Κέρδισε στην Τουρκία και διατηρεί ελπίδες η Σουηδία

Οι Σκανδιναβοί χάρη σε πέναλτι που πήρε ο Μπεργκ, επικράτησαν εκτός έδρας των Τούρκων και έμειναν «ζωντανοί» σε ότι αφορά στην πρωτιά του δευτέρου ομίλου της League B, στην προτελευταία αγωνιστική του Nations League.

Οι Τούρκοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση που έγινε στο Ικόνιο, αφού απείλησαν με τον Ουντέρ μόλις στο πρώτο λεπτό, αλλά ο συμπαίκτης του στη Ρόμα, Ρόμπιν Όλσεν είχε την απάντηση. Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν εμφανώς ανώτερη των Σκανδιναβών, πίεσε και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για τα πρώτο ημίχρονο είχε καλές στιγμές με τον Μάλι στο 28’ και τον Τσαλχάνογλου στο 45’. 

Οι Σουηδοί βελτίωσαν κατά πολύ την εικόνα τους στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας ευκαιρίες με τον Λάρσον στο 50’ και τον Κλάσον στο 58’, με τον Γιοκουσλού στο 71’να κάνει το πέναλτι στον Μπεργκ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γκράνκβιστ, παρά την προσπάθεια του Μπολάτ που έπεσε στη σωστή γωνία, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του Άντερσον, το οποίο διατήρησαν μέχρι τέλους. 

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Σουηδία έχει ελπίδες για την πρωτιά του ομίλου, καθώς με νίκη επί της Ρωσίας θα υπερισχύει στην ισοβαθμία που θα προκύψει στους 7 βαθμούς. Η αναμέτρηση Σουηδία-Ρωσία διεξάγεται την Τρίτη (20/11) στη Σόλνα, ενώ η ουραγός Τουρκία υποβιβάστηκε στη League C. 

Τουρκία (4-1-4-1): Μπολάτ  – Τσελίκ, Αϊχάν, Σούγιουντσου, Καλντιρίμ (87’ Μπαϊράμ) –  Γιοκουσλού  – Ουντέρ, Τεκντεμίρ (72’ Καχβετσί), Μάλι (83’ Εζιακούπ), Τσαλχάνογλου (αρχ.) –  Τοσούν

Προπονητής: Μιρτσέα Λουτσέσκου

Σουηδία (4-4-2): Όλσεν –  Λούστιγκ, Γκράνκβιστ (αρχ.), Λίντελεφ (46’ Χελάντερ), Αουγκουστίνσον –  Έκνταλ (81’ Σβένσον), Γιόχανσον, Λάρσον, Όλσον –  Μπεργκ, Κλάσον (90’ Τελίν) 

Προπονητής: Γιαν Άντερσον


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.