God Wars: The Complete Legend Review

Ένα tactical RPG για όλους.Στο πρωτότυπο μας review για το God Wars: Future Past, το είχαμε...

Ένα tactical RPG για όλους.

Στο πρωτότυπο μας review για το God Wars: Future Past, το είχαμε βαθμολογήσει με 7.4, βγάζοντας την εξής ετυμηγορία:

“Μετά το συμπαθητικό Root Letter η Kadokawa Games αποδεικνύει ότι έχει να δώσει πράγματα στον χώρο των tactical RPG, καθώς το God Wars: Future Past διαθέτει ένα από τα καλύτερα character progression systems που έχουμε δει στο χώρο. Δυστυχώς όμως η δημιουργία της ιαπωνικής εταιρείας υστερεί στο σεναριακό κομμάτι, καθώς η ιστορία κεντρίζει μεν το ενδιαφέρον σας, αποτυγχάνει δε να το κρατήσει αμείωτο μέχρι το τέλος του playthrough σας. To γεγονός αυτό μας στεναχωρεί ιδιαίτερα, αφού αν οι developers είχαν αξιοποιήσει καλύτερα την πλούσια Ιαπωνική μυθολογία θα είχαν καταφέρει να μας προσφέρουν μια δημιουργία αντάξια των υπολοίπων μεγαθηρίων της αγοράς, όπως της σειράς Fire Emblem.” Διαβάστε το review του God Wars: Future Past.

Πριν από ένα χρόνο περίπου το God Wars: Future Past έφτασε στα PS4 και PS Vita, και τώρα ήρθε η ώρα του Nintendo Switch. Το God Wars: The Complete Legend είναι ένα port του τίτλου για την κονσόλα της Nintendo και συμπεριλαμβάνει όλα τα DLC, αλλά και το expansion, The Labyrinth of Yomi, που προσφέρει πάνω από 100 ώρες extra περιεχομένου για τους fans του παιχνιδιού.

Η εμπειρία του να παίζεις το God Wars σε μια φορητή κονσόλα, όπως στο Nintendo Switch ή στο PS Vita, είναι κάτι το διαφορετικό. Το God Wars: The Complete Legend δείχνει να είναι φτιαγμένο για φορητές συσκευές με γρήγορες μάχες που μπορούν να ενταχθούν στην ρουτίνα των καθ’ όλα βαρετών -και μη- πρωινών διαδρομών με τρένα και λεωφορεία στο δρόμο από ή προς την δουλειά. Ας μπούμε όμως στο ψητό με το τι θα βρούμε σε αυτό το port και πιο συγκεκριμένα στο Labyrinth of Yomi.

Το Labyrinth of Yomi ξεκινάει λίγο μετά το τέλος του βασικού story με την Kaguya και την ομάδα της να ψάχνει τον εν λόγω λαβύρινθο. Το expansion δίνει την δυνατότητα στους παίκτες να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε έναν λαβύρινθο με πολλαπλά επίπεδα και δυσκολίες που πραγματικά θα τους αναγκάσει να βάλουν τα δυνατά τους. Αποφεύγοντας τα spoilers, στο Labyrinth of Yomi θα δείτε πολλούς από τους ήδη αγαπημένους σας χαρακτήρες να επιστρέφουν αλλά και παλιούς εχθρούς να μπαίνουν στην ομάδα σας. Με το Labyrinth of Yomi δόθηκε η δυνατότητα στους developers να πουν το πραγματικό τέλος της ιστορίας. Το πιο ενδιαφέρον όλων βέβαια είναι το ότι στο Labyrinth of Yomi υπάρχουν πολλαπλά endings κι έτσι οι επιλογές σας έχουν σημασία, κάτι που δε βλέπουμε σε πολλούς τίτλους αυτού του genre.

Όσον αφορά το gameplay έχουν γίνει πολύ λίγες αλλαγές με την πιο βασική να είναι το ότι έχουμε τη δυνατότητα πλέον να αλλάξουμε την ταχύτητα των μαχών έτσι ώστε να γλιτώνουμε αρκετό χρόνο από animations που μετά από 100+ ώρες gameplay αρχίζουν λίγο να κουράζουν. Έκτος αυτού έχουν προστεθεί αρκετά νέα skills και abilities που δίνουν μια νέα πνοή στα classes και τα subclasses των χαρακτήρων.

Το Nintendo Switch είναι παραπάνω από ικανό να τρέξει έναν τίτλο σαν αυτόν και το έχουμε δει σε τίτλους, όπως το The Legend of Zelda: Breath of the Wild και άλλους. Αλλαγές με την άφιξη του Labyrinth of Yomi δεν έχουμε και αυτό είναι ίσως ένα από τα χειρότερα κομμάτια του. Οι χάρτες όπως και στο βασικό παιχνίδι είναι λίγο αδιάφοροι και επαναλαμβάνονται αρκετά, κάτι που σε βάθος χρόνου σε αποσυνδέει από οποίο immersion μπορεί να σου προσφέρει ένας τέτοιου είδους τίτλος.

Tο ίδιο ισχύει με τον ήχο και τη μουσική. Πέραν λίγων καινούριων ηχητικών εφέ που συνοδεύουν την εκτέλεση των abilities και 1-2 κομματιών μουσικής στα πλαίσια του expansion το God Wars παραμένει ένα παιχνίδι που από ένα σημείο και μετά ίσως χαμηλώσουν αρκετοί χρήστες λόγω του ότι η μουσική του επαναλαμβάνεται αρκετά.

Πριν κλείσουμε ας μιλήσουμε λίγο για την εμπειρία ενός τέτοιου τίτλου σε μια κονσόλα σαν το Nintendo Switch. Παίζοντας για να βγει αυτό το review ανακαλύψαμε πως τέτοιοι τίτλοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μετρά του. Τα γραφικά είναι αρκετά κάτω των δυνατοτήτων της κονσόλας χωρίς ωστόσο να είναι κακά. Αν κάτι κερδίζει τις εντυπώσεις είναι σαφέστατα το art style.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη NIS America. Επίσημος διανομέας στην Ελλάδα είναι η Enarxis Dynamic Media.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.