Στο Ναύπλιο το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2016


Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος ανακοίνωσε την διοργάνωση του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2016, το οποίο θα διεξαχθεί από 26 – 29 Μαΐου 2016, με κέντρο την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, την πόλη του Ναυπλίου.

Πρόκειται για τον διασημότερο, τον πιο απαιτητικό και τον πλέον πολύτιμο για τους συμμετέχοντες αγώνα των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Sporting και Regularity της FIA.  

Ειδικά φέτος ο αγώνα της κατηγορίας Sporting είναι ο σημαντικότερος από τους 11 αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού είναι ο μοναδικός που δίνει έξτρα μπόνους βαθμούς εκκίνησης και τερματισμού στα πληρώματα που θα συμμετάσχουν, ενώ και για το Ελληνικό Πρωτάθλημα έχει διπλό συντελεστή (1,5 για χωμάτινο σκέλος και 2,5 για το ασφάλτινο).  

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, θα διεξαχθεί φέτος σε διάσημες διαδρομές της Πελοποννήσου. Ο Sporting αγώνας θα περιλαμβάνει 19 ειδικές διαδρομές σε άσφαλτο και χώμα, καθώς και ένα ασφάλτινο νυχτερινό τμήμα που σίγουρα θυμίζει συναρπαστικές στιγμές από το ένδοξο παρελθόν της διοργάνωσης. Συνολικά το μήκος του αγώνα θα ξεπερνά τα 900 χλμ. περιλαμβάνοντας, 80 χλμ. Ειδικών Διαδρομών σε χώμα και 170 σε άσφαλτο! 

Για την κατηγορία Regularity, οι συμμετέχοντες θα αντιμετωπίσουν μια εξίσου απαιτητική διαδρομή με μήκος που ξεπερνά τα 1000 χλμ. και 45 Ειδικές Διαδρομές ακριβείας. 

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα όλα τα αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα εκκινήσουν από την Αθήνα την Παρασκευή το πρωί της 27ης Μαΐου. Από το βράδυ της πρώτης ημέρας όλοι οι συμμετέχοντες θα καταλύσουν στο Ναύπλιο, όπου θα παραμείνουν και την επομένη Σάββατο 28 Μαΐου, ενώ στην ίδια πόλη θα πραγματοποιηθεί το τερματισμός και η Τελετή Απονομής το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαΐου. 

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, όμως δεν είναι απλώς μια ακόμη εκδήλωση με ιστορικά αυτοκίνητα. Είναι, κυρίως ένα αθλητικό πολιτιστικό γεγονός ομορφιάς και παράδοσης. Αναδεικνύει όχι μόνο τη σπάνια ομορφιά της ελληνικής φύσης, αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά που η αρχαία Ελλάδα άφησε παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα. 

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της άνοιξης λοιπόν, στη καλύτερη εποχή του χρόνου, ραντεβού με την ιστορία, την παράδοση και το θέαμα, για τους συμμετέχοντες και τους φίλους του σπορ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.