Μάλαγα στα… κάρβουνα (video)

Ο Παναθηναϊκός έκανε την... τσικνοπέμπτη του στην Ανδαλουσία, όπου επικράτησε εύκολα με 76-58 της Ουνικάχα Μάλαγα και έκανε ακόμη ένα σημαντικό βήμα για πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την… τσικνοπέμπτη του στην Ανδαλουσία, όπου επικράτησε εύκολα με 76-58 της Ουνικάχα Μάλαγα και έκανε ακόμη ένα σημαντικό βήμα για πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. 

Οι ανανεωμένοι και πολύ πιο γρήγοροι σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, «πράσινοι» με σημείο αναφοράς την εξαιρετική τους άμυνα, ξεπέρασαν πιο άνετα από ότι φανταζόντουσαν το εμπόδιο των Ισπανών και πανηγύρισαν την 5η διαδοχική τους νίκη στο Top-16 που τους φέρνει ακόμη πιο κοντά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τέσσερις παίκτες της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Ουίλιαμς με 16. Νταμπλ – νταμπλ από τον Καλάθη με 10 πόντους και ισάριθμες ασίστ. Δεν αγωνίστηκαν Φελντέιν και Παπαγιάννης. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν Κουζμίνσκας (15 π.) και Τζάκσον (13 π.).

Ο Παναθηναϊκός με ρεκόρ 6-3 «σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση του ομίλου του και την επόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα. Από την άλλη πλευρά, η Ουνικάχα με ρεκόρ 2-7 τη 10η αγωνιστική θα δοκιμαστεί στην Κροατία απέναντι στην τελευταία Τσεντεβίτα.

Το ματς:

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλισε με τον πλέον ιδανικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» με «όπλο» την πιεστική τους άμυνα και «μαέστρο» στην απέναντι πλευρά του γηπέδου τον Καλάθη, ο οποίος είτε εκτελούσε είτε έφτιαχνε έτοιμα καλάθια για τους συμπαίκτες του, κατάφεραν να επιβάλουν από πολύ νωρίς τον ρυθμό τους. Προηγήθηκαν με 4-20, την ώρα που η επηρεασμένη από τις απουσίες Μάλαγα έκανε διαδοχικά λάθη και αστοχούσε στο ένα καλάθι μετά το άλλο. Έτσι, ο Παναθηναϊκός όντας πολύ μετρημένος, αλλά και εύστοχος στις επιλογές του, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +19 (7-26) και είχε κάθε λόγο να χαμογελά.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε στη δεύτερη περίοδο. Με τον Κουζμίνσκας να κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στην «πράσινη» άμυνα, οι Ισπανοί μείωσαν σε 14-28, ωστόσο το σημαντικό για αυτούς ήταν ότι έδειξαν να βρίσκουν ρυθμό και για τον λόγο αυτό ο Σάσα Τζόρτζεβιτς πήρε time out. Ο Παναθηναϊκός πάντως δεν πτοήθηκε. Παρότι σούταρε με πολύ άσχημα ποσοστά στις βολές, η εξαιρετική του άμυνα και οι βοήθειες από τον Ουίλιαμς στην επίθεση, του επέτρεψαν να διατηρήσει τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα (21-36). Ο Κουζμίνσκας βγήκε ξανά… μπροστά και η ομάδα της Ανδαλουσίας πλησίασε στους 11 πόντους (27-38), όμως οι «πράσινοι» είχαν απάντηση και πήγαν στα αποδυτήρια με… αέρα 15 πόντων (27-42).

Σε αντίθεση με το δεύτερο δεκάλεπτο, στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός επέστρεψε «αγριεμένος». Έπιασε από τον… λαιμό τη Μάλαγα και με σερί 8-0 έστειλε τη διαφορά, για πρώτη φορά στο ματς, πάνω από τους 20 πόντους (27-50). Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τρίποντα των Νέλσον – Κουζμίνσκας, όμως η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς σε κάθε προσπάθεια του αντιπάλου να μαζέψει τη διαφορά είχε απάντηση. Με εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας, ο… γρήγορος, πλέον, Παναθηναϊκός διαχειριζόταν με σχετική άνεση τη διαφορά που είχε «χτίσει» (41-60) και χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος 64-46.

Με τη διαφορά να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και τη Μάλαγα να μην έχει δείξει σε κανένα σημείο πως μπορεί να κοντράρει τον Παναθηναϊκό, η τέταρτη περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι «πράσινοι» όχι μόνο διατηρούσαν τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα (51-72), αλλά πρόσφεραν και πλούσιο θέαμα με τον Έλιοτ Ουίλιαμς. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, όπως ήταν λογικό η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς κατέβασε… ταχύτητα, αφού δεν είχε λόγο να ξοδεύει ενέργεια και η Μάλαγα βρήκε την ευκαιρία να «ψαλιδίσει» κάπως τη διαφορά (58-76). 

Τα δεκάλεπτα: 7-26, 27-42, 46-64, 58-76.

Μάλαγα (Ζοάν Πλάθα): Τζάκσον 13 (3), Ντίαθ, Χέντριξ 3, Τόμας 2, Ντίεθ 4, Σουάρεθ 4, Βάσκεθ 4, Κουζμίνσκας 15 (3), Νέλσον 7 (1), Κούλεϊ 6.

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Χέινς 5 (1), Πάβλοβιτς 9 (1), Γιάνκοβιτς, Φώτσης 5 (1), Ραντούλιτσα 12, Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 10, Καλάθης 10, Κούζμιτς 4, Ουίλιαμς 16.

Live Blog Ουνικάχα Μάλαγα – Παναθηναϊκός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.