Γ. Γιάτσης: "Να παραμείνουν τα παιδιά στην κορυφή"

0
Παντελής Λώλης
02/08/2017 • 13:22
Ο Γιώργος Γιάτσης στο Νovasports.gr.
  • shares
Λίγες μέρες μετά την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley από τους Νιώπα και Παπαδημητρίου, ο προπονητής τους, Γιώργος Γιάτσης, μιλάει στο Νovasports.gr για τον νέο στόχο που θέτει το κορυφαίο ανδρικό ζευγάρι στην άμμο. 

Αποτελεί για τον κόουτς Γιώργο Γιάτση δικαίωση των κόπων η κατάκτηση του πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχή χρονιά; 

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε δύο φορές το πρωτάθλημα Ελλάδος, εννέα από τα 12 τουρνουά Masters και τερματίσαμε πρώτοι στην πανελλήνια βαθμολογία τρεις συνεχόμενες φορές. Έχουμε πετύχει όλους τους στόχους που έχουμε θέσει.

Ποιο είναι το μέλλον αυτής της ομάδας και τι χρειάζεται για να κάνει το παραπάνω βήμα εκτός Ελλάδας; 

Για την Ελλάδα είναι ξεκάθαρο τι θέλουμε. Να παραμείνουμε στην κορυφή. Τα προηγούμενα δύο χρόνια η ομάδα ήταν στον εθνικό σχεδιασμό και κατάφερε να τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία του βαλκανικού πρωταθλήματος και τις δυο χρονιές. Στόχος μας ήταν να είμαστε στις τρεις πρώτες ομάδες αλλά με τα αποτελέσματα που είχαμε, αναθεωρήσαμε τους στόχους μας και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πρώτη θέση και τις δύο χρονιές. Για μεγαλύτερους στόχους χρειάζεται άλλου είδους προγραμματισμός από όλες τις πλευρές. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με πολλά θέματα που ευτυχώς για εμάς σε κάποια από αυτά καταφέραμε να βρούμε τις λύσεις τους.

Πώς βλέπετε το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας και ποιες βελτιώσεις θα μπορούσαν μα γίνουν για να ξανακάνουμε το άθλημα λαμπερό όπως παλιά; 

Τη φετινή χρονιά έγιναν σημαντικά βήματα για την καλύτερη οργάνωση και προβολή των τουρνουά Masters. Αυτό δηλώσαν όσοι συμμετείχαν στο πρωτάθλημα και για εμένα ήταν αναμενόμενο αφού οργανώθηκε από άτομα με τεχνογνωσία και εμπειρία. Θεωρώ ότι στο μέλλον, ένα πρωτάθλημα με 7-8 τουρνουά Master, ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και αυξημένα έπαθλα, θα δώσει επιπλέον κίνητρα σε αθλητές και χορηγούς για πιο ενεργή συμμετοχή. Σημαντική είναι και η παρουσία αρκετών αθλητών και αθλητριών μικρής ηλικίας στα masters με αξιόλογα αποτελέσματα.

Με την τελευταία νίκη στον Άγιο Νικόλαο το δίδυμο ισοφάρισε το ρεκόρ των 9 χρυσών μεταλλίων σε τουρνουά που κατείχαν οι Τριανταφυλλίδης - Καζάζης. Ήταν στόχος της ομάδας σας και ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Για όλους τους αθλητές οι Τριανταφυλλίδης και Καζάζης Σ. αποτελούν πρότυπα και πηγή έμπνευσης. Όλοι οι αθλητές που έχουν πρωταγωνιστήσει όλα αυτά τα χρόνια, ανεξαιρέτως, έχουν τιμήσει στο μέγιστο με την παρουσία και τις επιτυχίες τους το θεσμό του Πανελληνίου πρωταθλήματος Beach Volley και άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία του αθλήματος. Για εμάς ήταν μεγάλη τιμή να θέσουμε ως στόχο μια τέτοια κατάκτηση. Πρωταρχικός στόχος είναι να συνεχίσουν οι Νιώπας και Παπαδημητρίου να παίζουν στο ίδιο ή και καλύτερο επίπεδο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να θέσουν νέους στόχους.
Γράψτε το σχόλιο σας...
20/01/2019 • 08:15