Καϊμακόγλου: “Προσοχή και πάθος”

Προσοχή και πάθος χρειάζεται να δείξουν οι παίκτες του Πανθηναϊκού για να κατακτήσουν τη νίκη κόντρα στη Μακάμπι, η οποία θα τους στείλει στην Κωνσταντινούπολη για το Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Αυτό υποστήριξε ο Κώστας Καϊμακόγλου στο προσωπικό του blog.

Προσοχή και πάθος χρειάζεται να δείξουν οι παίκτες του Πανθηναϊκού για να κατακτήσουν τη νίκη κόντρα στη Μακάμπι, η οποία θα τους στείλει στην Κωνσταντινούπολη για το Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Αυτό υποστήριξε ο Κώστας Καϊμακόγλου στο προσωπικό του blog.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Καϊμακόγλου:

“Καλησπέρα σε όλους…

Έχουν περάσει κάποιες μέρες από τις αναμετρήσεις στο Ισραήλ και ήδη βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τον 5ο και καθοριστικό αγώνα με τη Μακάμπι Ελέκτρα. Λίγες μέρες μετά βλέπουμε πιο ξεκάθαρα ότι συνέβη εκεί, στους δύο αγώνες, αλλά και το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Θέλαμε τη νίκη στον τρίτο αγώνα, στον πρώτο στο Τελ Αβίβ, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση. Ήταν κάτι δύσκολο και πνευματικά και σωματικά, έχοντας ένα ακόμη παιχνίδι μπροστά μας με μία μέρα να μεσολαβεί. Το σημαντικό είναι να ετοιμάσεις το μυαλό σου. Θεωρώ ότι κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε από τη στιγμή που τελείωσε το τρίτο παιχνίδι, μέχρι να έρθει η ώρα για το επόμενο ήταν κέρδος για τον καθένα από εμάς. Και το λέω αυτό, γιατί υπήρχαν αρκετές συζητήσεις μεταξύ των παικτών, αλλά και με τους προπονητές μας. Όλοι ενδιαφέρθηκαν οι προπονητές κυρίως είδαν το βίντεο και το ξαναείδαν, το είδαν μαζί με τον Μάικ, με τους υπόλοιπους παίκτες το συζητήσαμε, το αναλύσαμε, έγιναν οι κατάλληλες ομιλίες, είδαμε τα λάθη μας και τι έπρεπε να προσέξουμε. Βοήθησε πάρα πολύ ότι είδαμε το βίντεο όλοι μαζί.

Ειλικρινά, κάποια πράγματα τα βλέπαμε και δεν πιστεύαμε ότι τα είχαμε κάνει. Ήταν θέμα καθαρά συγκέντρωσης, διάθεσης που θα έπρεπε να είχαμε και δεν την είχαμε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Βλέπαμε ότι έπρεπε να βγούμε στο γήπεδο για τον τέταρτο αγώνα με τρομερή διάθεση από το πρώτο δευτερόλεπτο, ότι έπρεπε να βγάλουμε ενέργεια, να παίξουμε έξυπνα, συγκεντρωμένα, να κάνουμε αυτά που είχαμε πει. Και τα θετικά μηνύματα τα πήραμε από το πρώτο δευτερόλεπτο. Όχι ότι τα. πρώτα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά. Χρειάζονται 40 λεπτά. Ευτυχώς τα καταφέραμε, βοήθησαν όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν.

Τώρα αυτό που βλέπουμε πιο καθαρά πια, είναι ότι ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Αν δεν υπάρχει συνέχεια, θα είναι σαν να μην καταφέραμε τίποτα εκεί. Χρειάζεται ίδια προσοχή και πάθος για να πάρουμε μια καθοριστική νίκη. Χαρήκαμε μετά το παιχνίδι, τώρα που το σκέφτομαι ίσως περισσότερο κι από όσο θα έπρεπε, αλλά ευτυχώς μεσολάβησαν αρκετές μέρες για να ηρεμήσουμε όλοι, να δουλέψουμε, να αναλύσουμε και το τέταρτο παιχνίδι, να δούμε τι κάναμε καλά και τι κάναμε λάθος. Το ότι παίξαμε καλύτερα, δεν σημαίνει ότι παίξαμε τέλεια. Για παράδειγμα πήραμε μια καλή διαφορά δύο φορές και τη χάσαμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει τον αγώνα πιο εύκολα. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι, να ακούσουμε τους προπονητές μας. Κάναμε το 2-2, φέραμε τη σειρά και πάλι στο ΟΑΚΑ και τώρα αυτό που μένει είναι να παίξουμε όσο πιο δυνατά γίνεται. Πρέπει να έχουμε μεγάλο κίνητρο. Είναι ένα παιχνίδι που σε στέλνει στο Final 4.

Οι εντολές των προπονητών είναι το ένα κομμάτι που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας μπαίνοντας στο γήπεδο. Είναι όμως από αυτούς τους αγώνες στους οποίους θα μετρήσουν και η καρδιά, και το πάθος και η ψυχή και τελικά το ποιος το θέλει περισσότερο. Μάθαμε για ότι τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε μερικές ώρες ουσιαστικά. Μας δείξατε άμεσα και με τον τρόπο σας ότι μας στηρίζετε με αυτή σας την κίνηση. Είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα, δείχνετε πόσο αγαπάτε την ομάδα και πόσο θέλετε να είστε δίπλα μας στο γήπεδο, αλλά και πόσο θέλετε να πανηγυρίσετε μαζί μας μια νίκη, για την οποία θα προσπαθήσουμε όλοι. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου και θα πρέπει να τα δώσουμε όλα να σας ευχαριστήσουμε. Πριν κλείσω θα ήθελα να αναφερθώ σε δύο πρόσωπα. Ή μάλλον σε μία «ατάκα» κι ένα πρόσωπο.

Όταν χάνεις και σε σημαντικούς αγώνες, είναι λογικό να υπάρχει κριτική, αλλά και κακοπροαίρετη κριτική. Συνήθως έτσι γίνεται. Ο κόουτς πάντα είναι εκεί, πάντα προστατεύει τους παίκτες του. Με την ατάκα που είπε ότι θα πεθάνει με τους παίκτες του, τα είπε όλα. Δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι άλλο. Όταν ένας παίκτης το ακούει αυτό δεν χρειάζεται να ακούσει τίποτα άλλο. Και πιστεύω ότι και από την πλευρά μας ισχύει αυτό. Από τη στιγμή που το λέει -και να μην το λέει αυτό συμβαίνει ήδη και το ξέρουμε- σε κάνει να το πιστεύεις και να λες ότι ισχύει και το αντίστροφο. Είναι κάτι που δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Όταν λέει αυτός ο άνθρωπος αυτή την κουβέντα καταλαβαίνεις τι σημαίνει.

Το πρόσωπο είναι ο Σάρας. Βρέθηκε στο επίκεντρο όλες αυτές τις μέρες. Τον χειροκρότησαν, τον αποδοκίμασαν ήταν λογικό ο οποιοσδήποτε να επηρεαστεί. Ήταν δύσκολο γι’ αυτόν, αλλά είναι έμπειρος παίκτης. Μέσα σε μια μέρα το ξεπέρασε και ήταν από τους καλύτερούς μας παίκτες στο γήπεδο. Είναι κάτι που δείχνει την κλάση και την εμπειρία του.

Αυτό που τώρα θέλουμε είναι να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό στο παρκέ την Πέμπτη το βράδυ. Να γίνουμε χαρούμενοι και να σας κάνουμε χαρούμενους.

Θα τα πούμε στο ΟΑΚΑ,

Κώστας”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.