Οι λεπτομέρειες της επιστροφής του Ανρί στη Μονακό

Το «φλερτ» του καλοκαιριού, οι πρώτες σκέψεις αντικατάστασης του Ζαρντίμ, η στήριξη του Ριμπολόβλεφ και το συμβόλαιο που εστάλη μέσω email. To novasports.gr αποκαλύπτει το παρασκήνιο...

Η Μονακό αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, πρωταθλητή του 2017, με τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας (51 γκολ σε 123 συμμετοχές) που αναλαμβάνει το ρόλο του πρώτου προπονητή, δίχως προηγούμενη εμπειρία. Ο Τιερί Ανρί στα 41 του χρόνια, επιστρέφει εκεί όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, για να αναγεννήσει τους Μονεγάσκους, οι οποίοι έχουν μόλις μία νίκη σε 12 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Η πρώτη επαφή
Μόσχα, 12 Ιουλίου, Παγκόσμιο Κύπελλο. Δύο ημέρες πριν από τον αγώνα μεταξύ του Βελγίου και της Αγγλίας με έπαθλο την τρίτη θέση στον κόσμο, ο Βαντίμ Βασίλιεφ –αντιπρόεδρος της Μονακό- επισκέπτεται το ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει οι «Κόκκινοι Διάβολοι» με ένα και μόνο σκοπό: να πείσει τον Γιούρι Τίλεμανς να παραμείνει στο Πριγκιπάτο, ύστερα από την πρώτη απογοητευτική σεζόν του στη Ligue 1. Τον καθησυχάζει και του επισημαίνει πως ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τον υπολογίζει για την επικείμενη σεζόν. Εκεί συναντάει τον Τιερί Ανρί, βοηθό του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην εθνική Βελγίου. Ο Γάλλος του αναλύει τον τρόπο σκέψης του για το σύγχρονο ποδόσφαιρο κι ο Βασίλιεφ εντυπωσιάζεται. 

Το ταξίδι στο Μονακό
Στις 18 Σεπτεμβρίου ο «Τιτί» είναι στο Louis II για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, Μονακό-Ατλέτικο Μαδρίτης. Ως βοηθός προπονητή της εθνικής Βελγίου, παρακολουθεί τους διεθνείς Τίλεμανς και Σαντλί, έχοντας στο πλευρό του τον άλλοτε συμπαίκτη του και θριαμβευτή της Ρωσίας, Ντιντιέ Ντεσάν. Οι φωτογραφίες με τον Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ –ιδιοκτήτη των Μονεγάσκων- εντάσσονται  στο πλαίσιο της…επικοινωνιακής πολιτικής του συλλόγου. Ουδείς μπορεί να προβλέψει τι επιφυλάσσει το μέλλον. 

Ο Ριμπολόβλεφ στήριξε τον Ζαρντίμ
Ο Βασίλιεφ, στις συζητήσεις που είχε με τους Γάλλους δημοσιογράφους, μετά το διαζύγιο με τον Πορτογάλο προπονητή, διατεινόταν πως στήριξε τον Ζαρντίμ μέχρι τέλους. Τουλάχιστον μέχρι την ήττα από τη Ρεν στις 7 Οκτωβρίου. Δύο ημέρες νωρίτερα, είχε καλέσει τον Ριμπολόβλεφ εκφράζοντάς του την ανησυχία του για την πορεία της ομάδας. Παράλληλα, ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να εγκρίνει την αντικατάσταση του Ζαρντίμ, σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος με τους Ρενέ. Ο Ρώσος μεγιστάνας ήθελε να δώσει μεγαλύτερη πίστωση χρόνου στον άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού. «Η διακοπή του πρωταθλήματος είναι η ιδανική χρονική περίοδος» λέει ο Βασίλιεφ και πείθει το…αφεντικό του. 

Η δήλωση του Ζαρντίμ που ενόχλησε
Στη συνέντευξη Τύπου της 5ης Οκτωβρίου, πριν από το ματς με τη Ρεν, ο Ζαρντίμ δηλώνει: «Για να βρεθούμε στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, θέλουμε 80 γκολ. Ο Φαλκάο θα πετύχει τα 20. Ποιοί θα σκοράρουν τα υπόλοιπα»; Η αμφισβήτηση του υπάρχοντος δυναμικού από τον Ζαρντίμ, δεν ήχησε καθόλου καλά στον Ριμπολόβλεφ, ο οποίος μετά την ήττα από τους κατάκοπους Βρετόνους (είχαν διανύσει 10.000 χιλιόμετρα για το ματς του Europa League με την Αστάνα) «τελείωσε» τον Πορτογάλο. 

Το μυστικό ραντεβού στο σπίτι του Ανρί
Ο Ριμπολόβλεφ θέλει να συναντηθεί με τον Ανρί, ωστόσο ο χρόνος πιέζει, καθώς ο Γάλλος τη Δευτέρα (8/10) πρέπει να μεταβεί στο Βέλγιο για τις υποχρεώσεις της εθνικής. Το ραντεβού γίνεται στο σπίτι του «Τιτί» στο βόρειο Λονδίνο. Ο Μαρτίνεθ και η βελγική Ομοσπονδία ανάβουν το «πράσινο φως». Την επόμενη ημέρα ο Ζαρντίμ τα βρίσκει με τον Βασίλιεφ στο ποσό της αποζημίωσης (8 εκατομμύρια ευρώ). Ο Ανρί υπογράφει το συμβόλαιο διάρκειας έως το 2021 και το στέλνει μέσω email. Τα υπόλοιπα θα φανούν στο γρασίδι, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τη Στρασμπούρ το προσεχές Σάββατο (20/10) στην Αλσατία…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.