Όταν ο πεντάστερος έμενε εκτός play-off (pics)

Το novasports.gr γυρίζει πίσω στο 2010 όταν έμεναν εκτός play off Καλάθης, Ζοτς, Σάρας, Ιτούδης, Σπανούλης και Διαμαντίδης από τον Πασκουάλ και τον Μπαρτζώκα.

Στις 3 Μαΐου συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την κατάκτηση της 5ης Ευρωλίγκας από τον Παναθηναϊκό μετά από ένα συγκλονιστικό final four στο Βερολίνο. Σπανούλης, Περπέρογλου, Μπατίστ, Φώτσης, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Πέκοβιτς, Γιασικεβίτσιους υπέγραφαν μια από τις κορυφαίες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο.

Μια χρονιά μετά, η ίδια ομάδα, με κάποιες προσθαφαιρέσεις στις ρεζέρβες της, έμελλε να αποκλειστεί πριν πατήσει το πόδι της στα play off, σε μια χρονιά που αποδείχθηκε μεταβατική, καθώς από την επόμενη (2011 το έκτο ευρωπαϊκό) συντελέστηκαν αρκετές αλλαγές. Από τότε λοιπόν ο Παναθηναϊκός έχει να μείνει εκτός play off Ευρωλίγκας (2009-10), κάτι που θέλει να αποφύγει φέτος με το φάσμα του αποκλεισμού όμως να είναι ορατό.

Εκείνη τη σεζόν (2009-10) αξίζει να θυμηθούμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς με βοηθό του τον Δημήτρη Ιτούδη και στο ρόστερ Γιασικεβίτσιους, Διαμαντίδη, Σπανούλη, Μπατίστ, Πέκοβιτς, Φώτση, Τσαρτσαρή και Νικ Καλάθη, ο οποίος πλέον είναι ο μόνος που συνδέει εκείνη την ομάδα με την τωρινή.

Στην κανονική περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί σε όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Χίμκι, Πρόκομο, Αρμάνι και Όλντενμπουργκ παίρνοντας πολύ εύκολα την πρόκριση ως δεύτερος σε ισοβαθμία με τη Ρεάλ στην κορυφή και ρεκόρ 8-2. Εν συνεχέια στο Τοπ 16 οι πράσινοι έπεσεαν σε όμιλο με Μπαρτσελόνα, Παρτιζάν και Μαρούσι.

Ξεκίνημα με ήττα από την Παρτιζάν στο ΟΑΚΑ (59-64) με τον Παναθηναϊκό να σημειώνει μόλις 17 πόντους σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και μόνο διασωθέντα από το ναυάγιο τον Βασίλη Σπανούλη. 

Το σοκ όμως ήρθε από το Μαρούσι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Για τη δεύτερη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την ελληνική ομάδα που χρησιμοποιούσε έδρα το ΟΑΚΑ με σκορ 80-78, με τον Πέκοβιτς να προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. 

Tην τρίτη αγωνιστική η τρίτη σερί ήττα στη Βαρκελώνη (83-71) έθετε ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό εκτός μάχης, μιας και ούτε τα κομπιουτεράκια πλέον δε μπορούσαν να βοηθήσουν. 

Με ένα τρία στα τρία στη συνέχεια υπήρχαν κάποιες μαθηματικές ελπίδες, αλλά η ήττα από τη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (67-70) ήρθε για να βάλει ταφόπλακα στα όνειρα των πρωταθλητών Ευρώπης να συνεχίσουν την προσπάθεια για διατήρηση των κεκτημένων. Οι δύο νίκες με Παρτιζάν στο Βελιγράδι (82-66) και Μαρούσι στο ΟΑΚΑ (82-79) δεν χρύσωσαν το χάπι. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.