Πρόκριση για Τσιτσιπά! (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Τζάρεντ Ντόναλντσον με 6-3, 6-2, 3-6, 4-6, 6-3 και πέρασε στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Τζάρεντ Ντόναλντσον  με 6-3, 6-2, 3-6, 4-6, 6-3 και πέρασε στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε στο κορτ 18 τον Τζάρεντ Ντόναλντσον, για τον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον.

Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας, νούμερο 35 στον κόσμο, ξεκίνησε εξαιρετικά τις υποχρεώσεις του απέναντι στον Αμερικανό, νούμερο 54.

Ο Τσιτσιπάς, χωρίς να χάσει πόντο στο πρώτο γκέιμ, έκανε το 1-0 σε λιγότερο από δύο λεπτά. Πίεσε για να σπάσει το σερβίς του Αμερικανού στο δεύτερο γκειμ, με τον Ντόναλντσον να δίνει μάχη για να κρατήσει το σερβίς του, κάτι που κατάφερε.

Ο Τσιτσιπάς, στην δεύτερη του εμφάνιση στο Γουίμπλεντον, εκανε το μπρέικ με θαυμάσιο φορχαντ για το 3-1.

Κράτησε το εξαιρετικό του σερβίς χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα από τον Αμερικανό και σέρβιρε για το 6-3 μετά από 29 λεπτά.

Με το καλημέρα στο δεύτερο σετ, πίεσε και έσπασε το σερβίς του Ντόναλντσον για να κάνει το 1-0. Το σερβίς του συνέχισε να είναι απίθανο και ο αμερικανός αντίπαλος του δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να διακόψει αυτό τον καλό ρυθμό.

Το σέρβις γκέιμ του Τσιτσιπά ήταν καταπληκτικό. Δεν άφηνε τον αντίπαλο του να έχει βλέψεις για μπρέικ γρήγορα έγινε το 4-2. Ο Ντόναλντσον με αρκετά λάθη φάνηκε να είναι εκνευρισμένος. Ο έλληνας τεννίστας κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Αμερικανού για τρίτη φορά στο ματς και δεύτερη στο δεύτερο σετ για να κάνει το 5-2. Έπειτα έκανε ένα θαυμάσιο σέρβις γκέιμ για το 6-2 μετά από μισή ώρα αγώνα φτάνοντας επίσης τους 13 άσσους στο τέλος του δεύτερου σετ.  Είχε 14 Γουίνερς και ένα αβίαστο λάθος την ίδια ώρα που ο αντίπαλος του είχε 7 αβίαστα λάθη και επτά γουίνερς.

Στο τρίτο σετ, ο Ντόναλντσον ανέβασε αρκετά την απόδοσή του και πίεσε ώστε να μειώσει σε 2-1 στα σετ,

Στο 3-3 ο 21ετών Αμερικανός αντιμετώπισε μικρό πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο και δέχτηκε την ιατρική φροντίδα. Επέστρεψε και πήρε το γκέιμ το 4-3.

Ο Ντόναλντσον, πίεσε και πήρε το πρώτο μπρέικ του στο ματς, σπάζοντας για πρώτη φορά το σερβίς του Τσιτσιπά για το 5-3. Σέρβιρε εξαιρετικά για να κάνει το 6-3 και να μειώσει σε 2-1 σετ μετά από 45 λεπτά.

Λίγο πριν την έναρξη του τέταρτο σετ πρόβλημα στο αριστερό πόδι δέχτηκε ιατρική φροντίδα ο Τσιτσιπάς. Η απόδοση του Έλληνα τενίστα, δεν είχε καμία σχέση με αυτή των πρώτων δύο σετ με την κούραση και τα λάθη να κάνουν την εμφάνισή τους κάτι που εκμεταλλεύονταν ο αντίπαλός του.

Στο τέταρτο γκέιμ του τέταρτου σετ ο Τσιτσιπάς έψαξε για μπρεικ που μετά από 13 λεπτά δεν ήρθε. Ο Ντόναλντσον ισοφάρισε σε 2-2 στο μεγαλύτερο σε διάρκεια γκέιμ.

Ο 21 ετών αμερικανός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του σε τρίτο και τέταρτο σετ και πίεσε τον Τσιτσιπά. Ο Νόναλντσον έσπασε το σερβίς του 19χρονου Έλληνα τενίστα για να προηγηθεί 4-3.

Εκείνη τη στιγμή η βροχή διέκοψε το παιχνίδι.   

H επιστροφή βρήκε τον Ντόναλντσον να κρατάει το σερβίς του και να τελειώνει το τέταρτο σετ μετά από 58 λεπτά, 6-4.

ΤΟ πέμπτο σετ ξεκίνησε καταστροφικά για τον Τσιτσιπά καθώς πολύ γρήγορα είδε τον ΝΤόναλντσον να του σπάει το σερβίς και να προηγείται με 1-0.

Όλα έδειχναν πως η ψυχολογία ήταν στην πλευρά του Ντόναλντσον, όμως ο Τσιτσιπάς πάλεψε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 με μπρέικ!

O Έλληνας τενίστας, έσπασε για ακόμη μια φορά το σερβίς του Ντόναλντσον για το 5-3 με το πέμτπο μπρέικ του στο ματς και στη συνέχεια με καλό σερβίς έκανε το 6-3 μετά από 3 ώρες και 25 λεπτά. Ολοκλήρωσε με 62 γουίνερς 23 αβίαστα λάθη 18 άσσους και 3 διπλά σφάλματα.

Ο αντίπαλος του είχε 36 αβίαστα λάθη και 42 γουίνερς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.