Ο άνθρωπος, Ντιντιέ Ντρογκμπά

Έπαιξε σε 8 διαφορετικές ομάδες, αλλά όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου τον αγάπησαν για τις μεγαλειώδεις του εμφανίσεις με την Τσέλσι, στην ιστορία της οποίας θα αναγνωρίζεται ως ένας από τους μύθους της, ως ένας παίκτης που άλλαξε την ιστορία της ομάδας.

Έπαιξε σε 8 διαφορετικές ομάδες, αλλά όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου τον αγάπησαν για τις μεγαλειώδεις του εμφανίσεις με την Τσέλσι, στην ιστορία της οποίας θα αναγνωρίζεται ως ένας από τους μύθους της, ως ένας παίκτης που άλλαξε την ιστορία της ομάδας.

Δεν ήταν όμως ένας τυπικός ποδοσφαιριστής. Είχε πολλές ανησυχίες. Κυρίως  με τα όσα συμβαίνουν στην Αφρική και την πατρίδα του, την Ακτή Ελεφαντοστού.
Ο 40χρονος σήμερα Ντρογκμπά πιστώνεται, ότι διαδραμάτισε έναν ζωτικό ρόλο για την ειρήνη στη χώρα του. Όταν το 2006 η Εθνική του ομάδα προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Ντρογκμπά έκανε απελπισμένη έκκληση προς τις αντιμαχόμενες πλευρές να σταματήσουν τον εμφύλιο πόλεμο που ταλάνιζε την πατρίδα του και εντέλει αποδείχτηκε σημαντικός παράγοντας για την διακοπή του εμφύλιου και την απαρχή της ειρηνευτικής διαδικασίας.

 Ο Ντρογκμπά συνεργάστηκε με τον Bono των U2 για να υποστηρίξει μια φιλανθρωπική οργάνωση κατά του AIDS

Στις 24 Ιανουαρίου του 2007, ο Ντρογκμπά διορίστηκε από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) ως πρεσβευτής καλής θέλησης. Η  UNDP εντυπωσιάστηκε από το προηγούμενο φιλανθρωπικό έργο του και πίστευε ότι το υψηλό του προφίλ θα βοηθούσε στην ευαισθητοποίηση του κόσμου, σε θέματα που αφορούν την Αφρική.

Τον Σεπτέμβριο του 2011, ο Ντρογκμπά εντάχθηκε στην Επιτροπή Αλήθειας, Συμφιλίωσης και Διαλόγου ως αντιπρόσωπος για να βοηθήσει στην επιστροφή της ειρήνης στο έθνος του. Η συμμετοχή του στην ειρηνευτική διαδικασία οδήγησε στο περιοδικό Time να ονομάσει τον Ντρογκμπά έναν από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους του κόσμου, για το 2010.
Έφτιαξε με την βοήθεια της Τσέλσι το «Ίδρυμα Ντιντιέ Ντρογκμπά» με πολύπλευρη φιλανθρωπική δράση.

Τον Νοέμβριο του 2014, ο Ντρογκμπά εμφανίστηκε στην εκστρατεία «11 εναντίον του Ebola» της FIFA με μια επιλογή από κορυφαίους ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ρονάλντο, Νεϊμάρ, Μπέιλ και Τσάβι. Η εκστρατεία της FIFA πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Συνομοσπονδία Αφρικανικών Ποδοσφαιριστών και εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας, με τους παίκτες να στέλνουν ένδεκα μηνύματα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασθένεια και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Στην ποδοσφαιρική του καριέρα υπήρξε πάντα νικητής. Δικαίως χαρακτηρίστηκε ως «άνθρωπος των τελικών», με κορυφαία του στιγμή, τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2012. Η Τσέλσι του Ντι Ματέο, ήταν αουτσάιντερ απέναντι στην Μπάγερν. Στο 88′ ο Ντρογκμπά έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και εντέλει στα πέναλτι, αναλαμβάνοντας την τελευταία εκτέλεση της ομάδας του και στέλνοντάς την στην… κορυφή της Ευρώπης!

Αυτό που εντέλει θα μας αφήσει παρακαταθήκη ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, είναι η αγάπη για τον άνθρωπο. Η έγνοια του για την παγκόσμια ειρήνη. Σε όλη του τη ζωή υπερασπίστηκε τις αξίες και τα ιδανικά του. Βαθιά υπόκλιση λοιπόν στον…άνθρωπο Ντρογκμπά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.