Απέδειξε τις ικανότητές της

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει για την εμφάνιση της ΑΕΚ στο "Allianz Arena", τις ικανότητες που έχουν αυτοί οι παίκτες που δεν επηρεάστηκαν από την ισοπέδωση που προηγήθηκε, αλλά και την άσχημη ενέργεια του Τσόσιτς προς τον Χουλτ.

Η εμφάνιση της ΑΕΚ κόντρα στην Μπάγερν το βράδυ της Τετάρτης (απ)έδειξε δύο πράγματα. Ότι αυτή η ομάδα έχει ικανότητες και ότι εκτός από το 4-2-3-1 έχει τους ποδοσφαιριστές να υποστηρίξει και άλλες τακτικές ή συστήματα.

Η ισοπέδωση των προηγούμενων ημερών, μετά το 0-0 με τον Παναθηναϊκό, λειτούργησε ευεργετικά για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι και λόγω της λάμψης του Τσάμπιονς Λιγκ, έβγαλαν εγωισμό στον αγωνιστικό χώρο του “Allianz Arena”. Το 3-5-2 του Μαρίνου Ουζουνίδη για 30 λεπτά λειτούργησε άψογα, εγκλωβίζοντας την Βαυαρική ομάδα, η οποία και ακίνδυνη ήταν, αλλά το σημαντικότερο ήταν πως έδειχνε να μην βρίσκει τον τρόπο για ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο.

Δυστυχώς για την ΑΕΚ τη λύση στη Μπάγερν την έδωσε ο Τσόσιτς με το αφελέστατο μαρκάρισμα στον Λεβαντόφσκι δίνοντας δικαίωμα στον Σλοβένο διαιτητή να σφυρίξει πέναλτι. Το γκολ του Πολωνού ήταν και η αρχή του τέλους για την καλά διαβασμένη και προσεκτική σε ομαδικό επίπεδο ΑΕΚ. Το 1-0 στο Μόναχο έμοιαζε και ήταν… βουνό. Η ψυχολογία της καλής εμφάνισης του ημιώρου, την παρέσυρε το ρέμα του τέρματος του Λεβαντόφσκι. 

Το δεύτερο ημίχρονο φάνταζε και είχε τυπική διαδικασία. Η Πρωταθλήτρια χωρίς ψυχολογία και με κούραση στα πόδια της δεν μπορούσε να αντισταθεί κόντρα στην απαλλαγμένη από το άγχος Μπάγερν. Το 2-0 ήταν θέμα χρόνου και αν δεν υπήρχε ο Μπάρκας ίσως τώρα να μιλούσαμε διαφορετικά. Όπως και να ‘χει όμως ήταν μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση από τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη και του ίδιου φυσικά σε μια έδρα που άλλες ομάδες έχουν φύγει με περισσότερα γκολ στην… πλάτη.

Και αυτή η εμφάνιση, επαναλαμβάνω πως απέδειξε τις ικανότητες που έχει αυτή η ομάδα και το σημαντικότερο πως οι πρωταγωνιστές δεν έχουν βάλει στο μυαλό τους την παραμικρή αμφισβήτηση. 

ΥΓ:  Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται, η ΑΕΚ έτρεξε (έστω και οριακά) περισσότερο από την Μπάγερν, με τους «κιτρινόμαυρους» να καταγράφουν 109,4 χλμ. και τους Βαυαρούς να τρέχουν 109,3. Και αυτό είναι ένα σημαντικό παράσημο για την Πρωταθλήτρια. 

ΥΓ 2: Απαράδεκτη και αδικαιολόγητη η ενέργεια του Τσόσιτς, όσα νεύρα και αν είχε να πάει και να τραβήξει τα μαλλιά του Νίκλας Χουλτ. Ότι και αν προηγήθηκε. Δεν σεβάστηκε ούτε τους συμπαίκτες του, ούτε την ΑΕΚ. Οι όποιες παρεξηγήσεις λύνονται όταν κλείνουν οι πόρτες, όχι παρουσία εκατομμυρίων ανθρώπων. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.