Αισιοδοξία από Γκιώνη και Χριστοφοράκη

Μετρούν αντίστροφα πια οι εθνικές ομάδες για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στο Ντόρτμουντ από την προσεχή Κυριακή έως τη 1 Απριλίου.

Μετρούν αντίστροφα πια οι εθνικές ομάδες για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στο Ντόρτμουντ από την προσεχή Κυριακή έως τη 1 Απριλίου. Ολοκληρώνουν αύριο την προετοιμασία τους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το πρωί του Σαββάτου αναχωρούν για τη γερμανική πόλη έχοντας -αναλογικά- και οι δύο δύσκολους στόχους. Οι άνδρες να μπουν στην πρώτη 12άδα της Championship Division και οι γυναίκες να παραμείνουν στη Second Division. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα εκπροσωπήσουν την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση οι Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης, Μαρία Χριστοφοράκη, Φιλαρέτη Εξάρχου και Κατερίνα Τόλιου. Την καθοδήγηση των ομάδων αναλαμβάνουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Γιώργος Καρύτσας, αρχηγός αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, στη Γερμανία πηγαίνει και ο φυσιοθεραπευτής των εθνικών μας ομάδων Ναΐμ Ακρούτ.
 
Πριν από τη σημερινή προπόνηση μίλησαν για την κορυφαία διοργάνωση ο Παναγιώτης Γκιώνης και η Μαρία Χριστοφοράκη. Ο 1ος Μεσογειονίκης της Πεσκάρα εντόπισε τρία στοιχεία, που κατά τη γνώμη του πρέπει να έχει η εθνική ανδρών για να φτάσει σε υψηλή θέση και την ίδια ώρα ν’ αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Η φετινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών επισήμανε ότι η εθνική γυναικών έχει υψηλά εμπόδια μπροστά της, αλλά μπορεί να φτάσει στην παραμονή και θα το κυνηγήσει με όλες τις δυνάμεις της.
 
ΓΚΙΩΝΗΣ: «ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΥΧΗ»
Οι άνδρες βρίσκονται στο γκρουπ Α της 1ης κατηγορίας και θ’ αντιμετωπίσουν την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τη Σουηδία, την Κορέα και τη Σλοβενία. Οι συγκεκριμένοι αντίπαλοι απαιτούν πλήρη ετοιμότητα από κάθε άποψη και ο Γκιώνης τονίζει ότι πρέπει η ομάδα να διατηρήσει δυνατή ψυχολογία και καλό κλίμα σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Από κει και πέρα θεωρεί τρία σημεία ως απαραίτητη προϋπόθεση για να φτάσει η ομάδα σε υψηλή θέση:

«Το πιο βασικό είναι ν’ αποδώσουμε με βάση την αξία μας. Αν πιάσουμε το μέγιστο της απόδοσής μας, αν είμαστε όλοι σε θέση να κάνουμε κάποια νίκη στα επί μέρους ματς, τότε σαφώς μπορούμε να φτάσουμε σε πολύ καλό πλασάρισμα. Αν θέλετε να δώσω ένα παράδειγμα τέτοιας προσπάθειας, θα έλεγα τον αγώνα με τη Γαλλία στο τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου σημειώσαμε από μία νίκη και οι τρεις βασικοί αθλητές και επικρατήσαμε 3-2», είπε αρχικά ο 32άχρονος πρωταθλητής και συνέχισε: «Δεύτερος παράγοντας είναι το πώς θα ξεκινήσουμε. Εξαιρώ τον αγώνα με την Κίνα, αναφέρομαι στον δεύτερο με τη Σλοβενία. Νίκη σε συνδυασμό με καλή εμφάνιση θα μας δώσει πολύ καλή ψυχολογία για τη συνέχεια. Τρίτος σημαντικός παράγοντας για μένα είναι να έχουμε και λίγη τύχη. Παίζει ρόλο σε αυτό το επίπεδο διότι πολλές φορές οι αγώνες του ομαδικού κρίνονται στις λεπτομέρειες».
 
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗ: «ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ… ΖΗΜΙΕΣ Η ΤΟΛΙΟΥ»
Η εθνική γυναικών θ’ αγωνιστεί στο γκρουπ F (το 2ο της κατηγορίας) με αντιπάλους τις: Σλοβακία, Ταϊλάνδη, Βουλγαρία, Μαλαισία και Νέα Ζηλανδία. Η Χριστοφοράκη υπογραμμίζει ότι η ομάδα έχει κληρωθεί σε δύσκολο όμιλο και ετοιμάζεται για πέντε πολύ δυνατά παιχνίδια έχοντας ως απώτερο σκοπό την παραμονή στη Second Division για ένα ακόμα Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Γκντανσκ η ανανεωμένη ομάδα μας πηγαίνει με την ίδια σύνθεση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο όμιλός μας είναι δύσκολος, όμως είναι δεδομένο ότι θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία και να κάνουμε καλές εμφανίσεις. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, πήγαμε σε τη Φιλαρέτη σε δύο διεθνή τουρνουά μετά το Ευρωπαϊκό, ενώ μαζί με την Κατερίνα δώσαμε τις τελευταίες ημέρες δυνατά παιχνίδια για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και την Α1 κατηγορία. Οι αγώνες ενός Παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι διαφορετικοί βέβαια, ωστόσο είχαμε την ευκαιρία να τεστάρουμε την αγωνιστική μας κατάσταση και μας έκαναν καλό αυτά τα ματς».

Η 23άχρονη πρωταθλήτρια περιμένει να δει τις συνθέσεις, με τις οποίες θα παραταχθούν οι αντίπαλες ομάδες και ειδικά οι λιγότερο γνωστές, όπως η Μαλαισία και η Ταϊλάνδη. Επιπλέον επισημαίνει ότι η 17χρονη Κατερίνα Τόλιου μπορεί και σε αυτή τη διοργάνωση να κάνει.ζημιές, όπως έκανε και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον περασμένο Οκτώβριο.
«Γενικά δεν ξέρουμε τι συνθέσεις θα παρουσιάσουν οι άλλες ομάδες και ποιες θα έχουν κάνει ανανέωση, όπως εμείς. Για τη Μαλαισία για παράδειγμα, ξέρουμε ότι έχει νεαρές αθλήτριες. Η Σλοβακία και η Βουλγαρία δείχνουν οι πιο δυνατές του ομίλου, πάντως υπάρχει και η Νέα Ζηλανδία, κόντρα στην οποία συναντήσαμε ακόμα και τρεις Κινέζες στο πρόσφατο παρελθόν. Όσο για την Κατερίνα, εννοείται ότι μπορεί να βοηθήσει και πάλι ουσιαστικά με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Έχει βελτιωθεί κι άλλο σε σχέση με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και είναι τέτοιο το παιχνίδι της με την άμυνα, που μπορεί να κάνει ζημιές».
 
Το πρόγραμμα των αγώνων των εθνικών μας ομάδων στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (σε ώρες Ελλάδας) έχει ως εξής:
 
Οι άνδρες στο γκρουπ Α της Championship Division:
25/03, 21:00: Κίνα-Ελλάδα
26/03, 17:00: Ελλάδα-Σλοβενία
27/03, 14:00: Χονγκ Κονγκ-Ελλάδα
28/03, 14:00: Ελλάδα-Βόρεια Κορέα
28/03, 20:00: Σουηδία-Ελλάδα
 
Οι γυναίκες στο γκρουπ F της Second Division:
25/03, 14:00: Σλοβακία-Ελλάδα
26/03, 11:00: Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία
26/03, 17:00: Ταϊλάνδη-Ελλάδα
27/03, 17:00: Ελλάδα-Μαλαισία
28/03, 11:00: Βουλγαρία -Ελλάδα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.