Red Dead Redemption 2: Προβλήματα με το HDR

Όταν μια εικόνα δεν ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.Φαίνεται ότι το HDR (High Dynamic Range) στο Red...

Όταν μια εικόνα δεν ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.

Φαίνεται ότι το HDR (High Dynamic Range) στο Red Dead Redemption 2 δεν κάνει και τόσο καλά τη δουλειά του.

Σύμφωνα με το Eurogamer, η εικόνα σε όλες τις εκδόσεις του παιχνιδιού έχει SDR (Standard Dynamic Range) ανάλυση, επομένως είναι αδύνατη η απεικόνιση υψηλότερων χρωματικών δυναμικών. Με πιο απλά λόγια, μια SDR εικόνα δεν διαθέτει την αντίθεση, το εύρος χρωμάτων και τη λαμπρότητα μιας HDR εικόνας. Το Eurogamer ισχυρίζεται ότι όλοι αυτοί οι περιορισμοί στην ανάλυση οφείλονται στο γεγονός ότι η εταιρεία βάφτισε το SDR HDR.

Το αποτέλεσμα της εικόνας, αν ενεργοποιήσουμε το HDR, σύμφωνα με το Eurogamer, είναι παρόμοιο με εκείνο που έχουμε όταν το HDR είναι απενεργοποιημένο. Πολλές φορές μάλιστα μπορεί να κάνει την εικόνα αρκετά πιο σκοτεινή ή φωτεινή, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχουμε επιλέξει.

Με τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς έρχονται να συμφωνήσουν και αρκετοί παίκτες, παρόλο που μερικοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το HDR του παιχνιδιού αποτελεί ξεκάθαρη βελτίωση σε σχέση με το SDR. Ένας χρήστης του Reddit έγραψε:

“Παίζοντας με τις ρυθμίσεις του HDR αισθάνομαι ότι έχω τον απόλυτο έλεγχο της φωτεινότητας. Το παιχνίδι φαίνεται αισθητά καλύτερο με αυτό.”

Ένας άλλος χρήστης έρχεται να διαφωνήσει λέγοντας πως:

“Ναι, κουράστηκα να απενεργοποιώ το HDR επειδή το αποτέλεσμα είναι πραγματικά χάλια, αλλά το παιχνίδι εξακολουθεί να δείχνει απαίσιο.”

Οι αντιδράσεις φαίνεται να είναι ανάμικτες, με μερικούς να υποστηρίζουν ότι, απενεργοποιώντας το HDR, βελτιώνονται τα χρώματα αλλά χαλάει η αντίθεση, ενώ άλλοι ζητάνε από τη Rockstar να δώσει λύση.

Αρκετοί επίσης φαίνεται να έχουν πρόβλημα με το blur, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο στην PS4 Pro έκδοση. Αιτία του προβλήματος φαίνεται να είναι για μερικούς το λεγόμενο checkerboarding(μια τεχνική πρόβλεψης και γεμίσματος κενών pixels με το χρώμα γειτονικών σε αυτά), ενώ για κάποιος άλλους το HDR. Η Rockstar έδωσε η ίδια απάντηση σε έναν χρήστη λέγοντας ότι:

“Προσπαθούμε να φτιάξουμε μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα.”

Το IGN έχει επικοινωνήσει μαζί της προκειμένου να κάνει κάποιο σχόλιο.

Παρά τα προβλήματα αυτά, το παιχνίδι έχει σημειώσει αστρονομική επιτυχία, αφού έκανε άνοιγμα τριημέρου 725 εκατομμύρια δολάρια.


Ο Άλεξ, όταν δεν κυνηγάει templars ή δεν περνάει τα βράδια του στο Gotham, γράφει στο IGN. Μπορείτε να τον βρείτε σε facebook και instagram.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.