Ολυμπιακός- Πανιώνιος: Η συνέντευξη Τύπου (vid)

Δείτε τί δήλωσαν Ερνέστο Βαλβέρδε και Άκης Μάντζιος στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Πανιώνιος...

Δείτε τί δήλωσαν Ερνέστο Βαλβέρδε και Άκης Μάντζιος στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Πανιώνιος…

Αρχικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε σχολίασε: «Σήμερα κερδίσαμε 3 βαθμούς. Όλοι οι βαθμοί είναι σημαντικοί. Μετά την νίκη με τον Παναθηναϊκό είχαμε υποχρέωση να κερδίσουμε.
Έπρεπε να νικήσουμε. Δεν ήταν εύκολο. Ο αντίπαλος κλείστηκε καλά πίσω και ήταν επικίνδυνος σε αντεπιθέσεις. Δυσκολευτήκαμε αρκετά να σπάσουμε τις γραμμές του. Βάλαμε ένα γκολ λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους και μετά σκοράραμε γρήγορα στην επανάληψη. Έτσι έγιναν μετά όλα πιο εύκολα για εμάς».

Για το κατά πόσον υπήρχε κόπωση τόνισε: Κούραση δεν υπήρχε. Πέρασαν αρκετές μέρες από τον αγώνα με την Ρουμπίν. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την δυσκολία που υπάρχει στο πρωτάθλημα. Οι αντίπαλοι είναι πολύ καλά διαβασμένοι. Κλείνονται καλά στην άμυνα και είναι δύσκολο να την σπάσεις και γενικά να ανταποκριθείς στις συνθήκες που υπάρχουν. Από εδώ και πέρα τα ματς θα είναι όλο και πιο δύσκολα γιατί μας γνωρίζουν πολύ καλά οι άλλες ομάδες.

Σχετικά με τις απουσίες βασικών στελεχών ανέφερε: Είναι το πιο φυσιολογικό το να έχουμε απουσίες. Το παράξενο θα ήταν να μπορούσαμε να τους υπολογίζουμε όλους. Στο κάτω κάτω έχουμε 2 διοργανώσεις. Πρέπει όλοι οι παίκτες να παίρνουν τον χρόνο τους, όπως έγινε με τον Ντιόγο που σήμερα έβαλε γκολ.
Υπήρχαν ακόμα και άλλοι παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί με την Ρουμπίν και αξίζουν κάποιο χρόνο. Δεν σκέφτομαι αυτούς που λείπουν. Δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό. Θέλω να μπορώ να βασίζομαι σε αυτούς τους παίκτες που έχω.

Ερωτηθείς γιατί δεν έβαλε βασικούς τους Φουστέρ και Τζιμπούρ που βοηθούν στην παραγωγή φάσεων και γκολ απάντησε: Έκανα αυτό που θεώρησα ότι ήταν το καλύτερο. Οι Καζίμ και Αμπντούν μπορούν να δημιουργήσουν ψηλά κίνδυνο. Ο Ντιόγο επίσης μπορεί να βοηθήσει. Σήμερα έβαλε και γκολ. Ήταν μία καλή λύση σήμερα για την ομάδα.

Για το στιλ της ομάδας, το πόσο αποδίδει και τα προβλήματα απουσίων επισήμανε: Αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι όπως είναι. Άλλες φορές σκοράρεις και άλλες όχι.
Και στο προηγούμενο ματς με τον Πανιώνιο δεν έπαιξαν οι Μιραλάς και Ιμπαγάσα αλλά κερδίσαμε 4-0. Πάντα μας αρέσει να πιέζουμε και να βάζουμε γκολ. Άλλοτε είναι πιο εύκολο και άλλοτε πιο δύσκολο. Δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με τα πρόσωπα και το ποιος λείπει.

Για το πόσο θα κρατήσει κολλημένο το… γκάζι ο Ολυμπιακός ισχυρίστηκε: Μέχρι το τέλος της χρονιάς θέλουμε να το κρατήσουμε εκεί. Εμείς προσπαθούμε να έχουμε πάντα το ίδιο στιλ παιχνιδιού. Αυτό θέλουμε να διατηρήσουμε το στιλ μας. Θέλουμε να συνεχίζουμε να πιέζουμε και να είμαστε γρήγοροι.
Άλλοτε θα το κάνουμε με μεγαλύτερη επιτυχία και άλλοτε με λιγότερη. Αυτός όμως είναι ο στόχος. Πρόθεσή μας είναι να έχουμε στην κατοχή μας την μπάλα όσο πιο πολύ γίνεται. Να κερδίζουμε την μπάλα για να γίνεται δικό μας το παιχνίδι.

Για τον Μακούν υποστήριξε: Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον Μακούν. Τον αγαπούν πολύ οι συμπαίκτες του. Είναι πάντα παρών. Δουλεύει πολύ. Αυτό είναι πολύ καλό για εμάς.

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν δέχεται γκολ υποστήριξε: Εμείς πάντα προσπαθούμε να βάλουμε γκολ κα να μην δεχθούμε τέρμα. Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μας είναι αφιερωμένο στην άμυνά μας. Το παιχνίδι στην Ξάνθη ήταν ένα ματς στο οποίο εάν και δεν είχαν οι αντίπαλοί μας πολλές ευκαιρίες για γκολ χάσαμε. Ιδιαίτερα για το ματς της Πέμπτης είναι σημαντικό να μην δεχθούμε γκολ. Εάν δεν δεχθούμε θα είναι πιο εύκολο να περάσουμε.

Για την μη χρησιμοποίηση του Κάρολ υπογράμμισε: Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον Μέγιερι. Δεν έχουμε δεχθεί γκολ στα τελευταία ματς, όπως είπατε και εσείς πριν. Γιατί να αλλάξω γκολκίπερ; Υπολογίζω και στους τρεις τερματοφύλακες που έχουμε. Ο Μέγιερι κάνει μία πολύ καλή σεζόν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει. Είμαι ευχαριστημένος και από τους τρεις στις προπονήσεις. Την Πέμπτη θα παίξει ο Κάρολ και θα έχει πολύ σημαντικό ρόλο.

Από την μεριά του ο Άκης Μάντζιος τόνισε: «είχε μία καλή παρουσία σε έναν αγώνα σε έναν ιδιαίτερα φορμαρισμένο αντίπαλο, όπως είναι ο Ολυμπιακός».  Επίσης τόνισε ότι «θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την νίκη του στην Μόσχα και καλή επιτυχία για τον αγώνα της Πέμπτης.
Εμείς κάναμε μία πολύ καλή παρουσία έχοντας απέναντί του έναν Ολυμπιακό που προέρχεται από 10 αγώνες με 8 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα και που στα τελευταία του 5 ματς έχει 5 νίκες με συντελεστή 12-0. Είχαμε δηλαδή να παίξουμε με έναν πολύ φορμαρισμένο Ολυμπιακό. Η ομάδα μας ήταν στημένη αρκετά καλά ενώ είχε και καλή αμυντική λειτουργία».

Εκτός αυτού ανέφερε: «Δεχθήκαμε δύο γκολ σε καίρια σημεία. Ήταν δύο φθηνά γκολ. Τέτοια γκολ δεν τα δέχεσαι. Στο ένα πήδηξε μόνος του ο Μακούν και το άλλο ξεκίνησε από δικό μας αράουτ. Είχαμε και ευκαιρίες να μπούμε ξανά στο ματς, όπως αυτή του Ντιμπαλά. Συνεχίζουμε. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας για να σωθούμε και μαθηματικά. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου και ειδικά ορισμένων νεαρών».

Ζητώντας του να κάνει σύγκριση με τον αγώνα Κυπέλλου των δύο ομάδων ο προπονητής του Πανιωνίου τόνισε: «Στο ματς του Κυπέλλου είχαμε πιο καλή επιθετική παρουσία αλλά δεχθήκαμε 4 γκολ. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Στο Κύπελλο αποκλειστήκαμε και σήμερα δεν πήραμε κανέναν βαθμό. Παίζει σημαντικό ρόλο και το ψυχολογικό κομμάτι. Στο Κύπελλο ήμασταν πιο καλοί επιθετικά στο Α’ μέρος ενώ σήμερα ήμασταν πιο καλοί τακτικά».

Αφού διευκρίνισε ότι ο Πανιώνιος είναι τώρα σε καλύτερη κατάσταση ανέφερε μετά ότι: «δεν ήταν άσχημη η εικόνα της ομάδας μας. Δεχθήκαμε 2 γκολ και ο Ολυμπιακός είχε 1,5 ή 2 ευκαιρίες. Μιλάμε για έναν Ολυμπιακό που κάνει πάντα πολλές ευκαιρίες. Ήταν καλή η παρουσία μας».

Για το εάν περίμενε πιο πολλά από κάποιους παίκτες τόνισε: Είχαμε απουσίες σημαντικές, όπως του Σιόβα που είναι μεγάλη για εμάς και του Κούτσι, που είναι επίσης σημαντική. Προσπαθησαμε να καλύψουμε τα όποια κενά υπήρχαν. Έμεινα αρκετά ευχαριστημένος από τα παιδιά.

Για τα αποτελέσματα της Κυριακής και το εάν η ομάδα του κοιμάται ή όχι πιο ήσυχη τόνισε: Μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα δεν θα κοιμόμαστε ποτέ ήσυχοι. Τα σημερινά ήταν καλά αποτελέσματα όμως θα πρέπει να μαζέψουμε όσο πιο γρηγορα βαθμούς για να σωθούμε. Θα πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες και σε άλλα νέα παιδιά.

Όσο για το ποιος εκ των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι το φαβορί είπε: Μιλάμε για 2 μεγάλες ομάδες. Όταν παίξαμε με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση ενώ ο Ολυμπιακός έψαχνε τα πατήματά του. Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι πιο γεμάτο και σε έναν μαραθώνιο 8 αγωνιστικών κρίνονται πολλά. Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Και οι δύο έχουν να παίξουν μεταξύ τους. Όποιος χάσει βαθμούς θα το πληρώσει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.