Ο αρχηγός τον έστεψε πρωταθλητή (video)

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Βέροια (3-0) και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για 43η φορά στην ιστορία του. Μάλιστα κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο από το Φεβρουάριο, κάτι που δεν το έχει καταφέρει ποτέ άλλη ομάδα.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Βέροια (3-0) και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για 43η φορά στην ιστορία του. Μάλιστα κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο από το Φεβρουάριο, κάτι που δεν το έχει καταφέρει ποτέ άλλη ομάδα.

Ο Φουστέρ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς άνοιξε το σκορ στο 19′ με προβολή και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδος του στο 65′ με ωραίο γυριστό σουτ. Ο Ισπανός με το περιβραχιόνιο στο χέρι, δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά το έκανε δις στο ματς που εξασφάλισε η ομάδα του το φετινό τίτλο.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 83′ ο Πουλίδο, ο οποίος όποτε βρίσκεται στην αρχική 11άδαστο πρωτάθλημα βρίσκει και δίχτυα.
 
Τα αρχικά πλάνα…

Ο Σίλβα παρέταξε τον Ολυμπιακό με αρκετές αλλαγές, αλλά με το ίδιο σύστημα (4-2-3-1). Ο Ρομπέρτο κάθισε κάτω από τα δοκάρια, έχοντας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Σαλίνο, Βούρο, Ντα Κόστα και Τσιμίκα. Ζντίελαρ και Κασάμι ήταν τα αμυντικά χαφ με τον Κολοβό και τον Φουστέρ στα πλάγια και τον Ντομίνγκες πίσω από τον Πουλίδο.

Η Βέροια ξεκίνησε το ματς με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Καντιμοίρης, δεξί μπακ ο Νέτο, αριστερό ο Μπράβο, σέντερ μπακ οι Μαλόν και Πούγγουρας. Αμυντικά χαφ οι Σιόντης και Άρτσε, στα άκρα Γιουσούφ και Μαγέφσκι, ο Ανάκογλου πίσω από τον Ναζλίδη.

Ανοιξε λογαριασμό ο αρχηγός του…

Ο Ολυμπιακός από την αρχή του αγώνα πήρε τον έλεγχο και χρειάστηκαν μόλις έξι λεπτά για να φτάσει στην πρώτη του αξιόλογη στιγμή και αυτή ήρθε με τον Φουστέρ. Οι “ερυθρόλευκοι” με το πόδι στο γκάζι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό κρατώντας τη Βέροια κλεισμένη στην περιοχή της. Τελικά οι πρωταθλητές κατάφεραν να λύσουν το Γόρδιο δεσμό με στημένη φάση. Ο Ντομίνγκες εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα χτύπησε σε αμυντικό και ο Φουστέρ διαβάζοντας άψογα την πορεία της νίκησε τον Καντιμοίρη με προβολή στο 19′.

Μέχρι το πρώτο 25λεπτο η εικόνα του αγώνα παρέμεινε ίδια, ωστόσο σιγά σιγά η Βέροια βγήκε από την περιοχή της και ξεκίνησε δειλά δειλά να απειλεί. Την αρχή έκανε ο Γιουσιούφ στο 26′ με μακρινό σουτ, ενώ στο 30′ ο Ανάκογλου αστόχησε από καλή θέση.   

Ο ρυθμός σιγά σιγά έπεσε με τους “ερυθρόλευκους” να κυκλοφορούν την μπάλα με κοντινές πάσες, ψάχνοντας παράλληλα ανοικτό διάδρομο προς την αντίπαλη εστία. Δεν το κατάφεραν και έδωσαν την… ευκαιρία στη Βέροια να πλησιάσει στην ισοφάριση στο τέλος του πρώτου μέρους με το βολέ του Μαγιέφσκι από τη γραμμή της περιοχής.

Και πάλι Φουστέρ…

Οπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε το δεύτερο, με τον Μαγιέφσκι δηλάδή να χάνει σημαντική ευκαιρία να σκοράρει και τον Ρομπέρτο να βγαίνει νικητής στη μονομαχία με τον αντίπαλο του. Η συνέχεια άνηκε στον Ολυμπιακό, ο οποίος “καθάρισε” την υπόθεση νίκη.

Οι παίκτες του Σίλβα πατούσαν συχνά την περιοχή του Καντιμοίρη και κυνηγούσαν το δεύτερο γκολ. Ο γκολκίπερ της Βέροιας πραγματοποίησε δύσκολες επεμβάσεις, πριν νικηθεί και πάλι από  τον Φουστέρ στο 65′. Ο τελευταίος με εκπληκτικό γυριστό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Καντιμοίρη και “ανάγκασε” για ακόμα μία φορά τους φιλάθλους να φωνάξουν ρυθμικά το όνομα του.

Αν και οι “ερυθρόλευκοι” έριξαν… στροφές πλησίασαν αρκετές φορές στο τρίτο τέρμα, με τον γκολκίπερ της “βασίλισσας να διώχνει εντυπωσιακά το ανάποδο ψαλίδι του Φορτούνη και την κεφαλιά του Ντα Κόστα. Ωστόσο. δεν είχε απάντηση στην προβολή του Πουλίδο στο 83′ με τον Μεξικάνο να έχει το απόλυτο σε γκολ ανά συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα, διαμορφώνοντας και το τελικό 3-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Βούρος, Τσιμίκας, Σαλίνο, Κασάμι, Ζντιέλαρ (46` Μπουχαλάκης), Τσόρι Ντομίνγκες (66` Φορτούνης), Φουστέρ, Κολοβός (66` Ερνάνι), Πουλίδο.
ΒΕΡΟΙΑ (Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Νέτο, Πούγγουρας, Μαλόν, Μπράβο, Ανάκογλου (84` Μεληκιώτης), Γιουσούφ, Ναζλίδης (71` Καϊκούτ), Μαγιέφσκι (59` Γεωργιάδης), Άρτσε, Σιόντης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.