Δύο ημέρες κοινωνικής εργασίας η ποινή του Φερστάπεν

Ήταν δεδομένο πως η εκτός ελέγχου αντίδραση του Φερστάπεν μετά το τελός του Grand Prix της Βραζιλίας προς τον Οκον δεν θα περνούσε έτσι απλά. Δύο ημέρες κοινωνικής εργασίας η ποινή στον Ολλανδό.

Ήταν δεδομένο πως η εκτός ελέγχου αντίδραση του Φερστάπεν μετά το τελός του Grand Prix της Βραζιλίας προς τον Οκον δεν θα περνούσε έτσι απλά. 
Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull, καθώς και ο Γάλλος, κλήθηκαν σε πολογία. 

Οι αγωνοδίκες αφού άκουσαν όλα όσα είπαν οι δύο οδηγοί, αποφάσισαν την τιμωρία του Φερστάπεν. 
Ο Ολλανδός είναι υποχρεωμένος να προσφέρει δύο ημέρες κοινωνικής εργασίας σε δημόσιο και όχι ιδιωτικό περιβάλλον και ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός έξι μηνών από την επίσημη ανακοίνωση της τιμωρίας. 

Θυμίζουμε πως ο Οκόν σύμφωνα με τον Φερστάπεν, εμβόλισε ουσιαστικά τον Ολλανδό, όταν εκείνος τον προσπέρασε στην προσπάθειά του να κατακτήση το GP. Ο ΟΚόν ήταν ένα γύρο πίσω, αλλά έχοντας την εσωτερική δεν φρέναρε με αποτέλεσμα να ακουμπήσει τον Φερστάπεν. Ο Ολλανδός αναζήτησε τον Γάλλο μετά τον αγώνα και όταν συναντήθηκε μαζί του στο σημείο ζύγισης των μονοθεσίων, του επιτέθηκε αρχικά λεκτικά, μετά τον έσπρωξε βίαια κι έδειξε ιδιαίτερα επιθετικός μέχριπου μπήκαν μέση άνθρωποι της FIA.

Στην αιτιολόγηση της απόφασης δίνεται κι ένα μήνυμα προς όλα τα αθλήματα, καθώς αναφέρει πως ο Φερστάπεν δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο του ως πρότυπο και ότι με αυτή τη συμπεριφορά του παραβίασε τον αθλητικό κώδικα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.