"Υβριστική η ανακκοίνωση του ΠΑΣΑΠ"

28/12/2010 • 22:18
"Υβριστική η ανακκοίνωση του ΠΑΣΑΠ"
  • shares

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ κ. Παντελής Ταρνατόρος βρέθηκε στα στούντιο της Nova και μίλησε στην εκπομπή του συνδρομητικού καναλιού «Στο Φιλέ», για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το πρωτάθλημα της A1 Ανδρών και δη το καθεστώς που θα διέπει τα ΤΑΑ τα επόμενα χρόνια ξεκαθαρίζοντας (σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ) ότι: «Η ΕΣΑΠ στο μέλλον δεν πρόκειται να δεχθεί από κανένα θεσμικό φορέα του αθλήματος, τέτοιου είδους ανακοίνωση. Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ είναι υβριστική και δεν συνάδει με το ύφος τόσο του οργάνου όσο και του προέδρου του. Εμείς επιλέξαμε να μην απαντήσουμε γιατί ήταν ανάξια σχολιασμού».

Για την ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ: «Όταν δεν γνωρίζεις κάποια πράγματα και δεν διαβάζεις σωστά, τότε δημιουργούνται παρερμηνείες. Εμείς είπαμε ότι θα συγκροτηθεί μια ομάδα εργασίας η οποία θα εξετάσει τα δεδομένα και αν κριθεί ότι πρέπει να επιστρέψουμε στον ερασιτεχνισμό, τότε θα μαζί με όλους τους φορείς τους αθλήματος θα συζητήσουμε όλες τις παραμέτρους, αφού μετά από 20 χρόνια δεν αλλάζεις εύκολα ένα συγκεκριμένο καθεστώς.

Πριν από ημέρες στη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Νικητιάδη, ο τελευταίος μας ζήτησε να δημιουργηθεί μια επιτροπή από όλους τους φορείς (ΕΣΑΠ, ΠΑΣΑΠ, ΕΟΠΕ) έτσι όλοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Περιμέναμε να υπάρξει η αντίστοιχη πρόσκληση μέσα στις γιορτές, προφανώς λόγω φόρτου εργασίας δεν συνέβη, αλλά πήρε την πρωτοβουλία ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ και πριν από λίγες ημέρες καθίσαμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι. Εκεί αναφέραμε κάποιες από τις σκέψεις μας και ξεκαθαρίσαμε πως θα μελετήσουμε τα νέα δεδομένα. Από πού λοιπόν προκύπτει ότι επιστρέφουμε στον ερασιτεχνισμό είναι ένα καλό ερώτημα...»

Για τον ερασιτεχνισμό: «Ουδεμία απόφαση για επιστροφή στον ερασιτεχνισμό πάρθηκε, παρά μόνο μια επιτροπή συστάθηκε και η οποία θα αποτελείται από οικονομολόγους, νομικούς που θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους και θα κάνει τις προτάσεις για το καλύτερο δυνατό μοντέλο. Εμάς μας ενδιαφέρει το αύριο και το αύριο δεν αφορά την επόμενη χρονιά, αλλά την επόμενη δεκαετία... Ακόμη κι αν κριθεί ότι πρέπει να επιστρέψουμε στον ερασιτεχνισμό, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι βασική προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των αθλητών... Δεν σβήνονται από μια μέρα στην άλλη τα δικαιώματα αυτών που έχουν υπογεγραμμένα συμβόλαια».

Για την στήριξη της ΕΣΑΠ στον ΠΑΣΑΠ: «Θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά πως δεν υπάρχουν προαποφασισμένα γεγονότα... Από τότε που επαναδραστηριοποιήθηκε ο ΠΑΣΑΠ, η ΕΣΑΠ έχει σταθεί στο πλευρό του. Φτιάξαμε τον κανονισμό σχέσεων που ήταν ένα χρόνιο αίτημα των αθλητών και κάναμε εκεί αποδεκτά σχεδόν όλα τα αιτήματα τους. Ξεκινήσαμε τις συζητήσεις για την αδειοδότηση των ομάδων, το ταμείο εγγυοδοσίας, αλλά από τη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα με την Πολιτεία οι επαφές λογικό ήταν να παγώσουν. Θα αρχίσουν όμως σύντομα. Δυστυχώς από την πλευρά των αθλητών υπάρχει μια κακοπιστία σε όλα όσα κάνουμε. Οι ισχυρισμοί των παικτών για τις οφειλές, φυσικά και είναι αληθινοί, αλλά πρέπει να βρούμε κοινές γραμμές για να συνεννοηθούμε κι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με τέτοιου είδους ανακοινώσεις».

Το πρόβλημα του βόλεϊ: «Το βόλεϊ χαρακτηριζόταν εδώ και χρόνια από εσωστρέφεια... Ας καταλάβουμε πως είμαστε. Εμείς οι παράγοντες κάνουμε το χόμπι μας και οι αθλητές είναι ημιεπαγγελματίες όπως λέει και ο νόμος. Αν ο καθένας οχυρωθεί πίσω από τα 'εγώ' του και κοιτάζει μόνο το συμφέρον του, το άθλημα δεν έχει μέλλον. Υπάρχουν αθλητές απλήρωτοι, αλλά οι παράγοντες κάνουν ότι μπορούν για να διορθώσουν τα λάθη τους... Βεβαίως και πρέπει να πάρουν τα λεφτά που τους οφείλονται, χρειάζεται όμως να επιδείξουν και αυτή σύνεση».

Για τους παράγοντες του βόλεϊ: «Υπάρχει υψηλό επίπεδο στους παράγοντες που ασχολούνται με το βόλεϊ. Το πρόβλημα είναι η εσωστρέφεια του αθλήματος, το οποίο και το κρατά χαμηλά. Εμείς στην ΕΣΑΠ έχουμε ως πολιτική να βγάζουμε προς τα έξω μόνο τα θετικά. Θεωρούμε ότι αυτή η επιστολή ήταν μια κακή παρένθεση, την οποία κλείσαμε έτσι ώστε μέσα από την σύνεση να βρούμε τις λύσεις»

...Παντελής Λώλης

Γράψτε το σχόλιο σας...
17/10/2019 • 09:57

Με επιθετικό πνεύμα κι αντίπαλο τις φοβίες της η Σπόρτιγκ Λισαβόνας

Μια ομάδα της 3ης κατηγορίας στην Πορτογαλία, η Αλβέρκα, βρίσκει απόψε μπροστά την η Σπόρτιγκ Λισαβόνας. Ματς όπου πάντως ο ενθουσιασμός του αουτσάϊντερ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις ανασφάλειες του φαβορί.