Γερουλάνος: «Καμία τιμωρία για την Ελλάδα»

Σίγουρος πως δε θα υπάρξει τιμωρία της χώρας μας για τον νέο αθλητικό νόμο, εμφανίστηκε ο Παύλος Γερουλάνος.

Σίγουρος πως δε θα υπάρξει τιμωρία της χώρας μας για τον νέο αθλητικό νόμο, εμφανίστηκε ο Παύλος Γερουλάνος. Ο Υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε πως τόσο η FIFA, όσο και η UEFA δε θα επιβάλλουν ποινές στην ΕΠΟ, καθώς δεν υπάρχει θέμα για το αυτοδιοίκητο. Ο Γερουλάνος μίλησε στην κρατική τηλεόραση. Αναλυτικά δήλωσε:

Αρχικά, ο Γερουλάνος τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. H FIFA, όπως και η ΕΠΟ, αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνει η Πολιτεία για να προστατέψει τον Έλληνα πολίτη, τον Έλληνα αθλητή και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εφόσον η ΕΠΟ δεν έχει ποινές για τα παραπτώματα που εμείς αναφέρουμε, είναι δουλειά της Πολιτείας να κάνει τον έλεγχο».

Επίσης, συμπλήρωσε: «Αν κάποιος είναι φοροφυγάς, δεν θέλουμε να του ανήκει μια ομάδα, αν κάποιος είναι παράνομος, δεν θέλουμε να του ανήκει μια ομάδα και ούτω καθ’ εξής. Αυτό που λέμε εμείς είναι πως όσο δεν υπάρχουν ποινές για αυτού του είδους τα παραπτώματα, θα επιβάλει τις ποινές η πολιτεία. Εμείς είπαμε πως πρέπει να βάλουν τις ποινές κι αν το κάνουν δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν αυτές οι ποινές από την FIFA και την UEFA. Εμείς τονίζουμε πως όσο δεν υπάρχουν οι ποινές από την ΕΠΟ, θα τις βάζουμε εμείς. Αν τις βάλει η ΕΠΟ, θα σταματήσουμε να τις βάζουμε εμείς. Όσο δεν προστατεύουν τον Έλληνα πολίτη και το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα το κάνουμε εμείς. Αν αποφασίσουν να το κάνουν, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Στην συνέχεια, ο Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κόντρα μεταξύ της Πολιτείας και της Super League: «Δεν υπάρχει καμία κόντρα μεταξύ πολιτείας και Super League. ο συζητητής μου είναι η ΕΠΟ. Έχω επιλέξει να δουλεύω με τις Ομοσπονδίες κι όχι με τις διοργανώτριες αρχές. Είδα μια ανακοίνωση πολύ προσεκτικά γραμμένη που έριξε τη μπαλάκι της ευθύνης στην ΕΠΟ. Η ευθύνη υπήρχε στην ΕΠΟ κι αυτή θα αποφασίσει αν θα συμμορφωθεί με αυτό το νομοσχέδιο».

Σχετικά με τη διακοπή του πρωταθλήματος τόνισε: «Πέρσι τέτοια εποχή, ο κόσμος είχε εξαγριωθεί με όσα γίνονταν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι έλεγαν να το κλείσουμε. Εμείς ήμασταν αυτοί που θέλαμε να κρατήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο στα ευρωπαϊκά δεδομένα και να μην το καταστρέψουμε».

Όσον αφορά στο θέμα του αυτοδιοίκητου, ο Γερουλάνος τόνισε: «Το αυτοδιοίκητο έχει όρια κι αυτά είναι το καλό του Έλληνα πολίτη. Όταν αυτό παραβιάζεται, δεν υπάρχει κανένα αυτοδιοίκητο. Είναι κάτι που το λένε και οι ίδιοι. Η ελληνική πολιτεία έχει εργαλεία στα χέρια της που μπορούν να διασφαλίσουν πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι στο επίπεδο που θέλει η FIFA και η ΕΠΟ».

Τέλος, ο Υπουργός Πολιτισμού τόνισε: «Δεν ξέρω σε τι συνίσταται η κόντρα με τον Ολυμπιακό. Να ρωτήσετε εκείνη την πλευρά. μείς τα έχουμε βάλει με τρία σημαντικά προβλήματα. Αυτά είναι τα στημένα παιχνίδια, η βία και το ντόπινγκ. Αν κάποιοι θίγονται, πρέπει να βρουν οι ίδιοι το γιατί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.