10 μυστικά του “The Legend of Zelda: Ocarina of Time” που μπορεί να μην γνωρίζατε

Πέρασαν 20 χρόνια.Στις 21 Νοεμβρίου γιορτάσαμε τα 20 χρόνια ενός πολύ αγαπημένου τίτλου, του The...

Πέρασαν 20 χρόνια.

Στις 21 Νοεμβρίου γιορτάσαμε τα 20 χρόνια ενός πολύ αγαπημένου τίτλου, του The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Ο τίτλος αυτός ήταν ο πρώτος 3D στη σειρά του Zelda και έγραψε το μέλλον των action-adventure παιχνιδιών, με τον εξαιρετικό του κόσμο και τις υπέροχες μάχες του. Μπορεί αργότερα να κυκλοφόρησαν πολλά άλλα παιχνίδια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το Ocarina Of Time δεν κρύβει ακόμα μερικά μυστικά.

Με τη βοήθεια λοιπόν του βετεράνου των speedrun, ZFG, πάμε να δούμε 10 λιγότερο γνωστά μυστικά, mechanics και αλληλεπιδράσεις στο Hyrule του Ocarina of Time.

Το μυστικό του Lavafall στο Dodongo’s Cavern

“Κάθε καταρράκτης στα video games κρύβει ένα μυστικό”. Μια φράση που μπορεί πολύ εύκολα να είναι και μια από τις 10 Εντολές, αλλά ισχύει το ίδιο και για τα lavafalls; Η σειρά The Legend of Zelda, συνηθίζει να υπακούει πάντα σε αυτόν τον κανόνα, όπως για παράδειγμα με αυτόν στο Dodongo’s Cavern.

Κάθε καταρράκτης στα video games κρύβει ένα μυστικό. Το ίδιο ισχύει και για τα lavafalls;

Τοποθετημένο στην αρένα όπου αρχίζετε τη μάχη με τους δύο Lizalfos, αυτό το μυστικό κρύβεται πίσω από ένα lavafall στη νοτιοανατολική γωνία του δωματίου. Απλά πηδήξτε προς τη λάβα και θα περάσετε μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο από την άλλη πλευρά. Δυστυχώς, οι προγραμματιστές άφησαν μόνο ένα recovery heart σε αυτό, αλλά αξίζει να περάσετε, για να μπορείτε να δηλώσετε ότι έχετε διερευνήσει όλα τα νερά και τα lavafalls που έχει να προσφέρει το παιχνίδι.

Νεράιδες στο Ganon’s Castle

Το Ganon’s Castle, το τελευταίο εμπόδιο μεταξύ του Link και της αναμέτρησης με τον Ganondorf, αναμένεται να είναι το πιο δύσκολο και καταπιεστικό τοπίο σε όλο το Ocarina of Time. Με αυτό το σκεπτικό, ίσως οι προγραμματιστές αισθάνθηκαν λίγο άσχημα για τον θαρραλέο ήρωά τους και αποφάσισαν να τον βοηθήσουν με τη μορφή ενός κρυμμένου δωματίου γεμάτου νεράιδες και χρήσιμων Business Scrubs. Τοποθετημένο στο ισόγειο του Trials Hub, αυτό το κρυφό δωμάτιο βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα που οδηγεί στο κύριο κάστρο του Ganon. Είναι κρυμμένο από ένα ψεύτικο τείχος, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Lens of Truth για να βρείτε το άνοιγμα και να περπατήσετε σε ένα μικρό δωμάτιο, όπου μπορείτε να μαζέψετε κάποιες νεράιδες και να αγοράσετε χρήσιμα αντικείμενα.

O στρατιώτης που πεθαίνει

Ο στρατιώτης στο Back Alley (γνωστός και ως Dying Soldier) είναι ένα πολύ καλά κρυμμένο και time sensitive NPC στο Castle Town του Ocarina of Time. Ο Dying Soldier μπορεί να αντιμετωπιστεί μόλις μια φορά άνα playthrough, στην πίσω αυλή του Castle Town, αφού αποκτήσετε τα τρία Spiritual Stones και πριν τα μεταφέρουν στο Temple of Time. Μπορείτε να του μιλήσετε μια φορά πριν πεθάνει και θα σας πει ότι ο Ganondorf έχει προδώσει την Βασιλική Οικογένεια και η πριγκίπισσα Zelda έχει εγκαταλείψει το κάστρο. Σας δίνει οδηγίες να πάρετε το Ocarina of Time στο Temple of Time για να συνεχίσετε την περιπέτειά σας.

To σκιάχτρο του Fire Temple

Οι περισσότεροι παίκτες γνωρίζουν για το Scarecrow’s Song, αλλά λίγοι το χρησιμοποίησαν για να κάνουν summon τον περιπλανώμενο Pierre.

Οι περισσότεροι παίκτες γνωρίζουν για το Scarecrow’s Song, αλλά λίγοι το χρησιμοποίησαν για να κάνουν summon τον περιπλανώμενο Pierre, εκτός και αν κυνηγούν όλα τα 100 Gold Skulltulas.

Τις περισσότερες φορές, το τραγούδι σάς επιτρέπει να φτάσετε σε μια απομακρυσμένη πλατφόρμα ή να βρείτε ένα Gold Skulltula, αλλά το σκιάχτρο του Temple Fire ανοίγει ένα κρυφό τμήμα του ναού που οι περισσότεροι παίκτες δεν είδαν ποτέ. Ο Pierre μπορεί να κληθεί στο μεγάλο λαβύρινθο στον τρίτο όροφο του Fire Temple. Παίξτε το τραγούδι κοντά στην πόρτα και θα εμφανιστεί σε μια πλατφόρμα πάνω από σας. Κάντε τον hookshot, για να φτάσει εκείνη την πλατφόρμα, έπειτα “αγκιστρωθείτε” σε μια άλλη μικρή πλατφόρμα στη γωνία του δωματίου. Αυτή θα σας οδηγήσει σε ένα κρυφό μέρος του ναού όπου μπορείτε να ανεβείτε σε μερικές αλυσίδες και να βρείτε ένα Gold Skulltula. Συνεχίστε προς τα πάνω και θα βρείτε ένα άλλο δωμάτιο που περιέχει ένα χρονομετρημένο παζλ, παρόμοιο με αυτό στο δωμάτιο Hammer Megaton. Φτάστε στο κουτί εντός του χρονικού ορίου για να πάρετε ένα Gold Rupee!

Το φιλί του King Zora

Μια άλλη αλληλεπίδραση που συχνά αγνοούμε, είναι αυτό το ιδιαίτερο δώρο που μπορεί να λάβει ο Link από τον King Zora, αφού τον απελευθέρωσε από τη παγωμένη του φυλακή στο Zora’s Domain. Οι περισσότεροι παίκτες γνωρίζουν ότι ο King Zora θα τους ανταμείψει με ένα πολύτιμο Blue Tunic, αφού λιώσουν τον κόκκινο πάγο, τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσουν μαζί με τα Iron Boots για να ολοκληρώσουν το Water Temple. Αλλά τι γίνεται αν αγοράσατε ήδη ένα Blue Tunic από το Shop στο Zora’s Domain πριν τον απελευθερώσετε; Μην ανησυχείτε, ο βασιλιάς θα σας προσφέρει τις ευχαριστίες του και ένα μεγάλο φιλί! Δυστυχώς, ο Link αρνείται σιωπηλά, αλλά εξακολουθεί να είναι μια σκηνή που αξίζει να δείτε.

Και τα φαντάσματα έχουν τη χρήση τους

Πριν ξεκινήσει μια επικίνδυνη περιπέτεια, ένας καλός ήρωας πάντα γεμίζει τα μπουκάλια του με μια ποικιλία θεραπευτικών αντικειμένων όπως νεράιδες, φίλτρα ή γάλα. Αλλά ξέρατε ότι τα Poes φαίνεται να έχουν κάποιες θεραπευτικές δυνατότητες; Οι περισσότεροι παίκτες δεν έκαναν ποτέ τον κόπο να χρησιμοποιήσουν τα κανονικά Poes, καθώς η ανταμοιβή για τη παράδοσή τους στον Poe Collector ήταν πολύ μικρή, αλλά εάν όντως κουβαλούσατε ένα και στη συνέχεια προσπαθούσατε να το πιείτε, πιθανότατα θα διαπιστώνατε ότι είχε κάποια παράξενα αποτελέσματα. Ένα Poe μπορεί να αποστραγγίσει το health του Link ή να το γεμίζει περιστασιακά, αποκαθιστώντας ακόμα και πολλές καρδιές. Αρκετά αναξιόπιστα όσον αφορά τα είδη θεραπείας, αλλά σε κάνει να αναρωτιέσαι τι κάνει ένα Poe πιο ευεργετικό από κάτι άλλο.

Πώς χρησιμοποιείται το Ice Arrow

Τα Ice Arrows δεν έχουν προφανή χρήση, αλλά υπάρχει τουλάχιστον ένα easter egg που να το αφορά.

Τα Fire και Ice Arrow είναι δύο ισχυρά εργαλεία που ο Link μπορεί να προσθέσει στο οπλοστάσιό του, αν μπορεί να λύσει τα σκοτεινά παζλ που τα περιβάλλουν. Ενώ και τα δύο είναι ουσιαστικά προαιρετικά, τα Fire Arrows είναι ένα άμεσα χρήσιμο εργαλείο για την επίλυση οποιουδήποτε παζλ που απαιτεί πηγή φωτιάς. Κατά τη διάρκεια της μάχης με το boss του Shadow Temple, Bongo Bongo, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βέλη του πάγου για να παγώσετε ένα από τα χέρια του, προκαλώντας το άλλο χέρι του να προσπαθήσει να σπάσει τον πάγο και να αφήσει το μάτι του ανοικτό για μια επίθεση. Είναι μια αρκετά έξυπνη τακτική, που κάποιοι ανακάλυψαν τυχαία και άλλοι δεν είχαν τη χαρά να δουν ποτέ.

Το Critical Wiggle

Το “Critical Wiggle” είναι ένα ανεπίσημο όνομα για ένα κρυφό mechanic στο Ocarina of Time, που επηρεάζει την κίνηση του παίκτη, όταν έχει χαμηλή ζωή. Κάθε φορά που η ζωή σας βρίσκεται στα τάρταρα, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα το παιχνίδι να κάνει override τα controls σας με τυχαία inputs, για να αναπαραστήσει το τρέξιμο με τραυματισμό. Αν και οι περισσότεροι δεν καταλάβαιναν αυτή τη μικρή διαφοροποίηση, μπορείτε να δείτε clips του mechanic από τον Twitch streamer, dannyb21892).

Power Crouch Stab

Πάμε να δούμε άλλο ένα ανεπίσημο mechanic (και πιθανότατα ένα που που δεν προοριζόταν να υπάρχει στο παιχνίδι). Το “Power Crouch Stab” είναι ο όρος για το exploitable crouching stab attack. Στην έκδοση του Nintendo 64 για το Ocarina of Time, το crouch stab δεν είχε damage value και χρησιμοποιεί αυτό της προηγούμενης επίθεσης του Link. Δυστυχώς, στο 3DS remake του Ocarina of Time, αυτό αφαιρέθηκε, αλλά μπορείτε ακόμα να το βρείτε στο port του GameCube και άλλων Virtual Consoles.

H Gerudo Captain αγαπά τα χρώματα

Αργά στο παιχνίδι, ο Link πρέπει να διεισδύσει στο Gerudo Fortress και να ελευθερώσει ορισμένους ξυλουργούς, ώστε να μπορέσουν να επισκευάσουν τη σπασμένη γέφυρα στην κοιλάδα Gerudo. Αφού περάσετε κρυφά από αμέτρητους φρουρούς και ελευθερώσετε τον τελευταίο ξυλουργό, εμφανίζεται ένας καπετάνιος Gerudo μπροστά από τον Link για να συγχαρεί την ανδρεία του και να του προσφέρει την ευκαιρία να είναι ένας επίτιμος Gerudo. Είναι τόσο εντυπωσιασμένος στην πραγματικότητα, που αποφάσισε να φορέσει τα ίδια χρώματα ρούχων με αυτόν! Βασικά, δεν συμβαίνει ακριβώς αυτό, αλλά είναι αλήθεια ότι στις πρώιμες εκδόσεις του Ocarina of Time υπήρξε ένα bug που προκάλεσε τα ρούχα του Captain Guard να συνδυάζονται με τα ρούχα που φορούσε ο Link ή το gauntlet που είχε πάνω του, όταν ξεκίνησε το cutscene. Η στολή της αλλάζει, ώστε να ταιριάζει με τους πράσινους, κόκκινους και μπλε χιτώνες σας. Ακόμα πιο παράξενο είναι ότι αν ο παίκτης χρησιμοποιεί glitches για να πάρει νωρίς τα ασημένια ή χρυσά gauntlets, τα ρούχα της θα αλλάξουν σε ασημένιο ή χρυσό για να τα ταιριάζουν μαζί σας!


Ελπίζουμε να σας δώσαμε μερικές ιδέες και να διασκεδάσατε με τη λίστα!


H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming Buddies!

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.