Τα 50 χιλιάδες Ευρώ, η Ρουμανία και η άνοδος

0
Παντελής Λώλης
09/06/2019 • 21:41
Εθνική βόλεϊ
  • shares
Αγωνιστικά αλλά και οικονομικά κίνητρα έχουν οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών στη διοργάνωση του Silver European League στο δρόμο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Δεν είναι μόνο ότι τα κορίτσια του Ναράνχο αλλά και τα αγόρια του Ανδρεόπουλου θα αποκτήσουν ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει της δύσκολης συμμετοχής τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η πρώτη θέση στο European League χαρίζει στον νικητή 50 χιλιάδες Ευρώ χρηματικό έπαθλο, 30 στον δευτεραθλητή και 20 στον τρίτο (δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη τα κριτήρια της τρίτης θέσης). Επίσης οι νικητές εξασφαλίζουν άνοδο στο Golden European League της επόμενης σεζόν, διοργάνωση που παίζουν σαφώς καλύτερες ομάδες. 

Αν οι Εθνικές μας ομάδες καταφέρουν να περάσουν στην επόμενη φάση το πιο πιθανό σενάριο είναι να παίξουν τελικούς για την άνοδο και τα 50 χιλιάδες Ευρώ με τη Ρουμανία που προπορεύεται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η CEV αρχικά είχε σχεδιάσει φάιναλ φορ με τη συμμετοχή των 2 πρώτων ομίλων από κάθε όμιλο. Ωστόσο δεν υπήρξε ενδιαφέρον από καμία χώρα για φιλοξενία του φάιναλ φορ και έτσι η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε την διεξαγωγή διπλών τελικών για την ανάδειξη του τροπαιούχου. Στο σενάριο πάντως πρόκρισης Ελλάδας και Ρουμανίας σε άνδρες και γυναίκες θα είμαστε αυτοί που θα φιλοξενήσουμε τα 2 πρώτα παιχνίδια. Την Τρίτη 25 Ιουνίου θα παίξουν στο Βραχάτι (λογικά) Ελλάδα-Ρουνανία στις γυναίκες και το Σάββατο 29 θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός στην Αλεξάνδρεια. Μια μέρα αργότερα Τετάρτη 26 Ιουνίου θα γίνει ο αγώνας των ανδρών στο Ρέντη και στις 30 η ρεβάνς στη Ρουμανία (Αλεξάνδρεια). Αυτό ως τώρα είναι το πλάνο βάση του σχεδιασμού της CEV στο site της. Αν πάντως βγουν ίδια ζευγάρια δεν θα είναι απίθανο η CEV να αποφασίσει κοινή μέρα διεξαγωγής των εντός και εκτός έδρας αγώνων.
Γράψτε το σχόλιο σας...
14/10/2019 • 07:11