Κινηματογραφικός Οδηγός Ιανουαρίου – Εσείς ποιες θα δείτε;

Βιβλία, πύλες, βαποράκια και κάτι κόμικ υπεράνθρωποι.Η νέα χρονιά μόλις μπήκε και μαζί της φέρνει...

Βιβλία, πύλες, βαποράκια και κάτι κόμικ υπεράνθρωποι.

Η νέα χρονιά μόλις μπήκε και μαζί της φέρνει τον πρώτο κινηματογραφικό οδηγό για το 2019, ένας οδηγός ειδικά διαμορφωμένος για κάθε κινηματογραφόφιλο και μη, να ξεφυλλίσει με την ησυχία του, να δει trailer, πλοκές, cast, συντελεστές και trivia, για να τρέξει ενημερωμένος στο σινεμά.

Ο οδηγός του Ιανουαρίου λοιπόν έχει μαζί του δράμα, πολλά υποσχόμενες συνέχειες, heart-warming κομεντί που χρειαζόμαστε, κωμωδίες και δράση.

Μαρκάρετε τη νέα σας ατζέντα λοιπόν, αυτές είναι οι ταινίες που θα κατακλύσουν τις ελληνικές αίθουσες τον Ιανουάριο (περιεχόμενα ανά εβδομάδα):

Πέμπτη 03/01
Πέμπτη 10/01
Πέμπτη 17/01
Πέμπτη 24/01
Πέμπτη 31/01

*Σημείωση: Ορισμένες ημερομηνίες κυκλοφορίας του ελληνικού κινηματογραφικού προγραμματισμού ενδέχεται να αλλάξουν. Θα ενημερώνουμε το άρθρο σε κάθε περίσταση.

Green Book (To Πράσινο Βιβλίο)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 03 Ιανουαρίου

Ο Peter Farrely, ο διάσημος κωμικός κυρίως σκηνοθέτης των “Dump and Dumper” και “There’s Something About Mary” και φυσικά πολλών άλλων, επιστρέφει με μια γλυκόπικρη κομεντί που αφορά τον κλασικό και τζαζ πιανίστα Don Shirley και τον μπράβο του και σοφέρ του, Tony Vallelonga. Η ταινία βασίζεται σε πραγματική ιστορία, με το σενάριο να υπογράφει ο ίδιος ο Farrely, ο Brian Hayes Currie, καθώς και ο γιος του Vallelonga, Nick Vallelonga, με την ιστορία να στηρίζεται σε συνεντεύξεις με τον πατέρα του και τον Shirley, όπως και στα γράμματα τα οποία έγραψε ο πατέρας του στη μητέρα του όσο έλειπε σε τουρνέ με τον διάσημο τότε μουσικό. Όσον αφορά τον τίτλο της ταινίας, ονομάστηκε έτσι από το βιβλίο “The Negro Motorist Green Book”, έναν οδηγό γραμμένο από τον Victor Hugo Green, το οποίο βοηθούσε Αφροαμερικανούς ταξιδιώτες στα μέσα του 20ου αιώνα να βρουν μοτέλ και εστιατόρια που θα τους αποδέχονταν. Η ταινία απέσπασε το βραβείο Κοινού στην παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο, ενώ έχει προταθεί για πέντε Χρυσές Σφαίρες στις κατηγορίες, καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ, σκηνοθεσίας, σεναρίου, Α’ ανδρικού ρόλου για τον Viggo Mortensen και Β’ ανδρικού ρόλου για τον Mahershala Ali.

Πλοκή: 1960. O Tony Lip, πορτιέρης από μια Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Μπρονξ, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Dr. Don Shirley, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μια περιοδεία από το Μανχάταν στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο “Πράσινο Βιβλίο”, που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα κι εστιατόρια που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς.

Cast: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Dimeter Marinov, Mike Hatton

The Mule (Το Βαποράκι)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 03 Ιανουαρίου

Το “The Mule” πρόκειται για το νέο δραματικό crime φιλμ του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη και ηθοποιού, Clint Eastwood, στο οποίο πρωταγωνιστεί αλλά και σκηνοθετεί, με το σενάριο να υπογράφει ο Nick Schenk. Να σημειωθεί πως η ταινία είναι εμπνευσμένη από πραγματική ιστορία, η οποία αναγράφεται και στο άρθρο των NY Times “The Sinaloa Cartel’s 90-Year-Old Drug Mule”, και η οποία αφορά έναν 80χρονο που έγινε έμπορος ναρκωτικών και βαποράκι για το καρτέλ της Σιναλόα.

Πλοκή: Ο Ίστγουντ πρωταγωνιστεί και ενσαρκώνει τον Ερλ Στόουν, έναν άντρα της δεκαετίας του ’80, ο οποίος ζει μόνος και έρχεται αντιμέτωπος με την χρεοκοπία της επιχείρησής του όταν του προσφέρεται μία δουλειά, στην οποία – φαινομενικά- πρέπει απλά να οδηγεί. Χωρίς να το γνωρίζει, υπογράφει για να γίνει μεταφορέας σ’ ένα μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών. Και τα καταφέρνει καλά, τόσο καλά που οι «παραγγελίες» ολοένα και αυξάνονται και ο ίδιος σύντομα ανεβαίνει στην ιεραρχία της «επιχείρησης». Δεν αργεί ωστόσο να τον εντοπίσει το ραντάρ του σκληρού πράκτορα της υπηρεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών (DEA) Κόλιν Μπέιτς (Μπράντλεϊ Κούπερ). Έτσι, ακόμα και όταν τα οικονομικά του προβλήματα γίνονται παρελθόν, τα προηγούμενα λάθη του αρχίζουν να τον βαραίνουν σε τέτοιο βαθμό που είναι αβέβαιο αν θα έχει το χρόνο να τα διορθώσει πριν βρεθεί ενώπιον της επιβολής του νόμου ή των αρχηγών του καρτέλ

Cast: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Laurence Fishburne, Michael Peña, Dianne Wiest, Andy García

Destroyer

Ημερ. Κυκλοφορίας: 03 Ιανουαρίου

Η Karyn Kusama των “The Invitation” και “Æon Flux”, έρχεται με ένα ακόμα δραματικό crime φιλμ, με πρωταγωνίστρια την εδώ (σχετικά) αγνώριστη Nicole Kidman. Το σενάριο υπογράφουν οι Phil Hay και Matt Manfredi, που έχουν ξανασυνεργαστεί με τη σκηνοθέτιδα στις δύο ταινίες που προαναφέρθηκαν. Να σημειωθεί πως η ταινία διεκδικεί Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου στην κατηγορία του δράματος, για την ερμηνεία της Kidman.

Πλοκή: Πριν από 16 χρόνια, η ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες Έριν Μπελ πήγε σε μυστική αποστολή στην Καλιφόρνια με σκοπό να εισχωρήσει σε μια συμμορία με αρχηγό τον τρομακτικό Σίλας. Όταν μια από τις βίαιες ληστείες τους αποτυγχάνει, η κάλυψη της Έριν χάνεται και ο Σίλας διαφεύγει. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Σίλας επιστρέφει πιο δυνατός και πιο επικίνδυνος από ποτέ, έχοντας καταστρώσει το σχέδιο της μεγαλύτερης τραπεζικής ληστείας στην ιστορία των ληστειών. Αυτή τη φορά όμως η Έριν θα τον σταματήσει.

Cast: Nicole Kidman, Toby Kebbell, Tatiana Maslany, Scoot McNairy, Bradley Whitford, Sebastian Stan

Escape Room

Ημερ. Κυκλοφορίας: 03 Ιανουαρίου

To “Escape Room” είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που παρακολουθεί έξι αγνώστους μπλεγμένους σε καταστάσεις πέρα από τον έλεγχο τους. Για να επιβιώσουν, πρέπει να σκαλίσουν το μυαλό τους, αλλιώς δε θα βγουν ζωντανοί από το δωμάτιο-γρίφο. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Adam Robitel, που μας έδωσε τον Ιανουάριο του 2018 το “Insidious: The Last Key”.

Πλοκή: Kατασκευασμένο σαν επιτραπέζιο παιχνίδι, όπου υπάρχουν κανόνες, παίκτες, πιόνια, τιμωρίες και έπαθλα, το Escape Room χτίζει με μαεστρία την αγωνία μιας ομάδας, με παίκτες που δε γνωρίζεται μεταξύ τους, αλλά καλούνται όχι μονάχα να βρουν την τελική έξοδο, αλλά να την ανακαλύπτουν σε κάθε ένα δωμάτιο που ανοίγει μπροστά τους ή κλείνει πίσω τους. Γιατί τους διάλεξαν; Πως συνδέονται οι ιστορίες τους; Ποια είναι η επόμενη πίστα;

Cast: Logan Miller, Deborah Ann Woll, Taylor Russell, Tyler Labine, Jay Ellis, Nik Dodani

Second Act (Μια Δεύτερη Ευκαιρία)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 03 Ιανουαρίου

Ο Peter Segal, όνομα γνωστό σε ρομαντικές κομεντί και κωμωδίες όπως “Anger Management”, “50 First Dates” και “Get Smart”, σκηνοθετεί τη διάσημη ποπ τραγουδίστρια και ηθοποιό, Jennifer Lopez, στη νέα ρομαντική κομεντί “Second Act”.

Πλοκή: Η 43χρονη Μάγια είναι μια ιδιοκτήτρια καταστήματος λιανικής πώλησης που παλεύει με τα απωθημένα και τα ανεκπλήρωτα όνειρά της. Μέχρι που αποκτά την ευκαιρία να αλλάξει τρόπο ζωής και να αποδείξει στους γιάπηδες της Μάντισον ότι το “σχολείο της ζωής” έχει την ίδια αξία με τα ακριβά κολέγια και πως ποτέ δεν είναι αργά για μια δεύτερη ευκαιρία.

Cast: Jennifer Lopez, Vanessa Hudgens, Leah Remini, Annaleigh Ashford, Dan Bucatinsky, Freddie Stroma, Milo Ventimiglia, Treat Williams, Larry Miller

The Incredible Story of the Giant Pear – Η Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού

Ημερ. Κυκλοφορίας: 03 Ιανουαρίου

Η νέα animation περιπέτεια μάς έρχεται από την Δανία από τους σκηνοθέτες Amalie Næsby Fick, Jørgen Lerdam και Philip Einstein Lipski. Η ταινία απέσπασε το βραβείο του πιο δύσκολου κοινού, εκείνου των παιδιών, στο 1ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας.

Πλοκή: Η ζωή είναι πολύ όμορφη για τον ελέφαντα Σεμπαστιάν και την κολλητή του φίλη, τη γάτα Μίτσο, μέχρι που, ξαφνικά, ο δήμαρχος της ηλιόλουστης πόλης τους εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Εντούτοις, πριν εξαφανιστεί, ο δήμαρχος προλαβαίνει να στείλει ένα μήνυμα μέσα σε ένα μπουκάλι, ενημερώνοντας ότι έχει ναυαγήσει στο Μυστηριώδες Νησί και ότι έχει κάνει μια τρομερά σπουδαία ανακάλυψη. Μέσα στο μπουκάλι υπάρχει κι ένας σπόρος που οι δύο φίλοι, ο Σεμπαστιάν και η Μίτσο, φυτεύουν και την επόμενη μέρα διαπιστώνουν ότι στη θέση του έχει φυτρώσει ένα γιγάντιο αχλάδι. Από το τεράστιο αυτό φρούτο, που αρχικά μετατρέπεται σε σπίτι, ο ιδιοφυής καθηγητής Γκλουκόζ, κατασκευάζει ένα πλοίο με το οποίο σαλπάρουν οι ήρωές μας για το νησί, προκειμένου να βρουν το δήμαρχο του νησιού τους, μολονότι και οι δυο τους δεν τα πάνε καλά με το νερό

Cast: Στεφανία Φιλιάδη, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Ιφιγένεια Στάικου, Κωνσταντίνος Κακανάς, Ποίμης Πέτρου, Γιάννης Υφαντής, Βασίλης Μήλιος
*Η ταινία θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας μεταγλωττισμένη.

Wheely (Γουίλι)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 03 Ιανουαρίου

Η νέα animation περιπετειώδης κωμωδία έρχεται από τον Μαλαισιανό σκηνοθέτη και συνθέτη, Yusry Abd Halim, με τον ίδιο να υπογράφει το σενάριο μαζί με τους Keith Brumpton και Peter Hynes.

Πλοκή: O Γουίλι είναι ένα αυτοκίνητο με μεγάλα σχέδια. Εργάζεται ως ταξί, αλλά ονειρεύεται να τρέξει σε αγώνες αυτοκινήτων. Ήταν άλλωστε πρωταθλητής της τοπικής σκηνής και υπήρξε θρύλος. Όμως μετά από αυτό, τι του έχει απομείνει; Μία πρωινή δουλειά και ένα αφεντικό που δεν μπορεί να εγκαταλείψει. Μέχρι που ερωτεύεται ένα σπορ αυτοκίνητο και η ζωή του ανατρέπεται.

Cast: Νίκος Αξιώτης, Ινώ Στεφανή, Γιώργος Σκουφής, Δημήτρης Μάριζας, Βασίλης Μήλιος, Χρήστος Θάνος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Θοδωρής Σμέρος, Άλκης Ζερβός, Βίνα Παπαδοπούλου, Ζωή Ρηγοπούλου, Σοφία Καψαμπέλη
*Η ταινία θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας μεταγλωττισμένη.

The Wild Pear Tree (Η Άγρια Αχλαδιά)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 03 Ιανουαρίου

Το “The Wild Pear Tree” πρόκειται για ένα τούρκικο δράμα, σκηνοθετημένο από τον Nuri Bilge Ceylan και γραμμένο από τον ίδιο και τους Akin Aksu και Ebru Ceylan. Η ταινία διαγωνίστηκε για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών του 2018 και ήταν και η επιλογή της Τουρκίας για την κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στα 91α Βραβεία Όσκαρ.

Πλοκή: Ήρωας είναι ένας νεαρός ο οποίος επιστρέφει απρόθυμα μετά τις σπουδές του στο χωριό που μεγάλωσε, και στο σπίτι των γονιών του, φιλοδοξώντας να αποφασίσει τι θα κάνει με το μέλλον του και να προσπαθήσει να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο. Καθώς οι μέρες περνούν, ο Σινάν (όπως είναι το όνομα του ήρωα) περιπλανιέται στον σχεδόν ασφυκτικό μικρόκοσμο του χωριού του, συναντά συγγενείς και φίλους και σιγά-σιγά συνειδητοποιεί τόσο την αντιπάθειά του για το μέρος που τον περιβάλλει όσο και για τον πατέρα του- έναν ανεύθυνο καθηγητή και οικογενειάρχη, πνιγμένο στα χρέη και με αδυναμία στον τζόγο.

Cast: Aydın Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yıldırımlar, Hazar Ergüçlü, Serkan Keskin


Προχωρήστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε ποιες ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 10 Ιανουαρίου.

Κινηματογραφικός Οδηγός Ιανουαρίου

Ακολουθούν οι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 10 Ιανουαρίου.

Ben is Back (Η Επιστροφή του Μπεν)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 10 Ιανουαρίου

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος και σκηνοθέτης Peter Hedges (Pieces of April, Dan in Real Life, About a Boy) επιστρέφει με ένα οικογενειακό δράμα, με πρωταγωνιστές την Julia Roberts και τον γιο του, Lucas Hedges. Η ταινία, στην οποία υπογράφει και το σενάριο και η οποία διαδραματίζεται σε 24 ώρες, ακολουθεί μια μητέρα και την προσπάθειά της να να βοηθήσει τον γιο της που επέστρεψε σπίτι μετά από το κέντρο αποτοξίνωσης.

Πλοκή: O 19χρονος Ben Burns γυρίζει απροσδόκητα στο πατρικό του το πρωί της Παραμονής των Χριστουγέννων. Η μητέρα του, Holly, ανακουφίζεται με την επιστροφή του και τον υποδέχεται εγκάρδια, αλλά ανησυχεί για το εάν είναι όντως αποφασισμένος, όπως υποστηρίζει, να ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Ένα κρίσιμο 24ωρο ξεκινάει, με νέες συνταρακτικές αλήθειες να έρχονται στο φως, και την αγάπη της μητέρας για τον γιο της να δοκιμάζεται μέσα από σοβαρές προκλήσεις τις οποίες πασχίζει να πολεμήσει κάνοντας τα αδύνατα δυνατά.

Cast: Julia Roberts, Lucas Hedges, Kathryn Newton, Alexandra Park, Courtney B. Vance, Rachel Bay Jones

Instant Family (Στιγμιαία Οικογένεια)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 10 Ιανουαρίου

Το “Instant Family” πρόκειται για τη νέα κωμωδία του σκηνοθέτη Sean Anders, γνωστός για πολλές σύγχρονες αμερικάνικες κωμωδίες, όπως τα “Sex Drive”, “Horrible Bosses 2”, “Daddy’s Home” (1&2) και “That’s My Boy”. Το σενάριο γράφτηκε από τον ίδιο και τον John Morris, το οποίο εν μέρει βασίστηκε στις προσωπικές εμπειρίες του Anders.

Πλοκή: Όταν ο Πιτ και η Έλι αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια, εξετάζουν την επιλογή της υιοθεσίας. Όταν θα γνωρίσουν τρία αδέρφια, συμπεριλαμβανομένης μιας 15χρονης που κάνει την επανάστασή της, θα διαπιστώσουν ότι από εκεί που δεν είχαν κανένα παιδί βρέθηκαν μέσα σε μια νύχτα με τρία. Τώρα, ο Πιτ και η Έλι θα προσπαθήσουν να μάθουν τα κατατόπια του να είσαι γονιός με ξεκαρδιστικό τρόπο με την ελπίδα να γίνουν οικογένεια.

Cast: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner, Gustavo Quiroz, Julianna Gamiz, Margo Martindale, Julie Hagerty, Tig Notaro, Octavia Spencer

The Captain (Η Στολή του Λοχαγού)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 10 Ιανουαρίου

Το “The Captain” πρόκειται για ένα πολεμικό δράμα που έρχεται από την Γερμανία και τον σκηνοθέτη Robert Schwentke (RED, Tattoo, R.I.P.D.). Η ταινία βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αληθινή ιστορία του 19χρονου Γερμανού στρατιώτη Ουίλι Χέρολντ (γεννημένου το 1925) που μεταμορφώθηκε σε απατεώνα και σαδιστή εγκληματία αφότου βρήκε και φόρεσε τη στολή ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού, τον Απρίλιο του 1945. Έμεινε στην ιστορία ως “ο Εκτελεστής του Έμσλαντ”, έχοντας σκοτώσει περίπου 170 άτομα. Να σημειωθεί πως η ταινία είχε μια μεγάλη πορεία σε φεστιβαλικές διακρίσεις (Σαν Σεμπαστιάν- Καλύτερης Φωτογραφίας, Βίλνιους-Βραβείο Κριτικών για Καλύτερη ταινία και βραβείο FIPRESCI, Μπάρι-Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού Ρόλου).

Πλοκή: Λίγο πριν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με την ήττα της Γερμανίας να θεωρείται πλέον δεδομένη, πολλοί στρατιώτες των Ναζί λιποτακτούν, καθώς δεν θέλουν να σκοτωθούν σε κάποια από τις τελευταίες μάχες. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο νεαρός Γερμανός στρατιώτης Ουίλι Χέρολντ, ο οποίος, δύο εβδομάδες πριν το τέλος του πολέμου, το μόνο που θέλει είναι να καταφέρει να παραμείνει ζωντανός και όχι να επιστρέψει στη διμοιρία του και να πολεμήσει με τους συμπολεμιστές του. Ενώ, όμως, τρέχει να διαφύγει, βρίσκει, μέσα στο εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο ενός αξιωματικού, μια βαλίτσα με το παλτό, τη στολή και ένα ζευγάρι παπούτσια κάποιου λοχαγού. Σε μια ύστατη προσπάθειά του να ζεσταθεί, φοράει τη στολή και το παλτό του λοχαγού και, ως δια μαγείας, μεταμορφώνεται στον απόλυτο σωσία του λοχαγού, όχι μόνο εμφανισιακά, αλλά και ως προς την τερατώδη προσωπικότητά του.

Cast: Max Hubacher, Milan Peschel, Frederick Lau, Bernd Hölscher, Waldemar Kobus

The Night Eats the World (Το Βράδυ που Έφαγε τον Κόσμο)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 10 Ιανουαρίου

Το “The Night Eats the World” (γαλλ. τίτλος “La nuit a dévoré le monde”) πρόκειται για ένα νέο ζόμπι φιλμ τρόμου του Dominique Rocher, ο οποίος εδώ κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο σε ταινία μεγάλου μήκους.

Πλοκή: Ξυπνώντας σε κάποιο διαμέρισμα μετά από ένα ξέφρενο πάρτυ, ο Σαμ έρχεται αντιμέτωπος με μια φριχτή πραγματικότητα: Ένας στρατός από ζόμπι έχει εισβάλλει στους δρόμους του Παρισιού και εκείνος είναι ο μοναδικός επιζών. Τρομοκρατημένος, κλείνεται μέσα στο κτήριο και οργανώνει την επιβίωσή του. Αναρωτιέται πόσο καιρό μπορεί να αντέξει στη σιωπή και στη μοναξιά και η απάντηση έρχεται όταν ανακαλύπτει ότι τελικά δεν είναι μόνος.

Cast: Anders Danielsen Lie, Golshifteh Farahani, Denis Lavant, Sigrid Bouaziz


Προχωρήστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε ποιες ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 17 Ιανουαρίου.

Κινηματογραφικός Οδηγός Ιανουαρίου

Ακολουθούν οι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 17 Ιανουαρίου.

Glass

Ημερ. Κυκλοφορίας: 17 Ιανουαρίου

Το 2016 ο δις υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης και σεναριογράφος M. Night Shyamalan (Sixth Sense, Signs, The Village), έκανε μια όμορφη έκπληξη όταν έδεσε “στο ’90”, την τότε ταινία του, “Split”, με το “Unbreakable” του 2000, δίνοντας την υπόσχεση πως αυτές οι δύο ταινίες θα ενωθούν σε μια τρίτη. Το όνομα αυτής “Glass” και με την τριλογία να ονομάζεται “Eastrail 177 Trilogy”. Το επερχόμενο θρίλερ (φαντασίας) που ουσιαστικά πρόκειται για sequel, δεν είχε πάρει το πράσινο φως 19 χρόνια πριν, παρά τις καλές εισπράξεις του “Unbreakable” (Άφθαρτος). Έτσι, ο Shyamalan ξεκίνησε να γράφει το “Split” χρησιμοποιώντας έναν χαρακτήρα που προόριζε για το “Unbreakable” και είδε πιο μετά την ευκαιρία να ενσωματώσει το “Split” στην αφήγησή του και την ιστορία του, παίρνοντας φυσικά την άδεια για τα δικαιώματα και δίνοντας έτσι την υπόσχεση για μια συνολική συνέχεια.

Πλοκή: Ακολουθώντας το φινάλε του Διχασμένου (Split), ο Glass βρίσκει τον Dunn να καταδιώκει τον Crumb σε μια σειρά από κλιμακωτές συναντήσεις, όπου η στιβαρή παρουσία του Price μοιάζει σαν ενός μαέστρου που φαίνεται να κρατάει μυστικά και για τους δυο.

Cast: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy, Spencer Treat Clark, Charlayne Woodard, Anya Taylor-Joy, Sarah Paulson, Adam David Thompson

Αt Eternity’s Gate (Στην Πύλη της Αιωνιότητας)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 17 Ιανουαρίου

Το “At Eternity’s Gate” πρόκειται για τη νέα βιογραφική ταινία για τα τελευταία χρόνια του διάσημου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ, τον οποίο εδώ ενσαρκώνει ο Willem Dafoe, σε έναν ρόλο που του απέφερε το Βραβείο Ερμηνείας στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον ζωγράφο και σκηνοθέτη Julian Schnabel (Le scaphandre et le papillon, Miral), με σενάριο από τον ίδιο και τους Louise Kugelberg και Jean-Claude Carrière. Η ταινία έχει επίσης προταθεί για Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Πλοκή: Η ταινία σκιαγραφεί τα χρόνια του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στην Αρλ της Γαλλίας, μια περίοδος που θεωρείται ως η πιο γόνιμη καλλιτεχνικά αφού εκεί, μαγεμένος από το γαλλικό τοπίο και φως, ο μεγάλος Ολλανδός ιμπρεσιονιστής δημιούργησε μερικά από τα πιο εμβληματικά αριστουργήματά του, όπως η «Έναστρη Νύχτα», το «Υπνοδωμάτιο στην Αρλ» και η σειρά «Ηλιοτρόπια», μεταξύ εκατοντάδων άλλων.

Cast: Willem Dafoe, Rupert Friend, Oscar Isaac, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner, Niels Arestrup

Asterix: The Secret of the Magic Potion (Αστερίξ: Τo Μυστικό του Μαγικού Ζωμού)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 17 Ιανουαρίου

Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ επιστρέφουν με μια ακόμα οικογενειακή κωμωδία, γαλλικής παραγωγής, με σκηνοθέτες τους Alexandre Astier και Louis Clichy, οι ίδιοι που μας είχαν χαρίσει το εξαιρετικό “Αστερίξ: Η κατοικία των θεών” το 2014. Η ταινία βασίζεται φυσικά στους ομώνυμους κόμικ χαρακτήρες των Ρενέ Γκοσινί και Αλμπέρ Ουντερζό, με τη νέα αυτή περιπέτεια να περιστρέφεται γύρω από το περιβόητο μαγικό φίλτρο των τρελών Γαλατών, ενώ αναμένεται να μάθουμε περισσότερα και για τον μυστηριώδη Πανοραμίξ.

Πλοκή: Σε μια προσπάθεια να διασώσει το μέλλον του χωριού του, ο Πανοραμίξ, μαζί με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ, ξεκινούν ένα ταξίδι στον κόσμο της Γαλατίας για να βρουν έναν ταλαντούχο νεαρό Δρυίδη, ικανό για να του μεταδώσει τη μυστική συνταγή του μαγικού φίλτρου.

Cast: Christian Clavier, Guillaume Briat, Florence Foresti, Elie Semoun, François Morel, Alexandre Astie, Lionnel Astier, Bernard Alane

Περιμένοντας τη Νονά

Ημερ. Κυκλοφορίας: 17 Ιανουαρίου

Το “Περιμένοντας τη Νονά” πρόκειται για τη νέα κωμωδία του Νίκου Ζαπατίνα, η οποία γυρίστηκε στην Νάξο.

Πλοκή: Ηρακλής και Αγησίλαος, δύο επιστήθιοι φίλοι, εγκαταλείπουν την Αθήνα και ξεκινούν για τη Νάξο όταν μαθαίνουν ότι η πολυαγαπημένη νονά του Ηρακλή… μετράει ώρες. Ταυτόχρονα, η Φαίδρα που ζει μόνιμα στη Γερμανία ετοιμάζεται να περάσει το πρώτο της καλοκαίρι στην πατρίδα κι έτσι καταφθάνει στο νησί παρά τις έντονες αντιδράσεις της μητέρας της Ερμιόνης. Η συνάντηση όλων στο νησί θα γίνει αφορμή για μια σειρά από απίστευτες καταστάσεις ζωής… και θανάτου, σε μια αισιόδοξη και τρυφερή κωμωδία με απροσδόκητο φινάλε.

Cast: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Λευτέρης Ελευθερίου, Demy, Κατερίνα Παπουτσάκη


Προχωρήστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε ποιες ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 24 Ιανουαρίου.

Κινηματογραφικός Οδηγός Ιανουαρίου

Ακολουθούν οι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 24 Ιανουαρίου.

Mary Queen of Scots (Μαίρη, η Βασίλισσα της Σκωτίας)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 24 Ιανουαρίου

Το ιστορικό δράμα “Mary Queen of Scots” έρχεται από την Josie Rourke που κάνει εδώ το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, με σενάριο από τον Beau Willimon, ο οποίος βασίστηκε στην βιογραφία ” Queen of Scots: The True Life of Mary Stuart”. Η ταινία θα δείξει σύκγρουση μεταξύ της Βασίλισσας της Σκωτίας και της ξαδέρφης της, Βασίλισσας Ελισσάβετ Α’ και των χωρών τους. Η ταινία προτάθηκε για SAG καλύτερης Β’ γυναικείας ερμηνείας για την Margot Robbie.

Πλοκή: Η προσπάθεια της Mary Stuart να ανατρέψει τη βασιλεία της ξαδέρφης της, Ελισσάβετ Ι, θα τη βρει καταδικασμένη σε χρόνια φυλάκιση και αντιμέτωπη με την εκτέλεσή της.

Cast: Saoirse Ronan, ,Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, David Tennant, Guy Pearce

Serenity

Ημερ. Κυκλοφορίας: 24 Ιανουαρίου

Ο δημιουργός του “Peaky Blinders” και των “Eastern Promises” και “Locke” μαζί με τον βραβευμένο με Όσκαρ παραγωγό Greg Shapiro (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty) φέρνουν ένα νέο δραματικό νεο-νουάρ θρίλερ, σε σενάριο του ίδιου του Knight.

Πλοκή: Ένας καπετάνιος αλιευτικού που έχει αποσυρθεί σε ένα μικρό νησί της Καραϊβικής θα έρθει αντιμέτωπος με το σκοτεινό παρελθόν του που έρχεται για να τον στοιχειώσει και να τον εγκλωβίσει σε μια νέα πραγματικότητα που δεν είναι αυτό που δείχνει.

Cast: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Diane Lane, Jason Clarke, Djimon Hounsou, Jeremy Strong

Dilili in Paris (Η Ντιλιλί στο Παρίσι)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 24 Ιανουαρίου

Μας μάγεψε με τις απίστευτες περιπέτειες του πολυαγαπημένου “Κιρικού” και τις ιστορίες που σκαρφίστηκε για τον Αζούρ και τον Ασμάρ. Μας ταξίδεψε στην Αφρική, την Ασία και όλες τις γωνιές του κόσμου. Ένα από τα πλέον μεγάλα και σεβαστά ονόματα του ευρωπαϊκού, και όχι μόνο, animation, ο Μισέλ Οσελό, επιστρέφει με μια ακόμη “χειροποίητη” ταινία γεμάτη Παρίσι, ποίηση, φαντασία και μια καρδιά που όλα τα χωράει.

Πλοκή: Μπελ Επόκ, σε ένα Παρίσι που σφύζει από ζωή και τέχνη. Με τηβοήθεια ενός φίλου της, η μικρή Ντιλιλί αποφασίζει να εξιχνιάσειτις μυστηριώδεις εξαφανίσεις κοριτσιών, οι οποίες μαστίζουν την μεγαλούπολη. Όσο προχωρά την έρευνά της, στοδρόμο της βρίσκειμίασειρά από απίθανους χαρακτήρες και επιφανείς φιγούρες της επιστήμης, της κοινωνίας και της τέχνης: συναντά τον Μονέ και τον Προυστ, τον Παστέρ και τον Ντεμπισί, γίνεται φίλη με την Μαρί Κιουρί, επισκέπτεται το γραφείο του Γουστάβου Άιφελ στην κορυφή του πύργου και ο Φερδινάνδος φον Ζέπελιν τής δανείζει το αερόπλοιό του. Ο κάθε ένας από αυτούς τής δίνει στοιχεία για να την βοηθήσουν στην αποστολή της…Θα τα καταφέρει;

Cast: Prunelle Charles-Ambron, Enzo Ratsito, Natalie Dessay, Elisabeth Duda
Μεταγλώττιση: Aναστασία Γουλιάμου, Bαγγέλης Ευαγγέλου, Άννα Κουτσαφτίκη, Φώτης Πετρίδης, Τζίνη Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Στελούδης, Κωστής Σφυρικίδης, Κώστας Αποστολίδης, Βίνα Παπαδοπούλου, Κώστας Δαρλάσης, Θάνος Λέκκας, Τερέζα Καζιτόρη, Φοίβη Αποστολίδη

The Upside

Ημερ. Κυκλοφορίας: 24 Ιανουαρίου

To “The Upside” πρόκειται για το αμερικάνικο remake της διάσημης γαλλικής δραματικής κομεντί “The Intouchables” (Οι Άθικτοι, 2011). Η νέα αυτή μεταφορά σκηνοθετήθηκε από τον Neil Burger (The Illusionist, Divergent, Limitless) και γράφτηκε από τον Jon Hartmere.

Πλοκή: Ένας δισεκατομμυριούχος που πάσχει από τετραπληγία προσλαμβάνει για βοηθό του έναν πρώην κατάδικο που είναι ελεύθερος υπό όρους.

Cast: Bryan Cranston, Kevin Hart, Nicole Kidman, Julianna Margulies, Aja Naomi King


Προχωρήστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε ποιες ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 31 Ιανουαρίου.

Κινηματογραφικός Οδηγός Ιανουαρίου

Ακολουθούν οι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 31 Ιανουαρίου.

Beautiful Boy (Ένα Όμορφο Αγόρι)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 31 Ιανουαρίου

Ο Βέλγος σκηνοθέτης Felix Van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, Belgica) έρχεται με ένα βιογραφικό δραματικό φιλμ, το οποίο βασίζεται στα απομνημονεύματα πατέρα και γιου, των David and Nic Sheff.

Πλοκή: Η ταινία καταγράφει την επίπονη κι εμπνευσμένη εμπειρία επιβίωσης, υποτροπής κι ανάκαμψης σε μια οικογένεια που για χρόνια παλεύει με τον εθισμό.

Cast: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Amy Ryan

The War with Grandpa

Ημερ. Κυκλοφορίας: 31 Ιανουαρίου

Ο storyboard artist και σεναριογράφος του Μπομπ Σφουγγαράκη, σκηνοθετεί τον Robert De Niro σε μια νέα οικογενειακή κωμωδία. Το “The War with Grandpa” βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Robert Kimmel Smith.

Πλοκή: Ο Πίτερ και ο παππούς του, Τζακ, είναι πολύ αγαπημένοι και δεμένοι μέχρι που… ο παππούς του θα μετακομίσει στο σπίτι της οικογένειάς του και θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το πιο μεγάλο κεκτημένο του, το δωμάτιό του! Ο Πίτερ, όμως, δεν το βάζει κάτω και επινοεί με τους φίλους του φάρσες για να τον διώξει! Αλλά και ο παππούς του δεν παραδίνεται εύκολα… Ένας πόλεμος είναι προ των πυλών.

Cast: Robert De Niro, Christopher Walken, Oakes Fegley, Uma Thurman, Rob Riggle, Jane Seymour

The Emperor of Paris

Ημερ. Κυκλοφορίας: 31 Ιανουαρίου

Ο Γάλλος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Jean-François Richet, σκηνοθετεί ξανά τον Vincent Cassel, στον ρόλο του Βιντόκ, ενός αληθινού χαρακτήρα – στρατιώτη, κατάδικου, αστυνομικού, συγγραφέα και ιδιωτικού ντετέκτιβ, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Βοτρέν του Μπαλζάκ, τον Γιάννη Αγιάννη του Ουγκώ και τον Ντυπέν του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Η ιστορική περιπέτεια γράφτηκε από τον σκηνοθέτη σε συνεργασία με τον Éric Besnard.

Πλοκή: Στο απόγειο της βασιλείας του Ναπολέοντα, ο Βιντόκ – ο μόνος άνθρωπος που απέδρασε με επιτυχία από δύο φυλακές υψηλής ασφαλείας – είναι ένας θρύλος. Αφού θεωρήθηκε νεκρός μετά από την τελευταία, εντυπωσιακή του απόδραση, ο πρώην κακοποιός κρατάει πια χαμηλό προφίλ, ως ένας απλός έμπορος ρούχων. Το παρελθόν του όμως δεν τον αφήνει ήσυχο, καθώς οι πρώην συγκρατούμενοί του τον κατηγορούν για μια δολοφονία που δεν διέπραξε. Για να αποδείξει την αθωότητα και τις καλές του προθέσεις, κλείνει μια συμφωνία με την αστυνομία: κυνηγά όλους τους κλέφτες και δολοφόνους του Παρισιού με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Χωρίς καν να το προσπαθεί, ο Βιντόκ γίνεται από πρώην κατάδικος σερίφης.

Cast: Vincent Cassel, Olga Kurylenko, Freya Mavor, August Diehl, Denis Ménochet, Denis Lavant


Ποια ταινία του μήνα σας έκανε το κλικ;


Η Στελίνα, Editor-in-Chief του Entertainment, χάνεται σε φωτάκια και στολισμούς. Μπορείτε να την βρείτε σε Facebook και Twitter.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.