Ξεκίνησαν οι έλεγχοι των κτιρίων στην Ηλεία, μετά τα 5,2 Ρίχτερ


Σε εξέλιξη είναι από το πρωί οι έλεγχοι κτιρίων στους δήμους Ανδρίτσαινας – Κρετστένων και Ζαχάρως, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί ζημιές από τον χθεσινό ισχυρό σεισμό των 5,2 στην Κρέστενα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, κλιμάκια της περιφέρειας, των δήμων, αλλά και της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, ελέγχουν σχολεία, δημόσια κτίρια και κατοικίες, για να καταγράψουν την κατάσταση που επικρατεί.

Επίσης, σύμφωνα με τον αντιπεριφρειάρχη, γίνονται έλεγχοι σε όλο το οδικό δίκτυο και ειδικά στις ορεινές περιοχές, για να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει κατολισθήσεις. Πάντως, όπως ανέφερε ο Γιώργος Γεωργιόπουλος, από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, φαίνεται ότι ο σεισμός έχει προκαλέσει μικρές υλικές ζημιές.

Παράλληλα, με απόφαση της περιφέρειας, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, για καθαρά προληπτικούς λόγους, τα σχολεία στους δύο δήμους, ενώ αργά το απόγευμα θα αποφασιστεί για τον αν θα παραμείνουν κλειστά και αύριο.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητής Γεωλογίας του πανεπιστημίου Πατρών Ευθύμιος Σώκο, «θα πρέπει να περιμένουμε για τουλάχιστον 48 ώρες, ώστε να είμαστε βέβαιοι», ενώ σχετικά με την εξέλιξη της μετασεισμεικής δραστηριότητας, ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί μετασεισμοί.

Επίσης, ο επίκουρος καθηγητής Γεωλογίας είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι η συγκεκριμένη περιοχή της Ηλείας έχει σεισμικό παρελθόν και τα ρήγματα που είχαν δώσει σεισμούς τα προηγούμενα χρόνια είχαν μικρότερο εστιακό βάθος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.