Απαιτούνται minimum 22 βαθμοί

Ο Αποστόλης Λάμπος γράφει τί χρειάζεται για να βρεθεί η Εθνική ομάδα σε μεγάλη διοργάνωση μετά από έξι χρόνια. Με λογική "refuse to lose" απέναντι σε Ιταλία, Βοσνία και με λογική "must win" σε όλα τα άλλα ματς θα έρθει η πρόκριση.

Αναμφίβολα η κλήρωση της Εθνικής ομάδας είναι μια κλήρωσ ηπου θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί μεστή. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά θα μπορούσε να είναι και πολύ χειρότερη. Συνεπώς δεν υπάρχει χρόνος για μεμψιμοιρίες αλλά ούτε και για υπερφίαλη αισιοδοξία. Απόλυτη συγκέντρωση χρειάζεται.

Αν κοιτάξει κανείς όλες τις προηγούμενες προκριματικές φάσεις θα διαπιστώσει ότι χρειάζονται κατά μέσο όρο 22 βαθμοί για να έρθει μια πρόκριση έστω κα ιαπό τη δεύτερη θέση του ομίλου. Στον συγκεκριμένο όμιλο, ρεαλιστικά όλα δείχνουν πως η πρόκριση για μια σοβαρή Ελλάδα θα κριθεί απέναντι στην Βοσνία, αν και η Φινλανδία δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα. Στα θετικά ότι οι Φινλανδοί θα είναι πιο χαλαροί μιας και έχουν και τη δεύτερη ευκαιρία από το Nations League.

Στον συγκεκριμένο όμιλο οι 24 βαθμοί εξασφαλίζουν πρόκριση 100%, οι 22 βαθμοί δίνουν πρόκριση σε πολύ μεγάλο ποσοστό, οι 21 βαθμοί δημιουργούν μαθηματικά σενάρια που χρειάζονται κομποιουτεράκι, ενώ οι 20 βαθμοί πιθανότατα σε αφήνουν εκτός. Τα δεδομένα αυτά πάντα είναι χωρίς το ενδεχόμενο (αρκετών) εκπλήξεων. Συνεπώς η Ελλάδα δε θα έχει μεγάλα περιθώρια λαθών. Όσα είχε, τα σπατάλησε στο Nations League.

Το έργο της ομάδας δεν είναι εύκολο. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως κατά το παρελθόν οι Έλληνες παίκτες δείχνουν μια παραπάνω προσήλωση, γεγονός που δεν τους τιμά να αναφέρεται, αλλά έτσι είναι. Δίνουν περισσότερα με μεγαλύτερους αντιπάλους. Συνεπώς θα πρέπει ο Άγγελος Αναστασιάδης να “χτίσει” από το μηδέν μια ομάδα με νοοτροπία νικήτριας. Μια ομάδα που θα αρνείται να χάσει και θα ξεκινάει με μίνιμουμ 12 βαθμούς από τα ματς με Λιχτενστάιν και Αρμενία, ακόμα κι αν έρθουν με νίκες με 1-0.

Η Εθνική δεν έχει το δικαίωμα να κοιτάει κάθε ματς ξεχωριστά. Πρέπει να δει τον όμιλο ως όλον και κάποια πράγματα να θεωρούνται δεδομένα. Η refuse to lose λογική με Ιταλία και Βοσνία και η must win λογική με Φινλανδία, Αρμενία και Λιχτενστάιν μπορούν να δώσουν πρόκριση στην Ελλάδα. Διαφορετικά θα μιλάμε οριστικά για το τέλος μιας γενιάς διεθνών ποδοσφαιριστών που δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στην Εθνική του Καραγκούνη και του Κατσουράνη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.