Αγύριστα κεφάλια! (video)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν πτοήθηκε από την εκπληκτική μέρα του Κυριακίδη και με δύο φοβερές κεφαλιές των Λίλα και Ακόστα, έκαμψε με 2-0 την αντίσταση του Παναιτωλικού!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν πτοήθηκε από την εκπληκτική μέρα του Κυριακίδη και με δύο φοβερές κεφαλιές των Λίλα και Ακόστα, έκαμψε με 2-0 την αντίσταση του Παναιτωλικού!

Οι Ηπειρώτες ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως έπεφταν πάνω σε έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα του Παναιτωλικού. Τελικά χρειάστηκε μία φοβερή εκτέλεση με το κεφάλι από τον Λίλα (73′) για να νικηθεί, ενώ ο Ακόστα στις καθυστερήσεις έγραψε το 2-0 την ώρα που οι Αγρινιώτες έψαχναν την ισοφάριση.

Ο ΠΑΣ έτσι έκανε δεύτερη σερί νίκη και έμεινε αήττητος τρίτη συνεχή αγωνιστική, ενώ ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις ήττες έπειτα από τρία ματς, διατηρώντας την παράδοση που τον θέλει να μην σκοράρει ποτέ στα Γιάννινα!

Τα αρχικά πλάνα

Με 3-5-2 ξεκίνησε ο ΠΑΣ. Ο Περιστερίδης τερματοφύλακας, στόπερ οι Σκόνδρας, Τζημόπουλος και Μιχαήλ, στο δεξί άκρο ο Στρούνα, στο αριστερό ο Ναδάλες, στο κέντρο οι Λίλα, Ακόστα και Τσουκαλάς, στην επίθεση οι Ίλιτς και Μανιάς.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Παναιτωλικός. Τερματοφύλακας ο Κυριακίδης, δεξί μπακ ο Μύγας, αριστερό ο Κέβιν, σέντερ μπακ οι Μάκος και Κούσας. Αμυντικά χαφ οι Βασιλούδης και Πάουλο. Στα άκρα οι Κάπελ και Μουνιός, ο Ουάρντα πίσω από τον Μαρκόβσκι.

Πρωτοβουλία ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, έχοντας την κατοχή της μπάλας και δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο διάστημα του αγώνα, με τον Ίλιτς κύριο εκφραστή των προσπαθειών του.

Ο Παναιτωλικός χρειάστηκε αρκετές φορές τις επεμβάσεις του Κυριακίδη, ισορροπώντας πάντως αρκετά το παιχνίδι μετά το 25λεπτο.

Πρώτη φάση του αγώνα ένα μακρινό σουτ του Ουάρντα στο 3′ που μπλόκαρε εύκολα ο Περιστερίδης, ενώ ο ΠΑΣ απείλησε για πρώτη φορά στο 5′ με καλό σουτ στην κίνηση από τον Ακόστα με το αριστερό μέσα στην περιοχή, προσπάθεια που κατέληξε άουτ.

Στο 9′ ο Μύγας επιχείρισε ένα μακρινό άστοχο σουτ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Ίλιτς μπήκε επικίνδυνα από δεξιά και γύρισε για τον Μανιά, που έστειλε τη μπάλα άουτ από κοντά με προβολή.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσουκαλάς με ωραία προσπάθεια έβγαλε μόνο του τον Ακόστα, όμως ο Κυριακίδης βγήκε άμεσα και κατάφερε να αποκρούσει την προσπάθεια του παίκτη των γηπεδούχων, κλείνοντάς του το οπτικό πεδίο.

Στο 15′ ο Κάπελ σούταρε από αριστερά στην περιοχή και έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 16′ ο Σκόνδρας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Ο Παναιτωλικός σιγά – σιγά ανέβαινε και στο 17′ ο Βασιλούδης σούταρε από το ημικύκλιο όμως ο Περιστερίδης μπλόκαρε, ενώ στο 21′ ο Ουάρντα έστειλε τη μπάλα άουτ με εξεζητημένη μακρινή προσπάθεια.

Οι Ηπειρώτες όμως ήταν πάντα επικίνδυνοι στην επίθεση και στο 26′ ο Ίλιτς βρέθηκε σε καλή θέση πλάγια μέσα στην περιοχή, όμως ο Κυριακίδης αποσόβησε και πάλι το 1-0 αποκρούοντας με τα πόδια.

Στο 35′ ο Παναιτωλικός είχε την καλύτερη προσπάθεια στο α’ μέρος με καλή ατομική προσπάθεια και δυνατό αριστερό σουτ του Κάπελ από το ημικύκλιο, με τον Περιστερίδη να πετάγεται και να αποκρούει σε κόρνερ.

Τελευταία αξιοσημείωτη φάση για το α’ μέρος, ένα μακρινό σουτ του Λίλα για τον ΠΑΣ που κατέληξε στα χέρια του Κυριακίδη.

Πήρε…κεφάλι με Λίλα και Ακόστα!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην πραγματοποιούν αλλαγές και τους Τσουκαλά (47′) και Βασιλούδη (48′) αντίστοιχα να δοκιμάζουν τα πόδια τους από μακριά χωρίς επιτυχία.

Αντίθετα με το πρώτο μέρος, το δεύτερο δεν είχε φάσεις στο αρχικό διάστημα, με τον Παναιτωλικό να δείχνει πιο σφικτό αμυντικά, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις τους Ηπειρώτες.

Ο αγώνας ανέκτησε το ενδιαφέρον του όμως στο διλεπτο 67-68, με τον ΠΑΣ να χάνει τρεις μεγάλες ευκαιρίες!

Στο 67′ αρχικά, ο Ακόστα μετά από γέμισμα έδωσε κεφαλιά – πάσα στον Μανιά που μόνος του προ του Κυριακίδη προσπάθησε να τον νικήσει με σκαστή κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έδιωξε σε κόρνερ! Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ίλιτς έκανε δυνατό δεξί σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Κυριακίδης απόκρουσε με άλλη μία εκτίναξη, ενώ από το κόρνερ που ακολούθησε, η μπάλα έφτασε στον Τζημόπουλο, ο οποίος από το ένα μέτρο και ολομόναχος έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια!

Τελικά, η πολιορκία στην εστία του Παναιτωλικού έπιασε τόπο για τον ΠΑΣ στο 73ο λεπτό, όταν ο Ίλιτς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Λίλα βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή και με αριστοτεχνική φαλτσαριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Κυριακίδη, ο οποίος αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Στο 77′ όμως, ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έδειξε για άλλη μία φορά τα αντανακλαστικά του, όταν ο Ίλιτς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μανιάς βρέθηκε αφύλακτος στη μικρή περιοχή και έκανε καρφωτή κεφαλιά, με τον Κυριακίδη να αποκρούει εκπληκτικά ενστικτωδώς, με τους αντιπάλους του να του δίνουν το χέρι συγχαίροντάς τον!

Βλέποντας την ομάδα του να έχει χάσει τον έλεγχο, ο Γιάννης Ματζουράκης αντέδρασε άμεσα με διπλή αλλαγή: μέσα οι Φερέιρα και Χαντάκιας, έξω οι Βασιλούδης και Πάουλο αντίστοιχα. Ο Γιάννης Πετράκης απάντησε ρίχνοντας τον Γιάκο στη θέση του Μανιά. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τις κινήσεις τους με είσοδο Κλέσιο αντί Κέβιν, με αλλαγή συστήματος σε 3-4-3.

Στο 88′ ο Παναιτωλικός προσπάθησε να απειλήσει με τον Μουνιός να κάνει το γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή, αλλά τον Περιστερίδη να μπλοκάρει εύκολα. 

Με το ρολόι να μετρά πλέον τις καθυστερήσεις, ο Πετράκης έβαλε τον Ηλιάδη αντί του Ίλιτς, αναμένοντας ακόμα περισσότερη πίεση. 

Ο Παναιτωλικός όμως είχε πλέον τον νου του αποκλειστικά στην επίθεση και έτσι στις καθυστερήσεις ο «φρέσκος» Ηλιάδης βγήκε στην κόντρα από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στο δεύτερο δοκάρι για τον Ακόστα, ο οποίος «καθάρισε» το ματς οριστικά με κεφαλιά…

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0
Σούπερ Λιγκ 2015-16, 25η Αγωνιστική, «Ζωσιμάδες»
Γκολ:
73′ Λίλα, 90+2′ Ακόστα
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Παρασίου (Ημαθίας)
Κίτρινες: Σκόνδρας, Μιχαήλ – Κέβιν, Κάπελ, Πάουλο, Μύγας
Κόκκινες: –
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης, 3-5-2)
: Περιστερίδης – Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ – Στρούνα, Λίλα, Ακόστα, Τσουκαλάς, Ναδάλες (90+3′ Καρανίκας) – Μανιάς (82′ Γιάκος),  Ίλιτς (90′ Ηλιάδης).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Ματζουράκης, 4-2-3-1): Κυριακίδης – Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν (87′ Κλέσιο) –  Πάουλο (80′ Χαντάκιας), Βασιλούδης (80′ Φερέιρα) – Κάπελ, Μουνιός, Ουάρντα – Μαρκόβσκι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.