Το κέντρο στο… επίκεντρο!

Οι περισσότερες ανακατατάξεις στον ΑΟΞ εν όψει της νέας σεζόν θα γίνουν στη μεσαία γραμμή, όπου σημειώνονται και οι πιο πολλές αποχωρήσεις.

Οι περισσότερες ανακατατάξεις στον ΑΟΞ εν όψει της νέας σεζόν θα γίνουν στη μεσαία γραμμή, όπου σημειώνονται και οι πιο πολλές αποχωρήσεις.

Το δρόμο που άνοιξε ο Παναγιώτης Τριάδης με την αποχώρησή του από τον ΑΟΞ με τη λήξη της σεζόν έχει ακολουθήσει ήδη ο Αντριάν Λουσέρο και αναμένεται να πράξει το ίδιο και ο Αλφρέντο Μεχία. Ο Πάμπλο Ντε Λούκας είναι στα πλάνα για τη νέα σεζόν, όμως, εκκρεμεί η οριστικοποίηση της συμφωνίας με τη διοίκηση και γενικότερα το κέντρο της Ξάνθης είναι στο… επίκεντρο του σχεδιασμού εν όψει της νέας σεζόν.

Σε ό,τι αφορά στον Λουσέρο, κρίθηκε από την τεχνική ηγεσία και τους διοικούντες τον ΑΟΞ ότι ο κύκλος του παίκτη στην ομάδα έκλεισε. Από τις τέσσερις σεζόν που αγωνίστηκε ο Αργεντίνος στην Ξάνθη, αυτή που έφυγε ήταν η χειρότερη –με μόλις 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, λόγω μεγάλου διαστήματος αποχής εξαιτίας τραυματισμού- ενώ και ηλικιακά τίθεται ζήτημα, καθώς τον ερχόμενο Αύγουστο θα κλείσει τα 34 (γεννημένος στις 16/8/1984). Γενικώς, ο Λουσέρο στην Ξάνθη κατέγραψε 106 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 19 στο Κύπελλο, ενώ σημείωσε 7 γκολ στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο. 

Ο Μεχία είναι εκτός πλάνου για τη νέα σεζόν. Όπως λένε οι άνθρωποι του ΑΟΞ, αναζητείται στη θέση του αμυντικού μέσου ένας παίκτης με άλλο σωματότυπο και άλλες ικανότητες με την μπάλα στα πόδια. Δηλαδή, να μπορεί να κάνει και παιχνίδι, εκτός από το να κόβει. Απόψε (17/5) ο παίκτης έχει ένα τελευταίο ραντεβού με τους διοικούντες την ομάδα, όμως, θεωρείται απίθανο να αλλάξει κάτι και να παραμείνει στην ομάδα, στην οποία σε μιάμιση σεζόν κατέγραψε 33 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 γκολ και 6 συμμετοχές στο Κύπελλο, χωρίς γκολ. 

Ο Πάμπλο Ντε Λούκας τις δύο σεζόν που αγωνίζεται στην Ξάνθη έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις με την παρουσία του. Συνολικά έχει καταγράψει 55 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 γκολ και άλλες 10 παρουσίες στο Κύπελλο, χωρίς γκολ. Ηλικιακά κρίνεται ότι έχει ακόμη πράγματα να δώσει, καθότι τα 32 θα τα κλείσει στις 20/9 (γεννημένος το 1986), ενώ και τα αγωνιστικά του στοιχεία είναι τέτοια που καλύπτουν τις ανάγκες της ομάδας για τη συγκεκριμένη θέση (αυτή του κόφτη-οργανωτή) στη μεσαία γραμμή. 

Για τον Ντε Λούκας, πάντως, πρέπει να σημειώσουμε ότι ενώ υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, εκκρεμεί η οριστικοποίηση της συμφωνίας. Ενδέχεται αύριο (18/5) να βρεθεί ο παίκτης με τους διοικούντες για να προχωρήσουν το θέμα και ενδεχομένως να το κλείσουν. Οικονομικά οι δύο πλευρές φέρονται να είναι κοντά, αυτό, όμως, θα φανεί στην πράξη.

Οι Κώστας Φλίσκας και Χρήστος Λισγάρας, που καλύπτουν το κέντρο της άμυνας του ΑΟΞ, έχουν συμφωνήσει με τους διοικούντες τον ΑΟΞ εδώ και καιρό για παραμονή στην ομάδα, οπότε στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές. Γενικότερα στην άμυνα δεν αναμένονται αλλαγές, όπως και στην επιθετική γραμμή –εκτός αν προκύψουν προτάσεις σημαντικές για πώληση παικτών, όπως π.χ. για τον Ζίφκοβιτς ή για τον Γέντρισεκ.  

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο ΑΟΞ αναμένεται να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι για τρεις ή τέσσερις παίκτες. Ο αριθμός θα εξαρτηθεί από δύο σημαντικές μεταβλητές, που είναι: α. το μπάτζετ που πρόκειται να διατεθεί, κάτι που δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη και β. η παραχώρηση κάποιου παίκτη ή κάποιων παικτών με μεταγραφή σε άλλη ομάδα, που σημαίνει εξασφάλιση εσόδων. 

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία των υποχρεώσεών της βρίσκεται η ομάδα. Η προτελευταία προπόνηση της σεζόν 2017-2018 έγινε σήμερα (17/5) και αύριο είναι η τελευταία. Ακολουθεί η διακοπή για παραπάνω από ένα μήνα, με τους παίκτες να συγκεντρώνονται ξανά στα τέλη Ιουνίου για τις απαραίτητες εξετάσεις. Η έναρξη της προετοιμασίας θα γίνει στις αρχές Ιουλίου κι ένα κομμάτι της αναμένεται να γίνει στη Βουλγαρία, όπως τα προηγούμενα καλοκαίρια. Κι αυτό, όμως, θα εξαρτηθεί από το διαθέσιμο μπάτζετ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.