«Σέβομαι την οικονομική θυσία του Δ. Γιαννακόπουλου»

Για τη μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού και τις κινήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μίλησε ο Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ενώ για το ματς κόντρα στη Φενέρ τόνισε πως «δεν είναι ματς ζωής ή θανάτου». «Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη και την αποφασιστικότητά μας» σχολίασε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Για τη μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού και τις κινήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μίλησε ο Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ενώ για το ματς κόντρα στη Φενέρ τόνισε πως «δεν είναι ματς ζωής ή θανάτου». «Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη και την αποφασιστικότητά μας» σχολίασε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Τζόρτζεβιτς:

«Είχαμε τον έλεγχο από την αρχή του αγώνα, πριν από τον οποίο μάθαμε ότι δε θα παίξουν οι Βασιλειάδης, Σχορτσανίτης. «Κλειδί» στο ματς ήταν η πίεση που βάλαμε στην μπάλα. Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει παίκτες που ξέρουν να παίξουν μπάσκετ και το έδειξαν αυτό στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, το οποίο δικαιούταν να κερδίσει, γιατί εμείς δεν ήμασταν τότε καλοί. Γι’ αυτό και δεν ήμουν ήσυχος πριν το σημερινό ματς, άσχετα με τις απουσίες που θα μπορούσε να έχει ο αντίπαλος. Δώσαμε, επίσης, σήμερα λεπτά σε νεαρούς παίκτες μας, στον Παπαγιάννη, στον Μποχωρίδη, ο οποίος θα μπορούσε να είναι σημαντικό κομμάτι στο ροτέισον, δυστυχώς τραυματίστηκε, τώρα επανέρχεται».

Για τους νεοαποκτηθέντες Γουίλιαμς, Χέινς, Χάντερ: 

«Εχουμε καινούργιους παίκτες, σήμερα ήταν μαζί μας οι Γουίλιαμς, Χέινς, οι οποίοι έχουν διαφορετική ταχύτητα. Περιμένουμε από Δευτέρα και τον Χάντερ. Δεν έχουμε πολύ χρόνο να τους ενσωματώσουμε στη φιλοσοφία μας, δεν μπορούμε, όμως, να γκρινιάζουμε γι’ αυτό, θέλουμε να το κάνουμε όσο γίνεται συντομότερα. Σέβομαι την οικονομική θυσία που έκανε ο πρόεδρος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με αυτές τις μεταγραφές. Ολοι πρέπει να το εκτιμήσουμε».

Για την προσεχή αναμέτρηση, στην επανέναρξη του Top 16 της Ευρωλίγκα, στο ΟΑΚΑ, με τη Φενέρ: 

«Δεν είναι… ζωής ή θανάτου το παιχνίδι. Κάθε επόμενο ματς είναι το πιο σημαντικό για μας, έτσι σεβόμαστε τη δουλειά μας. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιστρέφει, θα είναι σημαντικό για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, για την ομάδα, αλλά και για μένα, πρόκειται για έναν φίλο, τον καλύτερο ίσως προπονητή στην Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να αφοσιωθούμε σε αυτό το ματς, μην εκπλαγείτε αν κερδίσουμε».

Για τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς:

«Είμαστε φίλοι από 5 ετών, από τις καλύτερες φιλίες της ζωής μου. Σέβομαι ό,τι κάνει στον ΠΑΟΚ, δεν είναι εύκολο. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην προσπάθειά του».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μαρκόπουλου:

«Ο Παναθηναϊκός είναι, πλέον, τελείως διαφορετικός, πολύ δυνατός, συγκεντρωμένος σε αυτό που θέλει να κάνει. Πιέζει πολύ στην άμυνα, έξω από τη γραμμή τριών πόντων, σου δημιουργεί προβλήματα κοντά στη ρακέτα. Έχει, όμως, και αδυναμίες, σε αυτές στοχεύσαμε στην αρχή, η συνέχειά μας, ωστόσο, ήταν καταστροφική. Είχαμε ένα καταστροφικό πρώτο ημίχρονο και εκεί τελείωσαν τα πάντα. Τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν, έχουν λυγίσει την ομάδα σε πολλά σημεία. Το χειρότερο είναι πως μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη, την αποφασιστικότητά μας και αυτό το έδειξε στα δύο τελευταία παιχνίδια, που δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε και να βρούμε τον εαυτό της. Αυτή τη στιγμή, όπως παρουσιάζεται, ο ΠΑΟΚ προβληματίζει σε άμυνα και επίθεση. Στο πρώτο ημίχρονο σήμερα είχαμε 5 αμυντικά ριμπάουντ και ο Παναθηναϊκός 9 επιθετικά. Αυτό δείχνει τον τρόπο με τον οποίο παλεύεις στον αγωνιστικό χώρο.

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ τη φετινή περίοδο ήταν περίεργο και πολύ δύσκολο. Η ομάδα είχε συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια, με ένα ρόστερ που ήταν αδύνατο, όχι πολύ γεμάτο και ανομοιογενές σε μεγέθη. Εννοώ ότι ο 10ος παίκτης του Παναθηναϊκού μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα της Ελλάδας ως βασικός. Είναι αναγκασμένοι οι παίκτες μας να υπερβάλλουν εαυτό, παίζοντας με παίκτες άλλου μεγέθους. Ο Μαργαρίτης, για παράδειγμα, ήταν αναγκασμένος να παίζει με παίκτες πάρα πολύ σκληρούς ανά τρεις μέρες. Και όχι μόνο με έναν, όποιος έμπαινε έπρεπε να συνεχίζει να κοντράρεται… Λογικό είναι να υπάρχει κούραση και όταν το κορμί είναι πιο αδύνατο, έρχονται και οι τραυματισμοί. Μετά το προηγούμενο παιχνίδι (σ.σ. στη Ρόδο), είχαμε έξι παίκτες εκτός προπόνησης, ξέχωρα από τους Βασιλειάδη, Σχορτσανίτη. Δεν μπορείς να κάνεις προπόνηση και να ετοιμαστείς για το επόμενο παιχνίδι έτσι. Το αρνητικό αποτέλεσμα ρίχνει την ψυχολογία και η ομάδα δεν έχει την αποφασιστικότητα που πρέπει. Αυτό ήταν φανερό στα δύο τελευταία παιχνίδια μας, αφού όταν κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν υπήρχε φυσιολογική αντίδραση».

Για το αν χρειάζεται κάτι περισσότερο από ξεκούραση και την επιστροφή Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη, για να διαφοροποιηθεί στο σκηνικό, σχολίασε: 

«Αυτή τη στιγμή η ομάδα πρέπει να κερδίσει για να αλλάξει η ψυχολογία της. Το θέμα είναι οι δυνατότητες που έχουν οι παίκτες να βγάλουν περισσότερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Είναι αδιανόητο ο Παναθηναϊκός να έχει κάνει 7 φάουλ στο πρώτο δεκάλεπτο και εμεί να κάνουμε το 4ο φάουλ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου δεκαλέπτου και να έχουμε δεχτεί 30 πόντους! Η αντίδραση σώματος και πνεύματος δεν είναι φυσιολογική. Είναι θέμα και αν προλαβαίνεις με αυτά τα έξι παιχνίδια που έχουν απομείνει ως το τέλος της κανονικής περιόδου, να πετύχεις τους στόχους που έχεις βάλει. Ολοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα κερδίσουμε. Και με τον Παναθηναϊκό πιστεύαμε πως μπορούσε να νικήσουμε. Το θέμα είναι αν θα αντιδράσει το κορμί, έτσι όπως πρέπει».

Για το αν η Ευρώπη ήταν πολυτέλεια για τον ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν απάντησε: 

«Με τους τραυματισμούς που υπήρχαν κι έτσι όπως ήταν το ρόστερ, ίσως να ήταν υπερβολή. Χωρίς, όμως, προβλήματα, με όλους τους παίκτες μας και με διαφοροποίηση άλλων καταστάσεων, μπορεί η ομάδα να παίζει άνετα στην Ευρώπη. Πρέπει να παίζεις στην Ευρώπη».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.