Η Cate Blanchett πατάει για πρώτη φορά πόδι στον τηλεοπτικό χώρο

Για μία σειρά περιορισμένων επεισοδίων του FX.Μετά από μία εδραιωμένη καριέρα περισσότερων των δύο...

Για μία σειρά περιορισμένων επεισοδίων του FX.

Μετά από μία εδραιωμένη καριέρα περισσότερων των δύο δεκαετιών στον κινηματογράφο, η Cate Blanchett κάνει το πρώτο της βήμα στον χώρο της τηλεόρασης.

Όπως αναφέρει το Deadline, η βραβευμένη με δύο Όσκαρ ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει σε μία νέα σειρά 10 επεισοδίων για το κανάλι του FX. Με τον τίτλο “Mrs. America”, η υπόθεση της σειράς θα παρουσιάσει την αληθινή ιστορία ενός κινήματος του οποίου ηγούνταν η συντηρητική Phyllis Schlafly (Blanchett) και είχε σκοπό την επικύρωση της Τροπολογίας Ίσων Δικαιωμάτων.

Ένας τέτοιος ρόλος ιστορικής σημασίας και ηγετικού ύφους δεν μπορεί παρά να μας θυμίσει τον ρόλο με τον οποίο η πρωταγωνίστρια κέρδισε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ και την πρώτη της Χρυσή Σφαίρα, ως Βασίλισσα Ελισάβετ. Πέρα του “Elizabeth”, την Blanchett έχουμε δει σε αμέτρητες επιτυχίες, όπως τα “Aviator” και “Blue Jasmine” που της χάρισαν το Όσκαρ, με έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους ρόλους του κοινού να είναι αυτός για το franchise του “Lord of the Rings” ως Galadriel. Πιο πρόσφατα, και στον κόσμο των δημοφιλών ταινιών του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, την είδαμε ως Hela στο “Thor: Ragnarok”.

Η Cate Blanchett στο “Elizabeth”.

Για το “Mrs America” θα ακολουθήσει το σενάριο της, βραβευμένης με Emmy για το “Mad Men”, σεναριογράφου Dahvi Waller και θα συνεργαστεί με την προτεινόμενη για Όσκαρ παραγωγό Stacey Sher των “Django: Unchained” και “Erin Brockovich”. Η Blanchett, επιπλέον, θα αναλάβει χρέη εκτελεστικού παραγωγού μαζί με τις Sher και Coco Francini, ενώ η Waller θα είναι η showrunner της σειράς.

Σχετικά με τις νέες συνεργάτες της, η πρωταγωνίστρια δήλωσε πως, “Αισθάνομαι προνομιούχα που έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με τις Dahvi, Stacey και Coco υπό την ομπρέλα του δυνατού και άφοβου FX”. Συμπλήρωσε, επιπλέον, ότι “Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένη που θα βυθιστώ σε αυτό το υλικό αφού δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή να ξεφλουδίσουμε αυτή την πρόσφατη περίοδο της ιστορίας, που δεν θα μπορούσε να σχετίζεται περισσότερο με το σήμερα”.

Η Cate Blanchett στο “The Lord of the Rings: The Return of the King”.

Η σεναριογράφος Sher έκανε τη δική της δήλωση. “Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που θα κάνουμε αυτή τη σειρά με τον άφοβο John Landgraf και την απίστευτη ομάδα στο FX, που ποτέ δεν δίστασαν μπροστά σε ένα προκλητικό ζήτημα. Αυτή η χώρα συζητούσε κυριολεκτικά τα γυναικεία δικαιώματα για περισσότερα από 100 χρόνια, και αυτή η ιστορία είναι τόσο επίκαιρη και σχετική στην εποχή που ζούμε όσο ήταν κατά τη διάρκεια της ταραχώδους και παθιασμένης εποχής που διεξήχθη”.

Η παραγωγή της νέας περιορισμένης σειράς θα ξεκινήσει το 2019.


Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.