Ο πρίγκιπας της Ελληνικής ροκ με τα μάτια της αδερφής του

Δεν ήταν εύκολο συναισθηματικά για την αδελφή του Παύλου Σιδηρόπουλου Μελίνα, αυτή η καταβύθιση στο ανέκδοτο υλικό του. Για τους υπόλοιπους ήταν ο «Πρίγκιπας της Ελληνικής ροκ»  για την ίδια ο αδερφός που έχασε πολύ νωρίς. Πήρε τα τετράδιά του, σκάναρε όλα του τα ποιήματα, συναισθάνθηκε τις αγωνίες του, ανακάλυψε ότι εκτός από το ταλέντο του στο τραγούδι ο Παύλος ήταν επίσης ένας ποιητής...

Δεν ήταν εύκολο συναισθηματικά για την αδελφή του Παύλου Σιδηρόπουλου Μελίνα, αυτή η καταβύθιση στο ανέκδοτο υλικό του. Για τους υπόλοιπους ήταν ο «Πρίγκιπας της Ελληνικής ροκ»  για την ίδια ο αδερφός που έχασε πολύ νωρίς. Πήρε τα τετράδιά του, σκάναρε όλα του τα ποιήματα, συναισθάνθηκε τις αγωνίες του, ανακάλυψε ότι εκτός από το ταλέντο του στο τραγούδι ο Παύλος ήταν επίσης ένας ποιητής στον πυκνό λόγο του οποίου δεν περισσεύει λέξη. Μπορεί την αξία του στο τραγούδι να την είχαν παραδεχτεί πολλοί, από τον Δημήτρη Πουλικάκο έως τον Γιάννη Μαρκόπουλο, η ίδια όμως ήθελε πρωτού τα εκδώσει να σιγουρευτεί ότι δεν αγγίζουν μόνο την ίδια. Κι έτσι έγινε. Έτσι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου κι έχουμε στα χέρια μας το βιβλίο με τον τίτλο «Έχω μια θλίψη για τα μακρινά αριστουργήματα» από τις εκδόσεις Opportuna που της πρότεινε η φίλη του Παύλου ραδιοφωνική παραγωγός Θέκλα Τσελεπή που παρουσιάζεται σήμερα Παρασκευή στο Polis Art Cafe στις 8.00 μ.μ.

Στα ποιήματα και τα πεζά του στριφογυρίζει στην υπαρξιακή αγωνία που εκφράζουν και τα τραγούδια του μα με έναν άλλο τρόπο. Η ζωή, ο θάνατος, ο έρωτας η ηρωϊνη, το σύστημα, η ομορφιά, η τρυφερότητα, η μοναξιά, η μελαγχολία.

Ζήσαμε με τόση ένταση

την ώρα που αλλάζανε μορφές τα αγάλματα

και μείναμε σ’ένα άδειο μουσείο

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.