Τα ρόστερ των αντιπάλων της Ελλάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ύστερα κι από τις αλλαγές των τελευταίων ημερών οριστικοποιούνται οι συνθέσεις όλων των εθνικών ομάδων για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που αρχίζει την προσεχή Κυριακή, 28 του μήνα, στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ύστερα κι από τις αλλαγές των τελευταίων ημερών οριστικοποιούνται οι συνθέσεις όλων των εθνικών ομάδων για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που αρχίζει την προσεχή Κυριακή, 28 του μήνα, στην Κουάλα Λουμπούρ. 

Είναι έντονο κατά συνέπεια και το ενδιαφέρον για τους αντιπάλους των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων, ειδικά από τη στιγμή, που δύο σημαντικές διαφοροποιήσεις (Τσουάν Τσι Γιουάν out και Βέρνερ Σλάγκερ in) αφορούσαν αντιπάλους της ανδρικής ελληνικής ομάδας στην 1η κατηγορία (Championship Division). 
Οι διεθνείς μας συνεχίζουν με διπλές προπονήσεις την προετοιμασία τους στην Αθήνα, το πρωί της Πέμπτης θα κάνουν ένα χαλάρωμα και το βράδυ της ίδιας ημέρας θ’ αναχωρήσουν για τη Μαλαισία. Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι oι Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Κατερίνα Τόλιου, Αγγελίνα Παπαδάκη και Μαρία Χριστοφοράκη δηλώθηκαν από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, το οποίο θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 6 έως τις 10 Απριλίου. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πηγαίνει φυσικά και ο Γιάννης Σγουρόπουλος ως 4ο μέλος της εθνικής ανδρών.

Τα ρόστερ όλων των χωρών, που θ’ αγωνιστούν στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας. Η Ελλάδα στους άνδρες είναι στο 1ο γκρουπ και θα συναντήσει την Κίνα (επικεφαλής), την Αυστρία, την Ταϊπέι, την Τσεχία και τη Βόρεια Κορέα. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και ασυναγώνιστη εδώ και 15χρόνια, Κίνα, παρατάσσει (μετά την εσωτερική διαδικασία των trials) τους κορυφαίους της παγκόσμιας κατάταξης. Τον Μα Λονγκ, τον Φαν Ζεντόνγκ, τον Σου Σιν, τον Ζανγκ Τζικέ και τον Φανγκ Μπο (οι τέσσερις πρώτοι κατέχουν τις ισάριθμες πρώτες θέσεις του ranking list).   

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αυστρία πηγαίνει στην κορυφαία διοργάνωση χωρίς τον βασικό στην πορεία της για το χρυσό μετάλλιο Ντάνιελ Χάμπεσον. Έχει πρόβλημα τραυματισμού και κλήθηκε να τον αντικαταστήσει ο Βέρνερ Σλάγκερ, που ουσιαστικά είχε αποσυρθεί από τη διεθνή σκηνή τα τελευταία χρόνια. Ο 44χρονος άσος είναι ο τελευταίος παγκόσμιος πρωταθλητής του απλού ανδρών από την Ευρώπη (Παρίσι 2003). Στην ομάδα είναι ακόμα ο Στέφαν Φέγκερλ, ο Ρόμπερτ Γκάρντος, ο αμυντικός Τσεν Βεσίνγκ και ο Ντομινίκ Χάμπεσον.

Η Ταϊπέι έχει την πολύ μεγάλη απουσία του Τσουάν Τσι Γιουάν. Ο βραχύσωμος πρωταθλητής είναι σε εξαιρετική κατάσταση από την αρχή της χρονιάς, πήγε στο νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι αυτός, που είχε οδηγήσει τη χώρα του στην 3η θέση στο αμέσως προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού, το 2014 στο Τόκιο. Τραυματισμός τον αφήνει έξω από τους αγώνες της Μαλαισίας εξέλιξη που θεωρητικά εξυπηρετεί τα σχέδια της εθνικής μας. Η Ταϊπέι θα στηριχτεί στους Τσεν Τσίεν Αν, Τσιανγκ Χουνγκ Τσίε, Λιάο Τσενγκ-Τινγκ, Γιανγκ Τζοθ-Γι αι Λιν Γιουν-Λου.
Η Τσεχία δεν έχει αυτή τη φορά στη σύνθεσή της τον …γερόλυκο Πετρ Κόρμπελ. Αναμένεται να εμφανιστεί με τους Ντιμίτρι Προκόπκοφ, Τόμας Κονέτσνι, Λούμπομιρ Γιάνκαρικ και Πάβελ Σίρουτσεκ.  

Η Βόρεια Κορέα θα παρατάξει τους Πακ Σιν Χίοκ, Κανγκ Βι Χουν, Τσόε Λι και Ρι Κβαν Βον, που είναι οι πρώτοι αθλητές της στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης. Και μπορεί τα δικά της ονόματα ν’ αρχίζουν από το νούμερο 138 της κατάταξης (Πακ Σιν Χίοκ), ωστόσο πρόκειται για πολύ αξιόλογους αθλητές, οι οποίοι απλά δεν μετέχουν συχνά σε διεθνείς διοργανώσεις.

Η εθνική μας ομάδα των γυναικών βρίσκεται στο γκρουπ Η της 2ης κατηγορίας (Second Division) και θ’ αναμετρηθεί με το Λουξεμβούργο (επικεφαλής), τη Σλοβενία, το Βιετνάμ, τη Βουλγαρία και τη Χιλή.

Το Λουξεμβούργο βασίζεται ξανά (το πιστεύετε ή όχι) στην αειθαλή πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης Νι Ξια Λιαν, η οποία εξακολουθεί στα 53 της χρόνια να βγάζει διάθεση και αγωνιστικές απαιτήσεις! Στη σύνθεση έχει ακόμα τις Σάρα Ντε Νούτε, Τέσι Γκοντερίνγκερ και Ντανιέλε Κόνσμπρουκ.

Η πολύ γνωστή στα ελληνικά χρώματα Σλοβενία έχει ψηλά στο ρόστερ τις πολύπειρες Άλεξ Γκάλιτς και Μάνκα Φαζμούτ. Την ομάδα συμπληρώνουν η Ταμάρα Πάβτσνικ και η Άνα Τόφαντ.  

Η Χιλή θα έχει τρεις αθλήτριες στη Μαλαισία. Πρώτη παίκτρια είναι η Παουλίνα Βέγκα και τη συμπληρώνουν η Κάθριν Λόου και η Κάρεν Ρόχας.

Η Βουλγαρία έχει ανανεώσει την ομάδα της. Την αποστολή της συγκροτούν οι Ανέλια Κάροβα, Κρασίμιρα Γιόβκοβα και Μαρία Γιόβκοβα.

Το Βιεντάμ τέλος, που είναι και το λιγότερο γνωστό στις διεθνείς μας, θα παρατάξει τις Μάι Χοάνγκ Μάι Τρανγκ, Ντίνι Τι Χανγκ, Νγκουγιέν Τι Βιέτ Λιν και Νγκουγιέν Τι Νγκα.

Το πρόγραμμα των αγώνων των εθνικών μας ομάδων στα γκρουπ μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2844:premiera-me-kina-i-ethniki-andron-sto-pagkosmio-protathlima&catid=124&Itemid=7


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.