήρωσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής αμοιβόμενης πετοσφαίρισης στην Κρήτη. Επίσης

Eπικυρώθηκε η βαθμολογία και η τελική κατάταξη του πρωταθλήματος 2018-19. 
Έγινε ανάλυση από κάθε εκπρόσωπο Τ.Α.Α. των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και συμφωνήθηκε στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου 15νθημέρου Ιουλίου 2019 να είναι και η προθεσμία για την δήλωση συμμετοχής τους πρωτάθλημα 2019-20.

Διευκρινίστηκε το καθεστώς των αλλοδαπών αθλητών καθώς σύμφωνα με την περσινή τριμερή συμφωνία (ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ, ΠΑΣΑΠ) κάθε ΤΑΑ θα μπορεί να αποκτά απεριόριστο αριθμό αλλοδαπών ανεξάρτητα προέλευσης (εντός ή εκτός Ε.Ε.) υπό τον όρο πως στο φύλλο αγώνα θα αναγράφονται έως τέσσερις μη Έλληνες.

Διευκρινίστηκαν από το νομικό σύμβουλο της Ε.Σ.Α.Π. Χρήστο Ηλιάδη θέματα της Επιτροπής της Ε.Σ.Α.Π. στην οποία προεδρεύει ο κύριος Ηλιάδης και ορίστηκαν τα χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση των φακέλων του κάθε Τ.Α.Α. αρχικώς στην Επιτροπή Αδειοδότησης της Ε.Σ.Α.Π. και μετά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπό το πρίσμα του νέου αθλητικού νόμου (4603/2019).

Έγινε συζήτηση για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγιών ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

Έγινε ενημέρωση για το τουρνουά beach volley της Volley League Ο.Π.Α.Π. που θα γίνει το σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου στο Karavi Club με μεγάλο χορηγό τον Ο.Π.Α.Π.
 
Στην συνεδρίαση της Ε.Σ.Α.Π. συμμετείχαν για πρώτη φορά ως παρατηρητές οι εκπρόσωποι των νεοφώτιστων στην κατηγορία εκπροσώπων του Ο.Φ.Η. (Γιάννης Δανδάλης) και της Ελπίδας Αμπελοκήπων (Γιώργος Κασαπίδης). Το Δ.Σ. καλωσόρισε τους εκπροσώπους των δύο ιστορικών σωματείων  και με χαρά ενημερώθηκε από αυτούς πως θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα 2019-20 με άκρως ανταγωνιστικές ομάδες. 

Γράψτε το σχόλιο σας...
16/10/2019 • 10:12

Δοκιμασία κορυφής στην Φουεναλαμπράδα

Με όποιο θετικό αποτέλεσμα η Σαραγόσα μένει απόψε μόνη στην 2η θέση της Segunda División. Δεν θα είναι εύκολο στην Φουεναλαμπράδα ΄όπου η γηπεδούχοι παραμένουν αήττητοι εντός έδρας σε επίσημα παιχνίδια εδώ και ένα χρόνο