Απόλυτα εύστοχος! (video)

Ο Παναθηναϊκός πέρασε με 3-2 από την έδρα του Πλατανιά, εκμεταλλευόμενος και τις τρεις τελικές του προσπάθειες στην αντίπαλη εστία! Τραυματίστηκαν Τελάντερ και Μπουμάλ.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε με 3-2 από την έδρα του Πλατανιά, εκμεταλλευόμενος και τις τρεις τελικές του προσπάθειες στην αντίπαλη εστία! Τραυματίστηκαν Τελάντερ και Μπουμάλ.

Οι «πράσινοι», επέκτειναν το αήττητό τους στη Σούπερ Λιγκ στις πέντε αγωνιστικές, αφήνοντας τους Χανιώτες για έβδομη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη.

Το ματς ήταν συναρπαστικό με τις δύο άμυνες να κάνουν διαγωνισμό λαθών, αλλά οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που έκαναν τα λιγότερα, παίρνοντας το τρίποντο με δύο γκολ του Καλτσά και ένα του Κλωναρίδη. Ο Αντρέα Στραματσόνι όμως δεν μπόρεσε να το χαρεί, καθώς είδε τους Τελάντερ και Μπουμάλ να αποχωρούν τραυματίες από το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι πάλεψαν όσο μπορούσαν το παιχνίδι, αλλά πλήρωσαν ακριβά τα λάθη τους στα μετόπισθεν.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Πλατανιάς ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Σωτηρίου, δεξί μπακ ο Κουλιμπαλί, αριστερό ο Δημήτρης, σέντερ μπακ οι Σελίν και Μπανανά. Αμυντικά χαφ οι Γκνιάτιτς και Μουνάφο, στο δεξί άκρο ο Μενδρινός, στο αριστερό ο Αποστολόπουλος, ο Γουνδουλάκης πίσω από τον Ράμος.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Στιλ, δεξί μπακ ο Μέστο, σέντερ μπακ οι Τελάντερ και Ταυλαρίδης, αριστερό μπακ ο Πράνιτς. Αμυντικά χαφ οι Ζέκα και Εσιέν, στο δεξί άκρο ο Καλτσάς, στο αριστερό ο Αμπέντ, ο Πέτριτς πίσω από τον Κλωναρίδη.

Η τύχη με το μέρος του

Χωρίς να έχει ιδιαίτερα καλή απόδοση, ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος στο σκορ, εκμεταλλευόμενος ένα σημαντικό λάθος των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις για να σκοράρει με τον Καλτσά.

Αν δεν υπήρχε το γκολ, αυτό που θα είχε μείνει θα ήταν το πρώτο εικοσάλεπτο, όπου οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ιδιαίτερα επιθετικά (ειδικά ο Πλατανιάς), έχοντας από ένα δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι, έμπαιναν εύκολα στην περιοχή του Παναθηναϊκού σε αυτό το διάστημα και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει με καλύτερες τελικές.

Η πρώτη φάση του αγώνα δημιουργήθηκε στο 9′, όταν ο Κουλιμπαλί έκανε σέντρα και ο Γουνδουλάκης σούταρε, αλλά η προσπάθειά του κοντραρίστηκε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση, ο Μπανανά έπιασε κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 10′, ο Παναθηναϊκός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Πέτριτς βρήκε ωραία κάθετα τον Κλωναρίδη, αυτός πέρασε και τον Σωτηρίου αλλά είχε τραβηχτεί πολύ δεξιά και το πλασέ του σταμάτησε στη ρίζα της αριστερής δοκού.

Ο Πλατανιάς απάντησε στο 12′ με διπλή ευκαιριά, όταν σουτ του Κουλιμπαλί από καλή θέση κοντραρίστηκε σε κόρνερ και στην εκτέλεση που ακολούθησε, ο Μενδρινός έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Στιλ!

Στο 14′ ο Μενδρινός σούταρε έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 20′ ο Μουνάφο βρήκε ωραία κάθετα τον Αποστολόπουλο, αυτός μέσα στην περιοχή απέφυγε τον Πράνιτς και σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Το ρεσιτάλ του Πλατανιά ολοκληρώθηκε στο 22′, όταν ο Δημήτρης έστειλε τη μπάλα άουτ με σουτ έξω από την περιοχή.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν με το 0-0 στα αποδυτήρια, όταν στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι έκαναν το μοιραίο λάθος!

Συγκεκριμένα, Γκνιάτιτς και Μπανανά δεν συνεννοήθηκαν σωστά στη μεσαία γραμμή και ο δεύτερος γύρισε προς τα πίσω, όπου όμως δεν υπήρχε κανείς άλλος πέραν του Καλτσά, ο οποίος παρ’ όλο που πήγε να χάσει τον βηματισμό, κατάφερε να νικήσει τον Σωτηρίου που έκανε κακή έξοδο.

Ρεσιτάλ γκολ στο β’

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να κάνει αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Τελάντερ τραυματίστηκε εκτός φάσης και αντικαταστάθηκε από τον Λουντ, με τον Εσιέν να μετακομίζει σε θέση σέντερ μπακ.

Οι «πράσινοι» όμως ευτύχησαν στο 57ο λεπτό να κάνουν το 0-2. Δημιουργός του γκολ ήταν ο Μέστο που έκανε τη σέντρα από δεξιά, οι Κουλιμπαλί και Σωτηρίου μπερδεύτηκαν και ο Καλτσάς σηκώθηκε ολομόναχος για να πετύχει  με κεφαλιά το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πλέον πιο άνετοι και ο Κλωναρίδης στο 57′ αστόχησε από κοντά σε σουτ, ενώ ο Γιώργος Παράσχος έριξε τον Μιλούνοβιτς αντί του Μουνάφο, σε μία προσπάθεια να πιέσει περισσότερο.

Η κίνησε απέδωσε άμεσα, καθώς δευτερόλεπτα αργότερα, ο νεοεισελθών απέφυγε ωραία τον Εσιέν και τροφοδότησε στη μικρή περιοχή τον Γουνδουλάκη, αυτός με προσποίηση απελευθερώθηκε από τον Πράνιτς και έκανε το 1-2 από κοντά. Παράλληλα, ο Παράσχος έκανε και τη δεύτερη αλλαγή του βάζοντας τον Ντίνα αντί του Αποστολόπουλου.

Από την άλλη πλευρά, ο Στραματσόνι έριξε στο 68′ τον Μπουμάλ αντί του Καλτσά, με την αλλαγή και του Ιταλού να έχει επίσης άμεση επίδραση μετά από ένα λεπτό!

Συγκεκριμένα, σε μία από τις πρώτες του επαφές με τη μπάλα, ο Καμερουνέζος έδωσε ωραία μπαλιά με εξωτερικό φάλτσο στον Κλωναρίδη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με ψύχραιμο δεξί σουτ νίκησε τον Σωτηρίου για το 1-3!

Ο Πλατανιάς όμως δεν έδειχνε διατεθειμένος να τα παρατήσει και στο 72′, ο Μενδρινός με σέντρα – σουτ υποχρέωσε τον Στιλ σε εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ. Από την ακόλουθη εκτέλεση του Μιλούνοβιτς, ο Ράμος σηκώθηκε αφύλακτος στη μικρή περιοχή και έγραψε το 2-3!

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν με κόρνερ και ο Στιλ στο 77′ υποχρεώθηκε σε νέα καλή επέμβαση μετά από απ’ ευθείας εκτέλεση του Μιλούνοβιτς.

Από την άλλη πλευρά, οι ατυχίες συνεχίστηκαν για τον Παναθηναϊκό, καθώς στο 83′ ο Μπουμάλ χτύπησε στον ώμο προσπαθώντας να κατεβάσει μία μπαλιά και αντικαταστάθηκε από τον Εβαντζελίστα, στη δεύτερη αναγκαστική αλλαγή του Στραματσόνι! Παράλληλα, ο Παράσχος έπαιζε το τελευταίο του χαρτί με Ανγκούλο αντί του Μενδρινού.

Οι «πράσινοι» , είχαν πάντως την ευκαιρία να «σφραγίσουν» τη νίκη στο 88′, όταν ο Λουντ έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή από τον Μπανανά και βγήκε μόνος του απέναντι στον Σωτηρίου, όμως το πλασέ του πέρασε απελπιστικά άουτ. Η αστοχία του δεν στοίχισε, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν κινδύνευσαν περαιτέρω και κράτησαν το τρίποντο μέχρι το τέλος.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-3
Σούπερ Λιγκ 2015-16, 20ή Αγωνιστική, Δημοτικό Περιβολίων
Γκολ:
62′ Γουνδουλάκης, 73′ Ράμος  – 45+1′, 53′ Καλτσάς, 69′ Κλωναρίδης
Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Μερκενίδης (Μακεδονίας), Πάτρας (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Δημήτρης, Μπανανά, Κουλιμπαλί – Ταυλαρίδης
Κόκκινες:
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος, 4-2-3-1): Σωτηρίου – Κουλιμπαλί, Σελίν, Μπανανά, Δημήτρης – Γκνιάτιτς, Μουνάφο (57′ Μιλούνοβιτς) – Μενδρινός (82′ Ανγκούλο), Αποστολόπουλος (63′ Ντίνας), Γουνδουλάκης – Ράμος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι, 4-2-3-1): Στιλ – Μέστο, Τελάντερ (51′ Λουντ), Ταυλαρίδης, Πράνιτς – Εσιέν, Ζέκα – Αμπέντ, Καλτσάς (68′ Μπουμάλ, 83′ Εβαντζελίστα), Πέτριτς – Κλωναρίδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.